Artırılmış gerçeklikle makyaj videoları artık daha keyifli

Artırılmış gerçeklikle makyaj videoları artık daha keyifli

Aylık 2,5 milyarı aşan bir aktif kullanıcı sayısına sahip olan video paylaşım platformu YouTube, makyaj videolarına ekleyeceği yeni özellikle alanında devrim yaratmayı hedefliyor.

YouTube’daki Trendler sayfasının değişmez yıldızı makyaj videoları sayesinde artık hangi ürünün nasıl uygulanacağını ve nasıl sonuç vereceğini kolaylıkla görebiliyoruz. Ancak YouTube’un demo olarak devreye soktuğu yeni özellikle makyaj videoları artık bakıp ilham alınacak bir içeriğin de ötesinde, içine dahil olabileceğimiz interaktif bir içeriğe dönüşüyor.

Ürün denemek için mağazaların yolunu tutmak tarih oluyor

2020’nin ikinci çeyreği itibariyle yaygınlaşması beklenen özellik sonucunda fiziksel makyaj malzemesi alışverişlerinde hissedilir bir azalma yaşanacağı düşünülüyor.
2020’nin ikinci çeyreği itibariyle yaygınlaşması beklenen özellik sonucunda fiziksel makyaj malzemesi alışverişlerinde hissedilir bir azalma yaşanacağı düşünülüyor.

YouTube’un denemeye başladığı artırılmış gerçeklik özelliği sayesinde kullanıcılar, tıpkı artırılmış gerçeklik teknolojisi ile tasarlanmış Instagram ve Snapchat filtrelerinde olduğu gibi renkli kozmetik ürünlerini kendi yüzlerinde deneyebilecekler. Yani YouTube’da izlediği makyaj videosunda gördüğü rujun kendi dudağında nasıl duracağını merak eden bir kullanıcının bu noktada yapması gereken tek şey, YouTube yazılım geliştirme ekibi tarafından geliştirilen “AR Beauty Try-On” özelliğini kullanmak olacak. Bu özelliğin sahip olduğu basit arayüz sayesinde, söz konusu renkli kozmetik ürününe ait renk paletine erişmek ve bu renk seçeneklerini bire bir denemek sadece saniyeler alacak. YouTube’un şimdilik sadece iOS tabanlı cihazlarda demo olarak devreye aldığı ve kozmetik sektöründeki satış dinamiklerini kökten değiştirmesi beklenen bu yeni reklam modeli şimdiden MAC Cosmetics, NARS ve Anastacia gibi kozmetik devleri tarafından kullanılmaya başlandı.

Uygulama e-ticaret sektöründe devrim yaratacak

Makyaj ve renkli kozmetik dikeyinde dengeleri değiştirmesi beklenen bu yeni artırılmış gerçeklik tabanlı özellik “AR Beauty Try-On” haricinde başka niteliklere de sahip. İlk olarak iki boyutlu görseller içeren reklamlarla kullanıcılara ulaşan YouTube, bir sonraki fazda 3 boyutlu görsellere geçiş yaparak kullanıcılara çok daha zengin bir reklam deneyimi yaşatmayı planlıyor.

Özellikle moda, dekorasyon ve sağlık sektörlerini yakından ilgilendiren bu reklam modelinde reklamda gösterilen ürünün görselini 360 derece döndürebiliyor, istediğiniz oranda yakınlaştırabiliyor ve tüm detaylarıyla inceleyebiliyorsunuz. Örneğin, almayı düşündüğünüz şampuanın şişesindeki içerik kısmındaki en küçük yazıyı bile görüntüleyebiliyor ya da almayı düşündüğünüz bir ayakkabıyı dikişlerine kadar inceleyebiliyorsunuz.