İstanbul’un en yeni kahvaltı mekanları

İstanbul’un en yeni kahvaltı mekanları

İstanbul’un hem klasik hem de henüz açılmasına rağmen dolup taşan kahvaltı mekanlarını incelemeye aldık. 

25 - 60 TL aralığındaki kahvaltı mekanları

Namlı Gurme Karaköy 

Namlı Gurme organik ürünleri ve yöresel tatlarıyla tam bir gurme cenneti.
Namlı Gurme organik ürünleri ve yöresel tatlarıyla tam bir gurme cenneti.

89 yıllık birikimi ile Karaköy’de hizmet veren Namlı, hem kafe hem restoran olarak hizmet veriyor. Şarküteri kısmında bulunan yerli ve ithal peynirler, et mamülleri, zeytin çeşitleri, reçel ve bal çeşitleri, organik ürünler, yöresel tatlarıyla tam bir gurme cenneti. Balları Hakkari, Van ve Siirt bölgelerinden. Et mamülleriyse kendi butik imalathanelerinde imal edilip sadece kendi kafelerinde servis ediliyor. Pastırmasıysa Kayseri’den Namlı’ya özel üretilerek getiriliyor. 32 çeşit zeytin, İznik, Gemlik, Alanya, Bodrum, Hatay’dan getiriliyor. Nar ekşisi, kurutulmuş domatesi, patlıcan, bamya ve biber gibi ürünleri bile Antep ve Hatay’dan. Zeytinyağıysa Ayvalık’tan tedarik ediliyor. Kahvaltı için İstanbul’da gidebileceğiniz en iyi noktalardan biri. Kahvaltılık alışverişi için de en uygun noktalardan. Unutmadan söyleyelim, kahvaltıda sunulan ekmek, börek, poğaça, pide ve pizzalar da buradaki fırından taze çıkıyor. Bunların dışında her gün 70 çeşit zeytinyağlısı da tezgahtaki yerini alıyor. Karaköy dışında Ataköy, Nişantaşı ve Göktürk şubelerinde gün boyu kahvaltı keyfi sizi bekler. Fiks bir kahvaltı yok, a la carte menü bulunuyor. İçeriden istediklerinizi söylüyorsunuz tabağınız masaya geliyor. Kişi başı yaklaşık 50 lira ile harika bir kahvaltı mümkün.

Ceviz Ağacı

100’den fazla çeşidin bulunduğu açık büfe brunch hafta sonunda 09-14.00 saatleri arasında sunuluyor.
100’den fazla çeşidin bulunduğu açık büfe brunch hafta sonunda 09-14.00 saatleri arasında sunuluyor.

Mekan Koşuyolu’yla öyle özdeşleşmiş ki semt tariflerinin tek ana karakteri olmayı başarmış durumda. 2008 yılında açılan mekan kaliteyi bozmamak adına şubeleşmeden yoluna devam ediyor.

Mekan kalabalık ve geniş ancak servis çok hızlı, servis elemanları çok deneyimli. Pastane kısmından bahsetmeye bile gerek yok, çünkü Ceviz Ağacı bu konuda trendleri takip etmiyor bilakis trend yaratıyor. Giriş katında, terasın hemen yanında çikolata üretimhanesi bulunuyor. El yapımı çikolataların her aşamasını buradan izleyebiliyorsunuz. Üst kattaki teras ise iki cepheli binanın iki tarafına da hakim. Menüde servis edilen her şey burada imal ediliyor. Günün her saatine uygun menüler mevcut. Kahvaltı seçenekleri sınırsız. 100’den fazla çeşidin bulunduğu açık büfe brunch hafta sonunda 09-14.00 saatleri arasında sunuluyor.

Menemen, kavurmalı yumurta, Fransız tostu denemeden ayrılmayın.

Malaga isimli tatlının buradan İstanbul’a yayıldığını söyleyebiliriz. Kendilerine özel bir tarifle ürettikleri bademli kurabiyeleriyse efsane olmuş durumda. Her gün 06.00-24.00 saatlerinde açık.

Koşuyolu Mah. Muhittin Üstündağ Cad. No: 85 Kadıköy

0216 339 18 26

60 - 80 TL aralığındaki kahvaltı mekanları

Backyard 

Boğaz manzarası ve yemyeşil bahçe bir arada.
Boğaz manzarası ve yemyeşil bahçe bir arada.

