Dünyanın farklı yerlerinden 4 güzel ada

Dünyanın farklı yerlerinden 4 güzel ada

Türkiye’de yaz tatili yapmanın bütçesi her geçen gün artarken gözler yurt dışı tatillerine çevriliyor. Dünyanın 4 farklı yerinden kimi uzak, kimi yakın, kimi de uygun bütçeli olan büyüleyici güzellikte ada önerilerimize buyurun. Berrak turkuaz denizlere, parlak beyaz kumlara doğru bir yolculuğa çıkıyoruz.

Cayman 

Grand Cayman’da birçok güzel plaj bulunuyor.
Grand Cayman’da birçok güzel plaj bulunuyor.

Karayiplerde bulunan ve Büyük Britanya’ya bağlı bir ada ülkesi olan Cayman Adaları; Grand Cayman, Cayman Brac ve Little Cayman adındaki üç adadan oluşuyor. Dalış ve su sporu yapanların gözde mekanı olan Cayman sularının çoğu koruma altında ve deniz avcılığı da belirlenen kurallarla yapılıyor. Cayman Adaları’nda bulunan Cayman Kai, Seven Mile, Spotts, West Bay, Heritage, Barker, Brac Reef, Starfish Point plajları denize girmek ve eşsiz deniz canlılarını izlemek için en harika noktalar. Ayrıca The Mastic Trail adındaki yürüyüş yolunda doğanın tadını çıkarabilir, The Turtle Centre’da kaplumbağlarla tanışabilir ve Kraliçe II. Elizabeth Botanik Parkı'nı gezebilirsiniz.

Sıcaklığı, yıl boyunca genellikle 23 ila 32 derece arasında değişen Adalara; ABD, Kanada ve Birleşik Krallık üzerinden uçakla ulaşım mümkün. Grand Cayman’daki George Town bölgesinde aynı anda dört yolcu gemisinin yanaşabildiği bir liman da bulunuyor. Eğer ABD, Kanada veya Birleşik Krallık’a doğru bir seyahat planı yapıyorsanız Cayman Adalarını gezi listenize almanızı öneririz.

Boracay 

Boracay Adası, Filipinler’in en iyi 10 adasından biri.
Boracay Adası, Filipinler’in en iyi 10 adasından biri.

Filipinler’de bulunan ve Visayas Takımadaları’na dahil olan Boracay Adası, Filipinler’in en güzel 10 adasından biri olarak biliniyor. Bir tropik ada olan Boracay’da volkanik kayalardan oluşan Willy's Rock, beyaz kumsalıyla ünlü White Beach, vahşi doğa hayatıyla büyüleyen Luho Dağı, enfes güzellikteki plajlar ve tabii ki büyüleyici dalış noktaları sizi bekliyor.

Bu cennet ada biraz uzakta olsa da yolculuğa değeceğinden şüphemiz yok. Boracay’a, Filipinler’in başkenti Manila’dan veya Visayas Adası’nın başkenti Cebu’dan uçakla ulaşılabiliyor; ardından da kısa aralıklarla kalkan ve direkt Boracay’a giden feribotlara binmek gerekiyor. Bahreyn, Dubai, Tayland veya Tokyo üzerinden aktarmalı uçuşlarla gidilebilen bu güzel Asya adası seyahat planı için bir yıl önceden uçak biletlerini araştırmanızı ve kampanyalı biletlerden faydalanmanızı öneririz. Bizce, uzak ve büyüleyici Asya’da gitmişken hep görmek istediğiniz ülkeleri de gezi listenize ekleyin.

Yıl boyunca genellikle 25-32 derece civarında değişen bir iklime sahip olan Ada’ya gitmek için en uygun zaman aralık ve mayıs arası. Haziran ve ekim arasında yağışlı olan Boracay, bu tarihlerde de ziyaret edilebiliyor. Üstelik daha uyguna uçak bileti bulunabiliyor. Otel rezervasyonu olmadan Ada’ya giriş yapılamadığını da belirtelim.

Zakintos 

Shipwreck Plajı’ndaki batık gemi, turistlerin uğrak noktası.
Shipwreck Plajı’ndaki batık gemi, turistlerin uğrak noktası.

Şimdi de en yakınımızda bulunan Yunanistan sınırlarında yer alan İyon Adalar grubunun üyesi Zakintos’tayız. Ada, dünyaca bilinen bir plaja sahip. Navagio Plajı veya Batık Gemi Plajı adıyla da tanınan bu plajın kumsalında kocaman bir batık gemi bulunuyor. Ada’da karetta karettaların üreme bölgesi de yer alıyor ve bu güzel canlılar teknelerden gözlemlenebiliyor.

Güzel köylere, berrak bir denize ve etkileyici bir doğaya sahip olan Zakintos’ta gitmişken Solomos Meydanı ve The Aghios Markos meydanlarını, Zante Post-Bizans Müzesi’ni, Aghios Dionysios ve Aghios Markos kiliselerini, Venedik Kalesi’ni gezmenizi öneririz. Ada’da bulunan Laganas, Marathonisi, Ksigia, Kalamaki ve Dafni gibi birçok plajda denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Yılda ortalama 18 derece sıcaklığa sahip olan Zakintos’a, Atina’dan uçakla veya karayoluyla Kyllini Limanı’na gidip ardından saat başı kalkan feribotlarla ulaşım mümkün. Yunanistan’a gitmişken, Kefalonya gibi diğer yakın ve güzel diğer Yunan adalarına da seyahat planlayabilirsiniz.

Sardinya 

Sardinya Adası, İtalyan ailelerinin de gözdesi olan tatil yerlerinden biri.
Sardinya Adası, İtalyan ailelerinin de gözdesi olan tatil yerlerinden biri.

İtalya’nın en güzel adalarından biri Sardinya; dünyanın her yerinden turistlerin ilgisini çekerken, aynı zamanda İtalyan ailelerinin de gözde tatil bölgesi konumunda. Sardinya’da üç havalimanına bulunuyor. Bu sayede Türkiye’den İtalya’ya uçakla seyahat ederek ve oradan Cagliari’ye aktarma yapılarak adaya ulaşılabiliyor. Aynı zamanda Cenova veya Livorno’dan da feribotla kolayca gidilebiliyor.

La Pelosa, Spiaggia La Cinta, Cala Mariolu, Poetto, Porto Guinco, Lu Impostu gibi onlarca masmavi plajın bulunduğu ada; 10 ila 30 derece arasında değişen bir iklime sahip. Plajların dışında Neptün Mağarası’nı da (Grotta di Nettuno) mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Sardinya Adası’nın güneyinde bulunan Cagliari’de gezip görülecek yer çok. Şehirde Bastion Saint Remy, Torre dell'Elefante, Chiesa di San Michele, Roman Amphitheatre of Cagliari gibi tarihi ve arkeolojik yapıları; Parco Naturale Molentargius Saline adındaki doğal yaşam parkını ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:

visitcaymanislands.com

traveltriangle.com

tourismphilippines.com.au

visitgreece.gr

isla-mujeres.net