İstanbul’da popülerleşen çay furyası: Bubble tea!

İstanbul’da popülerleşen çay furyası: Bubble tea!

İnci çayı veya baloncuklu çay olarak bilinen bubble tea, hem lezzeti hem de eğlenceli sunumlarıyla yeni tatlar denemek isteyenlerin ilgisini çekiyor. Peki ama sosyal medya paylaşımlarını süsleyen bubble tea nasıl yapılır, türleri nelerdir ve nerelerde içilir? Tüm bu soruların ve daha fazlasının cevabını hep birlikte öğrenmeye ne dersiniz?

Bubble tea nedir, nasıl yapılır?

Bubble tea renkli ve sıra dışı görüntüsüyle herkesin ilgisini çekiyor.
Bubble tea renkli ve sıra dışı görüntüsüyle herkesin ilgisini çekiyor.

İlk olarak 1980 yılında Tayvan’da ortaya çıkan bubble tea, Amerika ve Avrupa’da hızla yayılarak en popüler ve keyifli içecek alternatifleri arasındaki yerini alır. Son yıllarda İstanbul başta olmak üzere Türkiye’de de popülerleşen inci çayı mekanları özellikle Kadıköy, Şişli ve Beşiktaş gibi şehrin cazibe merkezlerinde kolayca bulunuyor. Yeşil ya da siyah çay içine tercihe göre çeşitli şuruplar, tatlandırıcılar, meyve parçaları, süt, bal, şeker ve tapioca incileri eklenerek hazırlanan bubble tea, renkli ve albenili görüntüsüyle farklı tatlar denemeyi seven lezzet tutkunlarının dikkatlerinden kaçmıyor. Güney Afrika kökenli Manihot Esculenta bitkisinin kökünden elde edilen kokusuz, renksiz ve tatsız bir tür nişasta tapioca. Tükçeye tapyoka olarak çevrilen bu inci taneleri, bubble tea’lerin alametifarikası olarak biliniyor.

İstanbul’daki bubble tea mekanları

İstanbul’daki bubble tea mekanlarındaki fiyatlar da ortalama olarak 15-24 TL arasında.
İstanbul’daki bubble tea mekanlarındaki fiyatlar da ortalama olarak 15-24 TL arasında.

Şehrin popüler cadde ve sokaklarında her geçen gün daha fazla misafiri ağırlayan bubble tea mekanları Beşiktaş, Kadıköy ve Şişli gibi ilçelerde yoğunlaşıyor. Hadi gelin, İstanbul’da fiyatları 15-24 TL arasında değişen bubble tea’nin tadına hangi mekanlarda varabileceğimizi öğrenelim!

Bubble Pub, Beşiktaş

Sağlıklı alternatifler ön planda.
Sağlıklı alternatifler ön planda.

Beşiktaş’ta bulunan ve İstanbul’un en popüler bubble tea mekanları arasında gösterilen Bubble Pub’ın Kurucusu Nour Abu Laban, yoğun talep sebebiyle popüler restoranların bile menülerinde bubble tea’ye yer vermeye başladığının altını çiziyor ve ekliyor: “Beklentimizin çok üzerinde, dört mevsim devam eden bir rağbet söz konusu. Günümüzde insanların sağlıklı yaşama ilgisinin de artmasıyla birlikte şeker ilavesi kullanmadığımız, gerçek meyvelerle hazırlanan ‘Wildberries’ ve ‘Hawaii Tropical’ gibi içeceklerimiz dikkati çekiyor. Bubble tea haricindeki ürünlerimizden bahsedecek olursak dürümden glütensiz tatlılara, brownie'den kahve çeşitlerine kadar uzanan zengin bir menümüz var. Ayrıca belirtmeliyim ki sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların, bubble tea’nin bu denli popüler olmasındaki etkisi yadsınamaz.”

Fiyatlarının 15-21 TL arasında değiştiğini söyleyen Nour Abu Laban, inci çayının zararı var mıdır diye sorduğumuzdaysa “Tapyokanın çiğnenebilen versiyonu başta çocuklar olmak üzere herkes için zararlı. Bu nedenle Almanya’da satışı yasaklandı. Fakat bizim kullandığımız ‘popping bubble’ isimli ağızda patlayan bir tapyoka. Popping bubble meyve suyu ve yosun jeliyle yapılan doğal bir karışım olduğu için hiçbir zararı yok” diye açıkladı.

Bubble İstanbul, Nişantaşı 

Teşvikiye, Osman F. Seden Sokak 14A, Şişli
Teşvikiye, Osman F. Seden Sokak 14A, Şişli

Nişantaşı’ndaki küçük ama sevimli mekanında bubble tea hayranlarını ilgili personeliyle ağırlayan Bubble İstanbul; Taro, Vanilla, Matcha ve Strawberry Milk gibi sütlü seçeneklerinin yanı sıra black tea, mango, hibuscus ve green apple gibi sütsüz alternatifleriyle de her damak tadına hitap ediyor. Bubble İstanbul’da leziz inci çayları haricinde kahve çeşitlerini de bulabilirsiniz.

Melez Tea, Maslak

Reşitpaşa, Kongre Caddesi 81/A, Sarıyer
Reşitpaşa, Kongre Caddesi 81/A, Sarıyer

Çayın her halini rahatça deneyimleyebileceğiniz Melez Tea, zengin menüsü, keyifli sunumları ve tadanların bir kez daha içmek isteyeceği bubble tea’leri ile herkesten tam puan alıyor. Iced superfruit ve satsuma bubble tea gibi çeşitleriyle inci çayına farklı bir yorum getiriyor.

Monster Teashop, Beşiktaş

Vişnezade, Süleyman Seba Caddesi, No: 76/B, Beşiktaş
Vişnezade, Süleyman Seba Caddesi, No: 76/B, Beşiktaş

Maçka Parkı’nın yakınlarındaki Vişnezade’de yer alan Monster Teashop, minimal tasarımı ve birbirinden leziz inci çayı seçenekleriyle adından söz ettiriyor. Blue Aegean sea, monster boba, Thai milk tea, strawberry matcha latte, monster fruit tea veya jasmine green tea seçeneklerinden biriyle gününüzü renklendirebilirsiniz.

Poppin’ Bubble Tea & Coffee, Kadıköy 

Caferağa Mahallesi, Bademaltı Sokak. No:36/B, Kadıköy
Caferağa Mahallesi, Bademaltı Sokak. No:36/B, Kadıköy

Türkiye’nin ilk bubble tea mekanları arasında yer alan Poppin’ Bubble Tea & Coffee, Anadolu Yakası’nda oturan ya da Kadıköy’e yolu düşenlerin uğrak noktası. Şık vitrinleri, keyifli atmosferi ve birbirinden lezzetli çaylarıyla öne çıkan Poppin’ Bubble Tea & Coffee, Bob Marley, Fria Kahlo, Beyoncé, Kim Kardashian gibi ünlü isimlerden esinlenerek hazırlanmış lezzet kombinasyonlarına sahip. İnci çayına eşlik edecek atıştırmalık isteyenler Poppin’ cheesecake’i de deneyebilirler.