Bebeköy’de yer alan Backyard, Boğaz manzarasını yemyeşil bahçesiyle tamamlıyor. Mekan, şık ama sade konseptiyle kendinizi kendi arka bahçenizde hissedebileceğiniz kadar rahat ve kucaklayıcı… Sade ve lezzetli bir menüsü olan Backyard’da denenmeden geçilmemesi gereken öğün ise kahvaltı. Özenli bir şekilde hazırlanan kahvaltı menüsünde organik ürünler de var. Mekanda sunulan ekmekler de burada pişiriliyor. A la carte menüde bizden klasik tabaklar olduğu gibi sporcular ya da sağlıklı beslenenlere de farklı seçenekler sunuluyor. Her gün 08.30’da açılıyor. Kahvaltı servisi 09.00’da servis edilmeye başlıyor.

Bebek Mah. Bebeköy Sok. No: 4 Etiler

0532 131 74 04

Burası Ege kıyılarının taze, leziz ve sağlıklı kahvaltılarını yılın her günü misafirleriyle buluşturuyor.
Burası Ege kıyılarının taze, leziz ve sağlıklı kahvaltılarını yılın her günü misafirleriyle buluşturuyor.

Bir anne kız hikayesiyle yola çıkan ve bugün 100’ü aşkın çalışanıyla biri Çeşme’de üçü Nişantaşı’nda olmak üzere toplam dört noktada hizmet veren Çeşme Bazlama Kahvaltı, Ege kıyılarının taze, leziz ve sağlıklı kahvaltılarını yılın her günü misafirleriyle buluşturuyor. İstanbul’un en hareketli noktası Nişantaşı’nda 09.00 – 17.00 saatleri arasında hizmet veren, Çeşme esintileriyle dekore edilmiş üç şubesinin yanı sıra, hikayenin çıkış noktası olan İzmir Çeşme’deki Taş Ev’de de yaz ayları boyunca mutluluk saçan kahvaltı sofraları kurulmaya devam ediyor. Markaya adını veren ve aile yadigarı özel tarifle hazırlanan bazlamaların yanı sıra üç farklı çeşitte gözleme ve leziz pişiler Çeşme Bazlama Kahvaltı’nın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. 37 ayrı reçel, 12 çeşitle süslü söğüş tabağı, üç çeşit sıcak ikram ve yine Nurten Anne’nin gizli tarifiyle hazırlanan menemen yer alıyor. Tüm sunumlar, markaya özel üretilen çömleklerde gerçekleştiriliyor ve markaya özel harmanlı sınırsız çayla beraber servis ediliyor. Serpme olarak hazırlanan kahvaltının kişi başı fiyatı çay dahil 65 lira.

Teşvikiye Ahmet Fetgari Sok. No: 40 No: 40 Nişantaşı

0541 229 52 62

80 TL ve üstü kahvaltı mekanları

Hungary 

Hungry’de günün her saati kahvaltı var.
Hungry’de günün her saati kahvaltı var.

Akaretler ile Maçka arasında kalan sakin bir sokakta henüz açıldı Hungry. Mahalle kafesi Hungry’de günün her saati kahvaltı sunuluyor. Ancak menü sadece kahvaltı seçeneklerinden oluşmuyor. Oldukça geniş ve trendleri yakından takip eden bir içerikleri mevcut. Kahvaltı seçenekleri arasındaki poşe yumurta, kızarmış brioche ekmeği, avokado ile servis ediliyor. Ekmekler gibi çoğu ürün buradaki mutfakta yapılarak servis ediliyor. Yumurta ile hazırlanan kahvaltılık tabaklar oldukça doyurucu. Kahvaltı seçenekleri arasında bulunan ve muffin üzerine poşe yumurta, füme somon ile sunulan altı üstü isimli tabak bizim favorimiz oldu. Sporcular ve sağlıklı beslenenler için bu bölümde bowl seçenekleri de var. Tüm tabaklar yalnız başına birer öğün olacak kadar doyurucu. Sunumlarsa adeta tabloyu andırıyor. Hungry, sabah 09.00’da açılıyor ve gece 23.00’a kadar hizmet veriyor. Mahallenin yenisi Hungry’nin tatlı menüsü de oldukça yenilikçi. Son günlerin trendi ekmek tatlısı krem peynirli sunuluyor. Cheescake ise sıcak olarak masanıza geliyor. Tereyağlı ballı pancake ya da elma crumble de denemeye değer diğer iki tatlı seçeneği. Tatlı yanına tüketebileceğiniz kahveleri de oldukça başarılı. Kişi başı yaklaşık 80 lira ile harika bir kahvaltı mümkün.

