Yılbaşı hediye rehberi

Yılbaşı hediye rehberi

Yılın son günlerini yaşarken ve yılbaşı ruhu etrafı sarmışken hediye rehberimizle karşınızdayız. Dostunuza, sevgilinize, iş arkadaşınıza veya ailenize hediye arıyorsanız; teknolojik, çevre dostu, sevgiyle düşünülmüş, el emeği hediyeleri sizin için araştırdık. 

Teknoloji tutkunlarını gülümsetmek isteyenlere

Yeni yıla girerken teknoloji sever bir yakınınızı mutlu etmek istiyorsanız birçok alternatif mevcut. Hemen birkaç ilgi çeken üründen bahsedelim. Teknoloji ve müziğin birlikteliğinden doğan hareket sensörlü elektronik davul setleri, Türkiye’de sınırlı sayıda satışta bulunabiliyor. Fakat kargo teslim süresini düşünerek yurt dışından sipariş vermek de mümkün. Müzik tutkunlarından sonra şimdi de sinema severler için bir öneri geliyor. Dahili hoparlörü bulunan, hafifliği ve boyutu sayesinde her yere taşınabilen, telefonlarla uyumlu çalışan teleskopik akıllı projektörler sinema deneyimini evde yaşamak isteyen yakınınız için harika bir hediye. Fotoğraf severler için de güzel bir önerimiz var. Polaroid fotoğraf baskı makinelerinden, telefondan çekilen fotoğrafların da çıkışı alınabiliyor.

Hediyesiyle kalpleri eritmek isteyenlere

Yılbaşı hediyelerinde özel bir dokunuş bekleyen yakınlarınız için de ince düşünülmüş hediye seçenekleri bulunuyor. Kitap tutkunu bir yakınınıza sevdiği bir kitabın ilk baskısını veya farklı bir dildeki baskısını hediye ettiğinizi düşünün, çok mutlu olacağı kesin. Sevgilinizi ilk gördüğünüz yerin konumunun veya sizin şarkınızı basılı olduğu Spotify QR kod müzik tabloları, sivil toplum kuruluşlarının mağazalarından alınan hediyeler veya yakınınız adına yapılmış bağışlar, bu yıl yorgunluktan tükenmiş ailenize bir saatlik masaj seansı, hobisine veya merakına göre seramik, resim veya yemek workshopları; onları kesinlikle mest edecek. Uçuş simülatörü, yamaç paraşütü, yelken eğitimi, kumsalda at binme gibi özel deneyim hizmeti veren firmalar olduğunu da belirtelim.

Çocukları ve ruhu çocuk olanları mutlu etmek isteyenlere

Şehrin farklı mekanlarında düzenlenen yılbaşı festivallerine, ailenizle birlikte katılabilirsiniz.
Şehrin farklı mekanlarında düzenlenen yılbaşı festivallerine, ailenizle birlikte katılabilirsiniz.

Yılbaşında çocukları mutlu etmenin yolu sınırsız olsa da her çocuk Lego ve benzeri ürünlere bayılıyor. Lego demişken yetişkin setlerinden bahsetmeden olmaz. Star Wars, Marvel, motosiklet, uçak ve birçok farklı kategoride sunulan yetişkin Legoları; çocuk ruhlu yakınlarınızı mutluluktan havalara uçuracak. Ayrıca yılbaşı yaklaşırken şehrin farklı mekanlarında düzenlenen yılbaşı festivalleri, bu günlerde hem büyükler hem de küçükler için en eğlenceli yer. Aileniz onlara alacağınız festival biletleri ile konserler dinleyebilir, workshoplara katılabilir, hediye stantlarını gezebilir ve alanlara kurulan atlı karınca ile dönme dolapta eğlenceli dakikalar geçirebilir.

Çevre dostu ve sürdürülebilir hediye arayanlara

Şimdi de sıra geldi doğasever bir yakınınıza alabileceğiniz yeni yıl hediyelerine… Onlar için en önemlisinin çevreye en az zarar verebileceği ve en az atık bırakabileceği şekilde tüketim yapmak olduğunu unutmayın. Çevre dostu hediye önerilerimizi şöyle sıralayabiliriz: kahve termosları, su mataraları, kamp yapanlar için çatal bıçak setleri, metal veya cam pipetler, çevreye ve hayvanlara zarar vermeyen kozmetikler, balmumu saklama kağıtları, güneş enerjisiyle çalışan taşınabilir şarj aletleri, bambudan yapılmış ürünler.

Hediye kadar zevkli bir şey varsa o da hediye paketi açmak. El yapımı hediyelerin paketlerini, renkli bir yılbaşı şekeriyle süsleyebilirsiniz.
Hediye kadar zevkli bir şey varsa o da hediye paketi açmak. El yapımı hediyelerin paketlerini, renkli bir yılbaşı şekeriyle süsleyebilirsiniz.

El emeğine bayılanlara

Yılbaşı hediyesi ne olursa olsun içinde el emeği olsun, diyen yakınlarınız için de size birkaç ipucu verelim. Eğer el beceriniz varsa kendinizin ördüğü bir bere veya atkı, ellerinizle yaptığınız ve onun en sevdiği kokuyla hazırladığınız bir mum, pişirip tatlı kavanozlara koyup süsleyerek hediye edebileceğiniz kurabiye veya reçel, seramik hobinizin ustalık ürünü olan ve bir benzeri bulunmayan fincanlar; yakınlarınız için en anlamlı ve samimi hediyeler olacaktır. El beceriniz yoksa fakat hediye alacağınız kişinin böyle bir yatkınlığı varsa ev yapımı mum setleri, maket veya boyama kitleri, Cricut gibi tasarım ve kişiselleştirme makineleri almayı düşünebilirsiniz. El yapımı ürünler satan e-ticaret sitelerinden hediye alarak da yakınlarınızı sevindirebileceğinizi ekleyelim.