QUICK SİGORTA’NIN “SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ” TEMALI ACENTELER TOPLANTISI YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

QUICK SİGORTA’NIN “SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ” TEMALI ACENTELER TOPLANTISI YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

“Söz Verdiğimiz Gibi” teması ile 25 Kasım tarihinde Belek Cornelia Delux Resort Otel’de başlayan Quick Sigorta’nın geniş katılımlı ilk acenteler toplantısı, 81 ilden gelen 500’den fazla acente, basın mensubu ve davetlilerin katılımıyla görkemli bir şekilde tamamlandı. 

Sunuculuğunu tiyatro sanatçısı Hakan Bilgin’in yaptığı ve Maher Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu’nun söyleşisiyle start alan program, şirketin 5 yıllık süre içerisinde acentelerine verdiği sözleri gerçekleştirdiğine dair bilgilerin paylaşıldığı bir toplantının ardından Quick Finans’ın lansmanı ile devam etti. Program ertesi gün Quick Sigorta ödül gecesi ve Fettah Can’ın yer aldığı gala yemeğiyle son buldu. 

Quick Sigorta, 2017’de faaliyete başladıktan sonra acentelerinin de onayını alarak acente toplantısı yapmayıp buradan elde edilen tasarrufla bir okul inşa etme kararı almıştı. 24 Kasım’da Quick Sigorta Gülseren-Hüseyin Doğan İlkokulu’nun resmi açılışını yaptıktan hemen bir gün sonra ise 81 ilden gelen 500 den fazla acentenin katılımıyla geniş katılımlı ilk acenteler toplantısını hayata geçirdi.

İKİ ÖZEL UÇAK VE BAKLAVA SÜRPRİZİ

Quick Sigorta, Türkiye’nin her köşesindeki acentesini THY’e ait iki özel uçak ile Alanya Gazipaşa Havalimanına uçurdu. Havalimanından yine özel otobüslerle Alanya’nın Mahmutlar Beldesi’ne götürülen acenteler burada Quick Sigorta Gülseren-Hüseyin Doğan İlkokulu’nun resmi açılış törenine katıldı. Okul açılış töreni ile birlikte 4 gün süren toplantılarda yaşanan bir diğer sürpriz de baklava oldu. Maher Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu’nun Gaziantep’ten özel olarak getirttiği İmam Çağdaş baklavaları hem okul açılışında hem de acenteler toplantısında ikram edildi.

TÜM ACENTELERİMİZE TEŞEKKÜRLER

Tüm gün süren toplantının ilk etabında Maher Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu ile tiyatrocu Hakan Bilgin’in sunuculuğunu yaptığı söyleşi gerçekleşti. Konuşmasına babasının halı tezgâhı işçiliğinden başlayıp, oradan da sanayiciliğe uzanan kariyerini anlatarak giriş yapan Erdemoğlu, babasının işletmelerinde daha öğrenciyken yaz tatillerinde çalışmaya başladığını anlattı. “Tabii biz de ‘patronun oğlu’ ayrımı olmazdı, işçiye ne muamele yapılırsa bize de aynısı yapılırdı” diyerek iş hayatındaki bakış açısının temellerinin böyle atıldığını paylaştı.

Erdemoğlu, babası Mehmet Erdemoğlu’nun, “Asla yalan söylemeyin. Hiçbir zaman dürüstlükten şaşmayın. Kimseyi azarlamayın ve hor görmeyin. Kimsenin işine müdahale etmeyin. Bitmiş işi bozmaya çalışmayın. Ödemelerinizi söz verdiğiniz zamanda yapın. İşçinin parasını alın teri kurumadan ödeyin. Pazarlık yaptığınız işten ödeme sırasında, tekrar para kesmeyin. Söz ağızdan çıkar. Anlaşma yaptığınız bir alışverişten zarar etseniz bile dönmeyin. İşinize, insanınıza, vatanınıza, devletinize, bayrağınıza sahip çıkın. Ailenize daima sahip çıkın. Eş, dost ve akrabalarınızı bırakmayın. Kapınıza gelen kimseyi geri çevirmeyin. Başkasını kendiniz bilin; öyle bakın. Servetin sınırı yoktur, mükafatı vardır. Herkese karşı hoşgörülü olun.” şeklindeki öğütlerini de serlevha gibi hep göz önünde bulundurduğunu söyledi. 