Vişnezade Mah. Abacı Latif Sok. No: 4a Akaretler

0532 213 31 77

A Bit of Eggo 

View this post on Instagram

💃Miss Avocado🥑🥐

A post shared by a bit of eggo 🍳 (@a.bit.of.eggo) on

Arnavutköy’de, geçtiğimiz aylarda bir ara sokakta kilisenin hemen arka bahçesine sırtını dayayan bahçesiyle ilgimizi çeken A Bit Of Eggo, isminden de anlaşılacağı üzere yumurtanın diğer ürünlerden rol çaldığı bir mekan. Kahvaltı ve öğlen yemeğinde açık olan mekanda kullanılan yumurtalar organik, ekmekler ekşi maya ve kullanılan ürünler olabildiğince doğal.

Geniş bir klasik Arnavutköy sokağında yer alan mekan yeşilliklerle yoldan ayrılıyor. İstanbul’un eski ruhunu en iyi yansıtan semtlerden Arnavutköy’ü en iyi hissedebileceğiniz mekanlardan olan A Bit Of Eggo, otomobil ve şehir gürültüsünden uzak bir sabah için ideal kaçış noktası olabilir. Menü kahvaltıda yenebilecek birbirinden farklı seçeneklerle dolu. Klasik kahvaltı tabağı da var son günlerin trendi kase içinde gelen daha çok sporcuların tercih ettiği tabaklar da... Pancake’ler tam çekip Instagram’a koymalık! Ev yapımı Nutella, muz ve çilek ile yapılan Go Nuts bizim favorimiz oldu. Omletler, sahanda yumurtalar da oldukça çeşitli. Ekşi maya üzerine avokado püresi, kırmızı soğan turşusu ve poşe yumurta ile hazırlanan avokado tost da oldukça lezzetli ve iddialı lezzetlerden.

Mekan her gün 08.30-17.30 saatleri arasında açık ve vale servisi de bulunuyor.

Arnavutköy Mah. Abdulhakmolla Sok. No: 26 Arnavutköy-Beşiktaş

0532 636 63 10

Casa Lavanda Butik Hotel & Restaurant

Otelin, çok geniş bir alana kurulu bahçesi ise tüm günü geçirmek için oldukça cezbedici.
Otelin, çok geniş bir alana kurulu bahçesi ise tüm günü geçirmek için oldukça cezbedici.

Son önerimiz ise otel hizmeti, sessizlik ve doğanın huzurunu isteyenler için Casa Lavanda! İstanbul’un bir ucu Şile’deki bu otele, dışarıdan kahvaltı için rezervasyon yaptırıp gidebilirsiniz. Sabah saat 11:00’e kadar açık büfe ile hizmet veren otelin menüsünde her şey ama her şey çok lezzetli ve organik. Ev yapımı reçeller, yöresinden kopup gelen petek ballar, peynirler ve organik domates/yeşillikleriyle sağlık dolu bir kahvaltı sizi bekliyor. Enfes krepleri ve omletleri olduğunun da altını çizelim. Hizmet ise 10 üzerinden 10 puanı hak ediyor. Otelin, çok geniş bir alana kurulu bahçesi ise tüm günü geçirmek için oldukça cezbedici. Bahçenin en altında yer alan küçük göletteki kurbağalar ve çeşit çeşit ağaçlarda gezinen kuşların yanı sıra horoz, inek, köpek seslerinin de doğaya karıştığı harika saatler geçirebilir ve şehrin stresini atabilirsiniz. Kişi başı 120 TL ile mükellef bir kahvaltı edebilirsiniz.

Ulupelit Mahallesi, Lavanda Hotel, Seçkin Sok No:2 Şile

0216 736 56 40