Sağlık raporu nasıl alınır?

Sağlık raporu nasıl alınır?

Çeşitli kurumlar tarafından birçok kez istenen sağlık raporunu almanın kolay yolları bulunuyor. Bu raporları hastanelerden alabileceğiniz gibi e-devlet gibi internet üzerinden almak da mümkün. 

Sağlık raporu, resmi başvuru yapacağınız kuruma ibraz etmeniz gereken raporlardan bir tanesi. Sağlıklı olduğunuzu ispatlamak için istenen bu belgeyi almak ise eskisi kadar uğraştırıcı bir süreç değil. Bu rapor ayrıca bazı rahatsızlıkları belirleyen bir rapor olarak da tanımlanabiliyor.

Sağlık raporu nasıl ve nereden alınır?

Sağlık raporu almak için öncelikle herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmeniz yeterli. Özel hastaneler, özel tıp merkezleri, poliklinikler ve aile hekimlerine sağlık raporu almak için başvurulabilir.

İş için sağlık raporu nereden alınır?

İş için alınacak sağlık raporlarında işin rengi biraz değişiyor. İşe girişlerde sağlık raporunun alınabileceği yerler ikiye ayrılıyor. Bunlardan bir tanesi işyeri hekimi bir diğeri ise aile hekimi. Eğer girilecek iş az tehlikeli bir iş ise aile hekiminden rapor alınabilir. Ancak aile hekiminden alınan sağlık raporu tehlikeli işlerde geçerli değil. Eğer yüksek riskli bir işe girilecekse mutlaka işyeri hekiminden sağlık raporu alınmalı.

İş için sağlık raporunun geçerlilik süresi her bir firmaya göre değişebiliyor ancak temelde istenen belgeler hep aynı. Örneğin bir kişinin başlayacağı iş, inşaat işçiliği gibi tehlikeli olabilecek bir iş ise rapor belirli periyotlarda yenilenmeli. Ancak kişiler az tehlikeli sınıfta bulunan bir işe girmek istiyor ise aldıkları raporlar beş sene boyunca geçerlilik gösteriyor. 

Denge ve refleks testleri de ehliyet için sağlık raporu muayenesinde yapılıyor.
Denge ve refleks testleri de ehliyet için sağlık raporu muayenesinde yapılıyor.

Ehliyet için sağlık raporu nasıl alınır?

Ehliyet için sağlık raporunu, sağlık kuruluşlarından alabilirsiniz. Ehliyet için alacağınız sağlık raporları için sağlık ocakları, özel hastaneler, özel tıp merkezleri, poliklinikten ya da muayenehanelerden randevu alabilirsiniz.

Size en uygun sağlık kuruluşundan randevunuzu aldıktan sonra doktora giderken yanınızda kimliğinizi ve iki adet biyometrik fotoğrafınızı da götürmeniz gerekiyor. Bunların yanında lens veya gözlük kullanıyorsanız lensinizi ya da gözlüğünüzü de yanınızda bulundurmalısınız. Bu süreçte muayene sırasında doktorun size soracağı soruları doğru bir şekilde cevaplamalısınız. Eğer herhangi bir problem yoksa “sürücü olur” belgeniz size veriliyor.

Ehliyet sağlık raporundaki gruplar ne anlama geliyor?

Ehliyet için alınan sağlık raporlarının üzerinde birinci grup sürücü olur ve ikinci grup sürücü olur şeklinde iki seçenek bulunuyor. Bunların anlamları ise şu şekilde:

● Birinci grup sağlık raporları: Sürücü belgeleri içinde M, A1, A2, A, B1, B, BE ve F sınıfı ehliyet alacaklar için sağlık yeterliliğini ifade ediyor. Bu grupta yer alan sürücülerin 10 yılda bir yeniden sağlık raporu alıp ve ehliyet için gerekli diğer belgelerle birlikte başvurup ehliyetlerini yenilemeleri gerekiyor.

● İkinci grup sağlık raporları: Sürücü belgeleri içinde C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve G sınıfı sürücü belgesi alacaklar için sağlık yeterliliğini ifade ediyor. Grupta yer alan sürücülerin beş yılda bir ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor.

E-devletten alınan raporların onay sürecini sürekli takip etmelisiniz.
E-devletten alınan raporların onay sürecini sürekli takip etmelisiniz.

Aile hekiminden sağlık raporu nasıl alınır?

Aile hekiminden işe giriş sağlık raporu alabilmek için işe girilecek yerin 50’den az çalışanı olmalı ve bu iş yeri herhangi tehlikeyi kapsayan bir iş yeri olmamalıdır. İşe başlanacak kurumun çalışan sayısı yeterli ve az tehlikeli grupta yer alması halinde sağlık raporu aile hekiminden veya devlet hastanesinden alınabilir.

E-devlet üzerinden sağlık raporu nasıl alınır?

E-devlet uygulaması hayatımıza girdiğinden beri, sağlık raporu da dahil olmaz üzere birçok resmi belgeyi bu sistemden alabiliyoruz. E-devlet üzerinden sağlık raporu almak için ise aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

● E-devletin resmi web sitesi ya da uygulamasından hesabınıza giriş yapın.

● Ana sayfadan e-hizmetler kısmına girdikten sonra sağlık hizmetlerinin yer aldığı sayfaya tıklayın.

● Burada kişisel sağlık bilgi formunu seçin.

● Eğer daha önce herhangi bir rapor almadıysanız, sağ üstte yer alan “Yeni Başvuru” seçeneğine tıklayın.

● Karşınıza çıkan sayfada sizden istenen kişisel bilgileri doldurun.

● Daha sonra altta bulunan “Devam et” seçeneğine tıklayarak talebinizi iletin.


Quick Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Şehrin en iyi hastanesi bana yeter.

Farkı Quick öder.

Detaylar:

quicksigorta.com/tamamlayici-saglik-sigortasi


Quick Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Quick Tamamlayıcı Sağlık Sigortası