Dört ayaklı dostlarımıza özel teknolojik ürünler

Dört ayaklı dostlarımıza özel teknolojik ürünler

Dört ayaklı dostlarımız da en az bizim kadar teknolojiye meraklı. Özellikle de köpekler! Nasıl olmasınlar, onları şımartmamız ya da sıcak ve güvende tutmamız için üretilen birçok teknolojik ürün var!

Köpekler, uzun zaman önce evcilleştirildiklerinden beri insanların en iyi arkadaşı. Bunca zamandır köpeklerle aramızdaki ilişki hiç bozulmadı; biz onları çok seviyoruz, onlar da yanımızdan ayrılmıyor! Ama daima yanımızda olmak, onlar için her zaman en iyi seçenek değil. Sonuçta buz gibi havada yaşamak için evrimleşmiş türleri sıcacık evlerimizde tutmaya çalışıyoruz. Bizim için eğlenceli olan herhangi bir şey, onlar için korkutucu olabiliyor. Hareket halinde olmak doğasında olan dört ayaklı dostlarımız, kimi zaman eve tıkılıp kalıyor. Haliyle onları mutlu edecek her icat, bizi de mutlu ediyor. Onlar için özel tasarlanan, seçtiğimiz bu ürünler sizin de işinize yarayabilir.

Gürültü önleyici kulübe

Çoğu evcil hayvan, fark etmediğimiz hatta eğlendiğimiz durumlarda çıkan sesleri korkutucu bulabilir. Örneğin elektrik süpürgesinin sesini duyan kedilerin tüylerini dikleştirip korkması ya da havai fişeklerin köpekleri korkutması gibi... Bunun nedenlerinden biri özellikle köpeklerin, uzaktaki ve daha geniş frekans aralığındaki sesleri insana oranla dört kat fazla duyabilmeleri.

Bu sorunu önlemek için Ford Europe, gürültü engelleyici köpek kulübesi tasarladı. Prototip köpek kulübesi içindeki mikrofonlar havai fişeklerin sesini algıladığında, yerleşik bir ses sistemi, gürültüyü tamamen engelleyen veya en azından önemli ölçüde azaltan karşıt frekansları yayıyor. Sessiz Kulübe olarak adlandırılan bu örnek, henüz bir prototip ve satışta değil. Ancak kısa zamanda hayatımıza girmesini istediğimiz bir keşif olduğu kesin.

Köpeklere özel çim alan

Köpek sahibi olsanız da olmasanız da köpeklerle ilgili bilinen şu gerçekten haberdarsınızdır: Onları günde, en az iki kere gezmeye çıkarmak gerekiyor. Zaten köpek sahibi olmak isterken insanın aklını en çok kurcalayan soru da bu… O kadar yoğunken, onu dışarı çıkarmaya nasıl vakit bulacaksınız? Bir de uzun saatler evde kalan köpeklerin neler yapacağını tahmin edemezsiniz! Eve geldiğinizde kaynağını bulamadığınız kötü kokularla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

Bunun için de bir çözüm var aslında: DoggieLawn. Köpek çimi olarak Türkçeye çevirebileceğimiz bu “yeşil alan”, çeşitli boyutlarda hazırlanıyor ve evinizde köpeğinizin kullanması için özel olarak üretiliyor. Kısa sürede köpeğinizi bu alanı kullanması için eğitebilirsiniz.

Furbo evcil hayvan kamerası

Siz dışardayken köpeğinizin evde neler yaptığını merak ediyorsunuz değil mi? Evde olmadığınız zamanlarda tüm evcil hayvanlarınızı 120 derece açı ve HD kalitesiyle izleyebileceğiniz, gece görüşü de olan bir kamera var: Furbo Dog Camera! Dilediğiniz zaman köpeğinize sizin yerinize mama da veriyor, gerektiğinde köpeğinizle iletişime geçmenizi de sağlıyor. iOS ve Android uygulamasını indirip kameraya bağlanmanız yeterli.

Isıtmalı köpek yatağı

Köpeğinizin siz koltukta ya da yatakta uzanırken yanınızdan neden hiç ayrılmadığını merak ettiniz mi? Tabii sizi sevmeleri nedenlerden biri ama bir diğer güçlü neden de tüyle kaplı vücutlarına rağmen onların da üşüyüp sıcak bir yer araması... Köpeğinizi biraz daha şımartmak istiyorsanız, K&H Pet Products’ın ürettiği Thermo-Snuggly Sleeper isimli ısıtmalı yatağı alabilirsiniz. Üstelik kolay çıkarılabilen örtüler sayesinde yıkaması da temizlemesi de kolay.

Egzersiz şart!

Köpekler yine şanslı, onların dışarı çıkarılması gerekiyor. Ancak özellikle kedilerin işi çok zor çünkü hep evdeler ve tüketim çağı evcil hayvanları bile obeziteyle karşı karşıya bırakıyor. Ama bunun da bir çözümü var. Dev bir hamster tekerleğine benzeyen Little Cat, evinizdeki minik avcının ihtiyaçlarına cevap verecek kadar kullanışlı. Henüz fiyatları açıklanmamış olsa da evinizde yer varsa, kediniz için bu yatırımı yapmaya kesinlikle değer.