Cruiser Riders Club: Motosiklet özgürlüğü ifade eder

Cruiser Riders Club: Motosiklet özgürlüğü ifade eder

Motosiklet kulüplerini tanıdığımız dizimiz devam ediyor. Cruiser Riders Club; Cruiser, Chopper veya Custom sevdalısı motosikletçileri bir araya getirmek amacıyla kurulmuş bir kulüp. Kurucu başkanı Emre Doğ ile Cruiser Riders Club'ın faaliyetlerini konuştuk.

Cruiser Riders Club ne zaman ve nasıl kuruldu?

09.09.2009’da İstanbul’da kuruldu. Eski kulübümüzden ayrılan iki arkadaşım ve ben kurucu üye olduk. Birlikte kulüp manifestosunu, logomuzu, web sitemizi oluşturduk. Kullandığımız motosiklet türü Chopper ve Cruiser’lardan oluştuğu için de adını Cruiser Riders Club (CRC) koyduk.

Kulübü kurma amacınız neydi?

Yaklaşık altı sene boyunca farklı bir kulübün üyesiydim. Daha demokratik, herkesin söz sahibi olabileceği bir kulüp yapısı özlemi ağır basmaya başlamıştı ve sonunda ayrılıp, 18 arkadaşımla beraber CRC’yi kurduk. Amacımızı şöyle özetleyebilirim: C.C.C. sevdalısı motosikletçileri bir araya getirmek, oluşacak dostluk ve kardeşlik ortamında, toplantı ve gezi programları düzenleyerek motorlarımızla keyifli sürüşler yapmak, hepimizin ortak hobisi etrafında birleşip hoşça zaman geçirmek, ülkemizde motosiklet ve motosikletçi sevgisini oluşturup bu tutkuya saygınlık kazandırmak.

Kulüp üyeleriyle ne gibi etkinlikler yapıyorsunuz?

Yaz, kış demeden her hafta mutlaka belirli bir CRC toplantısı oluşturup bir araya geliyoruz. Yemek, sohbet ve ortak hobimizle ilgili bilgi alışverişleri gerçekleştiriyoruz. Geceyi mutlaka keyifli bir grup sürüşü yaparak noktalıyoruz. Hafta sonları için gezi programları organize ederek farklı rotalara sürerek yol yapıyoruz. Yaz mevsiminde Karadeniz ve Ege turları organize edip, bir hafta - 10 gün süren geziler gerçekleştiriyoruz.

“Aynı yaşam felsefesini benimseyen herkes aramıza katılabilir”

Cruiser Riders Club başkanı Emre Doğ: “Bizim için motosiklet özgürlüğü ifade ediyor.”
Cruiser Riders Club başkanı Emre Doğ: “Bizim için motosiklet özgürlüğü ifade ediyor.”

Cruiser Riders’a kimler üye olabilir?

Bizim için motosiklet, özgürlüğü ifade ediyor. Üzerinde rüzgara karşı durup onu, her virajın her tepenin arkasında ne olduğunu keşfetme tutkusuyla sürerken; yeni biçilmiş otların, yağmurdan sonra toprağın, her ağacın, her çiçeğin farklı kokusunu koklamayı, yağan yağmurun tadını ağzımızda tatmayı seviyoruz. Aynı yaşam felsefesini benimseyen ve Cruiser, Chopper tarz motosiklet sahibi olan herkes aramıza katılabilir.

Cruiser Riders’a üye olmak isteyen biri için süreç nasıl işliyor?

Başvuruları inceliyoruz. Eğer geçerli kriterler varsa, başvuran kişiyi toplantılarımıza davet ediyoruz. En az dört toplantımızda reel olarak tanıdığımız kişiler, CRC Member olmaya hak kazanıyor. 20 toplantı katılımına ulaşıldıktan sonra kişi RIDER (Full Patch Sahibi) olmak için talepte bulunabiliyor. Bu talep tüm RIDER üyeler tarafından oylanıyor ve oy çokluğu alan kişi RIDER olarak yeleğinin arkasına ismimizi ve logomuzu takmaya hak kazanıyor.

“İçinde Atatürk sevgisi olan herkese kapımız açık”

Cruiser Riders Club’a üye olmak için Cruiser, Chopper veya Custom tarz motosiklet sahibi olmak gerekiyor.
Cruiser Riders Club’a üye olmak için Cruiser, Chopper veya Custom tarz motosiklet sahibi olmak gerekiyor.

Cruiser Riders Club’a kabul edilmek için aradığınız şartlar var mı?

C.C.C. Yani Cruiser, Chopper veya Custom tarz motosiklet sahibi olunması, adımızdan da anlaşılacağı gibi birinci şartımız. A2 Motosiklet ehliyeti sahibi olunması da gerekli. Bu şartları yerine getiren, motosiklet kültürünü benimseyip idrak etmiş, adımızı taşımaya uygun karakter yapısına sahip; bayrağına, vatanına, şehitlerimize saygıda kusur etmeyen, içinde Atatürk sevgisi olan herkese kapımız açık.

Sizce bir kulübe üye olma isteğini tetikleyen şey nedir?

Motosiklet sevdası, kültürü bambaşka bir şey. Bu bir yaşam biçimi ve bunu anlamak için iki teker üstünde olmanız gerekir. Bizler otomobil sürücülerine “kafesçiler” deriz. Bize göre onlar özgürlüklerini güven uğruna feda etmiş, dünyaya ancak sunroof’larının arkasından, kafeslerinin içinden bakabilen kişilerdir. Bu muazzam duygu paylaşıldıkça artar, birlikte sürdükçe çoğalır. İşte bu sebeple felsefenize uygun bir kulüpte yer almak, özgürlüğün yanı sıra kardeşlik ve güven duygusunu da tatmak istersiniz.

“Kol kırılır, yen içinde kalır”

Cruiser Riders Club, 9 Eylül 2009 tarihinde kuruldu.
Cruiser Riders Club, 9 Eylül 2009 tarihinde kuruldu.

Kulüp üyesi olmanın zor olan tarafları da var mıdır? Bir kulüpte ne gibi sıkıntılar yaşanabilir?

Kulübün full patch’li RIDER üyesi iseniz kulübün gözleri üzerinizde demektir. Özellikle diğer kulüplerle kuracağınız her ilişkide, kulübünüzü temsil ettiğinizi bilmek ve bu sorumluluğu almak zorundasınız.

Sırtınızda kulübün adını taşıyan bir yelek giydiğiniz sürece, trafik kurallarına da harfiyen uymak zorundasınız. Kulüp içerisinde, toplantılarda veya sosyal medya sayfalarımızda siyaset konuşmak hatta fanatikliğe varan takım sohbetleri yapmak, birlikteliğimize ve kulüp içi huzura zarar verebileceğinden yasaktır. Kulüp içerisinde oluşabilecek sorunların camiaya yansıtılması hoş karşılanmaz. Kol kırılır, yen içinde kalır.