Babalar Günü için evde yapabileceğiniz hediye önerileri

Babalar Günü için evde yapabileceğiniz hediye önerileri

Babalar Günü giderek yaklaşıyor. Herkesin son derece stresli olduğu bu zamanlarda, bu özel günü daha da anlamlı kılmak için hediyelerinize kendi emeğinizi katabilirsiniz. İşte el emeğiyle hazırlanıp da babaların gönlüne taht kurabilecek hediye önerileri…

Babalarımızın değerini hatırlatan Babalar Günü, bu yıl 21 Haziran’da kutlanacak. Karantina, pandemi derken oldukça stresli zamanlar geçiriyoruz. Bu özel gün babalarımızın varlığını kutlamak, onların keyfini yerine getirmek ve sevgimizi göstermek için iyi bir fırsat. Babalar Günü için klasikleşmiş kimi hediyeler vardır. Kol düğmesi, kravat, kupa ve kol saati bunların başını çeker. Ancak bu Babalar Günü’nde babalarımız için çok daha özel hediyeler yapmaya ne dersiniz?

Kendi el emeğinizle hazırlayacağınız herhangi bir hediye, bir dükkandan alınacak olandan çok daha kıymetlidir. Zamanınızdan ve emeklerinizden vererek yapacağınız hediyeleri babanıza özel hazırlayabilirsiniz. İşte sizler için birkaç öneri...

Duvar saatiyle babanızı şaşırtabilirsiniz

Yaratıcı bir saat için her malzemeyi kullanabilirsiniz.
Yaratıcı bir saat için her malzemeyi kullanabilirsiniz.

Duvar saati, giderek fonksiyonelliğini yitiren bir eşya oldu desek yeridir. Telefonlarımızdan kolaylıkla saati görebiliyoruz. Ancak babalarımızın zamanında bu böyle değildi. O yüzden böyle nostaljik bir hediye onu bir hayli sevindirebilir.

Biraz yapıştırıcı, birkaç kalem ve küçük bir saat mekanizması ile hemen her materyalden bir saat oluşturabilirsiniz. İster bir tahta üzerine ister kartona isterseniz de ayna üzerine yapıştıracağınız ya da çizeceğiniz sayılarla orijinal ve dekoratif olarak şık bir hediye üretebilirsiniz. Akrep ve yelkovanını takıp da pilini yerleştirdiğinizde, özgün ve işlevli bir hediyeniz hazır olacak.

Babanıza özel kupa hazırlayabilirsiniz

Esprili bir mesajla süslemeyi unutmayın!
Esprili bir mesajla süslemeyi unutmayın!

Eğer her yıl babanıza komik yazılı kupa alanlardansanız bu yıl daha yaratıcı bir fikir ilginizi çekebilir. Elinizde düz bir kupa ve bir porselen kalemi varsa bu hediyeyi hazırlamak çok kolay! Kupanın hangi kısmına deseni uygulamak istiyorsanız oraya, hazırladığınız ve arkasını kurşun kalemle karaladığınız şablonu bant ile yapıştırın ve porselen kalemiyle üstünden geçin. Fırında ya da mikrodalga fırında kupanın materyaline uygun oranda da ısıtırsanız bu iş tamamdır.

İster babanızla ilgili komik bir yazı olsun ister tuttuğu takımın logosu, bu sadece ona özel olan hediye ile babanızın neşesine neşe katabilirsiniz.

Kişisel bakım hediyeleri de hazırlayabilirsiniz

Babanızın sağlığına da katkıda bulunun.
Babanızın sağlığına da katkıda bulunun.

“Benim babam sevmez böyle şeyleri” diyorsanız babanızın kişisel bakımı için bir hediye düşünebilirsiniz. Mesela doğal sakal serumu! Babanız sakal bakımına çok fazla düşkün olmasa bile en azından haftada bir iki damla bu serumu kullanması, sakallarını güçlendirecek ve besleyecektir. Doğal, kokulu, oldukça hafif bir yağ karışımı ile hazırlayabileceğiniz doğal sakal serumu, babanızın sağlığı için de yararlı olacaktır.

