90'ların en iyi Türkçe Pop albümleri

90'ların en iyi Türkçe Pop albümleri

Türkçe Pop müziğin en verimli 10 yılı olan 90’lar arkasında birbirinden başarılı albüm bıraktı. Sizler için 90’ların en iyi 10 Türkçe Pop albümünü listeledik. 

Aşkın Nur Yengi - Kara Çiçeğim (1995)

Aşkın Nur Yengi’nin dördüncü stüdyo albümü olan “Kara Çiçeğim”, Aşkın Nur Yengi’nin yorumculuğunun yanı sıra besteciliğini de ön plana çıktığı bir albümdü. 90’lı yılların en sevilen ve en çok dinlenen albümlerinden biri olan Kara Çiçeğim albümünden çıkan şarkılar arasında “Ay İnanmıyorum”, “Kara Çiçeğim”, “Hiç Ummazdım” ve “Geceler Düşman” gibi hitler bulunuyordu. Albümde, Fuat Güner, Orhan Hakalmaz, Zeynep Dizdar, Özkan Uğur, Özlem Hakalmaz, Ümit Sayın ve Naşide Göktürk’ün katkıları da bulunuyordu. 

Harun Kolçak - Yanımda Kal (1995)

Harun Kolçak’ın üçüncü stüdyo albümü olan Yanımda Kal, sanatçının hem söz yazarlığı hem de besteciliğini öne çıkaran albümlerden biriydi. “Haketmedim Ayrılığı” şarkısı dışında tüm şarkıların söz ve müzikleri kendisine ait olan Harun Kolçak’ın bu albümünün düzenlemelerini ise İskender Paydaş yaptı. Albümde ayrıca Volkan Öktem, Melis Sökmen, Aylin Vatankoş, Halil Karaduman ve Gürol Ağırbaş gibi müzisyenler de bulunuyordu.

Kayahan - Emrin Olur (1997)

Türkçe Pop müziğin oluşmasında büyük katkılara sahip ve tarzın en üretken isimlerinden biri olan Kayahan’ın Emrin Olur albümünde “Atın Beni Denizlere”, “Emrin Olur” ve “Mavilim” şarkıları Türkçe Pop müziğin dillere pelesenk olan şarkılarından oldu. Albümde Kayahan’a Erdal Kızılçay, Tamer Çıray, İpek Açar ve İskender Paydaş gibi isimler de eşlik etti. 

Kenan Doğulu - Sımsıkı Sıkı Sıkı (1994)

Kenan Doğulu’nun 1994 yılında çıkardığı ikinci stüdyo albümü “Sımsıkı Sıkı Sıkı”da öne çıkan şarkılar hepimizin ezbere bildiği, “Kurşun Adres Sormaz Ki”, “Can Bebeğim”, “İsyan Bu Haykırış” ve albüme adını veren “Sımsıkı Sıkı Sıkı”ydı. Kenan Doğulu’ya bu albümde ağabeyi müzisyen Ozan Doğulu, Seden Gürel, Aykut Gürel, Demet Sağıroğlu ve Yıldız Tilbe gibi isimler de eşlik etti. 

Levent Yüksel - Med Cezir (1993)

Türkiye’nin en iyi 100 albümü listesi içerisinde dördüncü sırada yer alan Med Cezir, Levent Yüksel’in ilk stüdyo albümü olma özelliği taşıyor. Sezen Aksu’nun yapımcılığında piyasaya sürülen albümde Sezen Aksu, Fahir Atakoğlu, Onno Tunç ve Uzay Heparı’nın katkıları bulunuyordu. 

Sertab Erener - Lâ’l (1994)

Sertab Erener’in ikinci stüdyo albümü olan Lâ’l, 14 Ekim 1994 yılında piyasaya sürüldü. İçindeki tüm şarkılar hit olan Lâ’l, Türkçe Pop’un gelmiş geçmiş en iyi albümlerinden biri olarak kabul ediliyor. Sezen Aksu, Uzay Heparı, Levent Yüksel, Atilla Özdemiroğlu, Fahir Atakoğlu ve Mustafa Sandal ise albümün söz, müzik ve düzenlemesinde katkıda bulunan isimler. 

Sezen Aksu - Gülümse (1991)

2 milyondan fazla satarak Türkiye’nin en çok satan albümlerinden biri olan Gülümse, Türkçe Pop müziğine yön veren en iyi albümlerden biri. Yayınlanmasından 13 gün sonra “Hadi Bakalım” şarkısına çekilen klip ile Türk pop müziğinde patlama yaratan albümde Aysel Gürel, Atilla Özdemiroğlu, Seden Gürel, Onno Tunç, Sertab Erener, Levent Yüksel, Arto Tunçboyacıyan, Özkan Uğur, Fuat Güner ve Ara Dinkjian gibi isimlerin katkıları bulunuyor. 

Şebnem Ferah - Kadın (1996)

15 Kasım 1996’da piyasaya sürülen Kadın, Şebnem Ferah’ın ilk stüdyo albümüydü. Albüm, Türkiye'nin rock müziğe bakış açısında bir devrim niteliğindeydi. Yapımcılığını İskender Paydaş'ın üstlendiği albüm 500 bin civarı sattı. Albümde katkıları olan isimler arasında Sezen Aksu, Onno Tunç, Tarkan Gözübüyük ve Demir Demirkan da bulunuyordu. 

Tarkan - Aacayipsin (1994)

Tarkan’ın ikinci stüdyo albümü olan Aacayipsin, dünyada tam 2,5 milyon satarak Tarkan’ın ülkemiz dışında Avrupa ve Asya’da tanınmasını sağladı. İstanbul Plak’tan çıkan albümdeki şarkılar arasında “Dön Bebeğim”, “Hepsi Senin Mi?”, “Kış Güneşi” ve “Unutmamalı” bulunuyor. Albümde Tarkan'ın yazıp bestelediği şarkıların dışında Sezen Aksu, Yıldız Tilbe, Ümit Sayın ve Ozan Çolakoğlu’nun da katkıları bulunuyor. 

Yıldız Tilbe - Delikanlım (1994)

Yıldız Tilbe’nin ilk albümü olan Delikanlım, 3 milyon satış adedine ulaşarak Türkiye’nin 90’larda en çok satan albümlerinden biri oldu. Neşet Ertaş’ın Zülüf türküsü hariç tüm şarkıların sözleri de Yıldız Tilbe’ye ait. “Delikanlım” şarkısı ayrıca, 1994 yılının en büyük hiti ve 90'lı yılların en çok yerde çalınan ve en başarılı şarkılarından biri oldu. Albüm düzenlemeleri Bülent Özdemir ve Tarık Sezer tarafından yapılmıştır. Albüm vokallerinde ise Zeynep ve Kenan Doğulu gibi isimler yer aldı.

Quick Kefalet Sigortası
Quick Kefalet Sigortası

Quick Sigorta Kefalet Sigortası

Quick Sigorta, özellikle Kamu ihale süreçlerinde özel sektörün teminat ihtiyaçlarını karşılayabilmek, bankalar tarafından düzenlenen teminat mektuplarına alternatif yaratmak, bu şekilde kredi limitlerinin başka alanlarda kullanılmasını sağlamak üzere reel sektörün elini rahatlatmak adına özel sektöre önemli bir enstrüman kazandırdı.

Türkiye’de bir ilk olarak firmalar ihalelere katılırken teminat mektubu yerine Quick Sigorta Kefalet Sigortası kapsamında düzenlenen kefalet senetlerini sunabiliyorlar.

Kefalet Sigortası Elektronik ihalelerde de geçerli

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/kefalet-sigortasi