Transandantal meditasyon nedir?

Transandantal meditasyon nedir?

Meditasyon; stresi azaltmak, iç huzuru ve mutluluğu arttırmak amacı ile düzenli olarak yapılan bir aktivite. Transandantal meditasyon ise fiziksel ve psikolojik hastalıklara karşı etkin bir yöntem olarak kullanılıyor.

Bilimsel araştırmalara göre, düzenli meditasyon yapan kişiler yapmayan kişilere göre çok daha başarılı ve mutlu oluyor. Meditasyon, zihnimizdeki hızlı düşünce akışını yavaşlatıp, dingin ruh halini gün boyu korumamızı sağlıyor.

Meditasyon yapmak için aslında tek yapmanız gereken derin bir biçimde nefes alıp vermek ve zihninizi ana odaklamak. Evinizin özel bir alanını kendinize meditasyon köşesi olarak hazırlayabilirsiniz. Böylece meditasyonu rutin hale getirerek, yaşamınızın bir parçası yapmanız mümkün olur.

Meditasyon yapmak için öncelikle düz bir zeminde yere bağdaş kurup oturmanız gerekli. Omurganızı dik bir pozisyona getirmelisiniz. Meditasyona başlamadan önce gözlerinizi kapatmalı, yalnızca nefes alışverişinize odaklanarak zihninizdeki tüm düşüncelerden sıyrılmalısınız. İlk başta dikkatiniz çok sık dağılabilir. Gündelik hayatta zihninizi meşgul edecek birçok konu var çünkü. Fakat dikkatinizi nefes alışverişine odaklayarak bunu alışkanlık hale getirirseniz yavaş yavaş zihninizin sustuğunu ve dinlendiğini fark edeceksiniz. Her gün 30 dakika kadar meditasyon yapabilirsiniz.

Transandantal meditasyon ile benliğinizi keşfedin

Transandantal meditasyon Mahoriski Mahesh Yogi tarafından geliştirilmiştir.
Transandantal meditasyon Mahoriski Mahesh Yogi tarafından geliştirilmiştir.

Modern dünyada bilimsel tedavi yöntemleri her gün artsa da yeni hastalıklar da aynı oranda artıyor. Dijital çağın getirdiklerinden biri de hız. Bu, modern insanın yoğun uyaranlara maruz kalmasına neden oluyor. Yoğun iş ve çalışma saatleri, trafik, sosyal medya gibi etkenler strese ve çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasının nedeni.

Maharishi Mahesh Yogi tarafından geliştirilen transandantal meditasyon, bir derin düşünme tekniği. Fiziksel ve psikolojik hastalıklara karşı etkin bir yöntem olarak kullanılıyor. Bu yöntem hastalıkların semptomları üzerine değil temel nedenleri üzerine teknikler geliştiriyor. Transandantal meditasyon; zihinsel dinlenmeyi, uyum ve dengeyi beraberinde getiriyor. Kişilerin fiziksel ve psikolojik olarak yenilenmesine yardımcı oluyor, zihnin susmasına ve dinlenmesine olanak sağlıyor.

Nasıl yapılır?

Transandantal meditasyon dört saatlik bir eğitim ile öğrenilebilir.
Transandantal meditasyon dört saatlik bir eğitim ile öğrenilebilir.

Transandantal meditasyonun en önemli özelliği çok basit bir zihin tekniği olması. Dışarıdan herhangi bir müdahale ya da telkin içermeyen bu teknik, herkesin uygulayabileceği kadar basit. Diğer meditasyon tekniklerinin aksine transandantal meditasyon çabasız bir biçimde yapılıyor. Zihnin kontrol altına alınması ve konsantrasyon gerektirmiyor. Bu yüzden trende, uçakta, otobüste ya da sürücü siz değilseniz otomobilde bile uygulayabilirsiniz.

Transandantal meditasyon öğrenme için dört saatlik eğitim almanız gerekli. Bu tekniği uygulamak için rahat hissettiğiniz bir yere, rahat bir içimde oturun ve bağdaş kurun. Gözlerinizi kapatın ve içsel ya da dışsal konuşmalarınızı durdurun. Yalnızca rahatlayın. Parmaklarınızı birleştirin, enerjinizin rahat ve kesintisiz akışına odaklanın. Zihin yüzeyine çıkan düşünceleri ve soruları aşabilmek için nefesinizi gözlemleyin. Yalnızca nefes alışverişinizi izleyin. Günde 20 dakika transandantal meditasyon uygulaması yapabilirsiniz.

Faydaları neler?

Transandantal meditasyon fiziksel ve ruhsal hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur.
Transandantal meditasyon fiziksel ve ruhsal hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur.
Herhangi bir inanç sistemine bağlı olmayan ve tamamen tarafsız olan bu teknik, günlük yaşamın desteği ve uyarıcısı olarak kabul ediliyor. Bu teknik genel olarak strese bağlı hastalıklar ve uyumsuzluk sendromlarının iyileşmesi için kullanılıyor. Bunun yanı sıra, gündelik yaşamdaki stresle başa çıkma, yorgunluk, nevroz, anksiyete, uykusuzluk, depresyon, kendi kendine yetersizlik, ifade zorluğu, panik atak, ilişkilerde uyum zorluğu, obezite gibi birçok fiziksel ve zihinsel hastalığın tedavisinde tercih ediliyor. Ayrıca uyuşturucu, alkol ya da ilişki bağımlılığı gibi birçok bağımlılıktan bu çalışma ile kurtulmak mümkün. İlaçsız ve acısız alternatif bir tedavi yöntemi olan transandantal meditasyon kişinin kendini yargılamasından ve huzursuzluğundan arındırmayı amaçlıyor. Böylece kişi kendisini olduğu gibi kabullenebiliyor.