İYİ Kİ BU EKİPLE BU İŞE GİRMİŞİM

2015 yılında aile işletmelerindeki görevinden ayrılıp sanayi dışında farklı yatırımlar yapmak amacıyla Gaziantep’ten İstanbul’a geldiğini anlatan Erdemoğlu şöyle devam etti: “İstanbul’da Levent Uluçeçen ile tanışıp sigorta sektörüne girme kararı aldım. Aslına bakarsanız şirketi kurarken sektör dibe vurmuş durumdaydı. Bu dibe vuruşun sıçramayla ilerleyeceği öngörüsüyle hızlı bir şekilde sektöre giriş yapmış olduk. Şirketleri kurmak kolay ama en önemli kriter ekiptir. Orkestra şefimiz Levent Bey başta olmak üzere konusunda uzman ve birbiriyle ahenk içinde çalışan bir ekibimiz var. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, onu kullanan yine insandır. Bu nedenle aynı prensiplere ve iş ahlakına sahip kişileri bulmak çok büyük şans. Bugün geldiğimiz noktada, geriye dönüp bu beş yıla bakınca iyi ki bu ekiple bu işe girmişim diyorum. Bugün de genişleyen acente ağımızla burada birlikteyiz.” 

ACENTE PAYI SEKTÖRDE YÜZDE 65 BİZDE YÜZDE 85

Acentelere yönelik de mesajlar veren Erdemoğlu, “Dağıtım kanallarımızda acentelerin payının yüzde 85 olduğunu belirtmeliyim ki sektörde bu oran yüzde 65. Bize teveccüh gösterdikleri için tüm acentelerimize teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bize duydukları güveni hiç sarsmamışızdır. Bundan sonra da birlikte büyüyebilmek için ekibimiz yeni ürünler kazandırmaya devam edecek” diye konuştu.


ZARAR AÇIKLAMAK DA GÜCÜN GÖSTERGESİDİR

Maher Holding CEO’su Levent Uluçeçen ise sigorta grubu olarak 10 yıl sonrasını dahi düşünen bir planlamayla yatırım yapıldığını ve şirketlerin gücünün de buradan geldiğini vurguladı. Büyümeye dair verilen bir diğer rakamda da Quick Sigorta’nın özsermayesini beş yılda 20 kat artırdığı görüldü. Uluçeçen’in “Zarar açıklamak da gücün göstergesidir. Gücünüz yoksa açıklayamazsanız, şirket anahtarını teslim edersiniz” sözleri ise acentelerin alkışlarıyla karşılandı. Uluçeçen ayrıca yeni kurulan Quick Finans ve QPAY Ödeme Hizmetleri şirketleri ile finans alanında da genişleyerek bir finansal ekosistem oluşturacaklarını kaydetti.

MAHER SİGORTA GRUBU YÜZDE 176’LIK BÜYÜME KAYDETTİ

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’yı bünyesinde bulunduran Maher Holding Sigorta Grubu’nun yüzde 176’lık büyüme ortaya koyduğunu açıkladı.

Programın devamında Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Quick Sigorta ve Maher Sigorta Grubu’nun büyüme rakamlarını paylaştığı konuşmasında, 4.5 milyar TL’lik prim üretimi ve yüzde 176’lık büyümeyle sektörde lider sigorta grubu olarak yer aldıklarına değindi. Quick Sigorta’nın kurulduğu günden bu yana beş yılda sekiz kat, Corpus Sigorta’nın dokuz kat büyüdüğüne ve aynı dönemde sektörün ise ancak 3.3 kat büyümesine dikkat çeken Yaşar, başarının yalnızca üretimle değil diğer çalışmalar ve bilanço ile de ölçülmesi gerektiğini söyledi. 

QUICK SİGORTA’NIN DİJİTAL GELİŞİMİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Quick Sigorta’nın hayat dışı sigorta alanında Türkiye’nin ilk 10 şirketi arasında yer almasının vurgulandığı sunumlar, Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy’un paylaştığı detaylı verilerle devam ederken acentelerin işleyişi ile ilgili de bilgiler paylaşıldı. Ardından Quick Sigorta’nın “Agent değil Acente” gibi projelerinin yanında 2023 hedef ve stratejileri hakkında bilgiler verildi.

Quick Sigorta’nın zengin ürün gamını hatırlatma amacıyla vurgulanan “Trafiğe takılıp kalmayın, Quick’te fazlası var” sloganından sonra Quick Finans Genel Müdürü Nihat Karadağ’ın sunumuyla Quick Finans’ın acentelere özel lansmanı yapıldı ve onlara nasıl faydalar sunulacağı anlatıldı.

Acentelerin söz alması ile interaktif bir yapıya kavuşan toplantı yoğun ilgi görürken o günün akşamında verilen Anıl Selvi konseriyle davetliler yorgunluk attı.

Ertesi gün Quick Sigorta Ödülleri 2022 Gecesi ile başarılı acentelerin ödüllendirildiği 187 ödül sahiplerini buldu. Ödül töreninin ardından gerçekleşen gala gecesinde Fettah Can sahne alırken, davetliler keyifli anlar yaşadı.