İçinde biberiye, üzüm çekirdeği, Frankincence, sedir ağacı ve beyaz köknar yağları olan bir sakal serumu, kişisel bakım için oldukça iyi bir tercih. Bu doğal özler sakal bakımında olduğu kadar cilt bakımında da çok etkili. Ayrıca sakal dökülmesini de azaltıyorlar. İstediğiniz yağları karıştırarak hazırlayabilirsiniz.

Doğal tıraş köpüğüne ne dersiniz?

Hazır tıraş köpüğü rafa kalkıyor!
Hazır tıraş köpüğü rafa kalkıyor!

El yapımı kişisel bakım ürünlerine güzel bir örnek de doğal tıraş köpüğü. Kokusundan dokusuna sizin belirleyebileceğiniz bu hediye, babanızın sağlığı açısından da yararlı olacaktır. Üstelik yapımı da çok kolay! Doğal özlü yağların karışımı ile elde edebileceğiniz doğal tıraş köpüğünü güzel bir kavanoza ve daha sonra da şık bir kutu içine koyup hediye etmeniz harika olacaktır.

Shea yağı genellikle bu karışımların olmazsa olmazı olan yağ. Beraberinde hindistan cevizi yağı, jojoba veya tatlı badem yağı, üstteki önerimizde olduğu gibi biberiye yağı gibi doğal özler kullanılıyor. Babanızın kokusundan hoşlandığı uçucu yağlardan da ekleyebilirsiniz. Üstelik hazırlanışı da çok kolay; mikrodalgaya fırında hindistan cevizi ve shea yağını bir dakika içinde eritiyorsunuz. Zeytinyağı, biberiye, jojoba, nane, lavanta yağı gibi istediğiniz yağı ekliyorsunuz ve elinizde doğal bir tıraş köpüğü oluyor.

Babanıza ortak anılarınızdan bir hediye hazırlayabilirsiniz

Bütün mutlu anılar bir arada!
Bütün mutlu anılar bir arada!

Babalar Günü için fotoğraf albümü hazırlamak çok klişe olsa da kendi ellerinizle hazırlayacağınız, sıradışı bir çerçeveye tutturduğunuz güzel fotoğraflar bu zor dönemde babanız için mutluluk kaynağı olabilir. İstediğiniz boyuttaki bir ahşap parçası, ahşap boyası ve çengel vida yardımıyla modern görünen, dekoratif çerçeveler oluşturabilir, fotoğrafları çengelin uçlarından geçirerek takvim misali bir fotoğraf albümü hazırlayabilirsiniz.

Ya da “Ben bununla uğraşamam” derseniz de hali hazırda kullanılmayan bir çerçeveyi alabilir, etrafına kırdığınız kısa dalları, güzel renkli kumaşları ya da ayna kırıklarını yapıştırarak farklı bir çerçeve hazırlayabilirsiniz. Babanızın ve sizin zevkiniz burada en önemli nokta!

Kartpostalın modası asla geçmez

Kartpostal ile nostaljik ve şık bir hediye verebilirsiniz.
Kartpostal ile nostaljik ve şık bir hediye verebilirsiniz.

Kartpostalların zamanının geçtiğini düşünebilirsiniz ancak emeğinizle yapabileceğiniz bir kartpostal babanız için çok değerli olabilir. İstediğiniz süsleme malzemelerini kullanarak hazırlayacağınız bir kartpostalın içine kutlama mesajınızı yazabilir, birlikte bir fotoğrafınızla süsleyebilir ya da üç boyutlu hale getirebilirsiniz. Boyutunu küçük tutarsanız babanızın cüzdanında taşıyabilme şansı da olur.

Bunlar evde yapılabilecek hediye önerilerinden yalnızca birkaçı… Her iki tarafından vida ile tutturarak hazırlayabileceğiniz el yapımı ahşap anahtarlıklar, dikiş yeteneğinizi kullanarak kumaştan hazırlayabileceğiniz tablet kılıfları, kare bir ahşap parçasını istediğiniz gibi boyayıp zımparalayarak hazırlayabileceğiniz ahşap bardak altlıkları gibi pek çok el yapımı projeye de internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Haydi, seçtiğiniz proje için el maharetinizi ortaya koyun ve çok sevgili babanıza bu yıl, hiç unutamayacağı bir hediye verin!