Hasar kaydı sorgulaması nasıl yapılır?

Hasar kaydı sorgulaması nasıl yapılır?

İkinci el otomobil almak isteyenlerin en çok merak ettiği şey, alacakları aracın herhangi bir kazaya karışıp karışmadığıdır. Bu bilgiye bir SMS ile ulaşmak mümkün.

İkinci el bir otomobili almak istiyorsanız, yapmanız gereken en önemli şey o aracın herhangi bir kazaya karışıp karışmadığını öğrenmek. Yeni yöntemlerle hasar kaydı sorgulaması yapmak son derece basit. Bir SMS ile almayı planladığınız otomobilin tüm detaylarına ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey otomobilin plakasını 5664’e göndermek. Bu hizmet sayesinde aracın karıştığı kazaları, aldığı hasarları ve değişen parçalarını öğrenebilirsiniz. Üstelik bu hizmetle aracın karıştığı kazada herhangi bir mağdurun olup olmadığını, kazada hayatını kaybetmiş biri var ise onun hayat sigortası bilgilerini ve trafik poliçesi detaylarını öğrenmek mümkün. Bu hizmetten Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone kullanıcıları da yararlanabiliyor.

Otomobilin plakası değişmişse ne olacak?

Otomobilin plakası değişmiş olsa da sistem üzerinden hasar kaydı yapmak mümkün.
Otomobilin plakası değişmiş olsa da sistem üzerinden hasar kaydı yapmak mümkün.

Aracın plakası değişmiş olsa bile hasar geçmişine ulaşmak mümkün. Eksper Raporu (ERP) hazırlanmış kazalarda değişen parçaları öğrenmek istiyorsanız, aracın plakasını yazmadan önce PARCA yazıp bırakmanız gerekiyor. Plakanın ardından da yine bir boşluk bırakarak hasar tarihi eklenmeli.

Almak istediğiniz otomobilin hasarlarına dair detayları öğrenmek için ise DETAY yazıp boşluk bırakın ve plakayı yazarak 5664'e gönderin. Bu mesajdan sonra otomobilin markası, modeli, plakasının değişip değişmediği, hangi illerde tescil kaydının bulunduğu, araç türü değişimi olup olmadığı, en son sahiplik süresi, yürürlükte kaskosunun olup olmadığı, trafiğe çıkış tarihi, toplam kaskolu olduğu süre ve toplam kaskosuz olduğu süre bildirilecek.

Kaza tespit tutanaklarına da ulaşabilirsiniz

SMS ile hasarsızlık indirimi oranınızı da öğrenebilirsiniz.
SMS ile hasarsızlık indirimi oranınızı da öğrenebilirsiniz.

Yine 5664’e mesaj göndererek aracın karıştığı kazalarla ilgili tutulan tutanakları da öğrenebilirsiniz. Bunun için KTT yazmalı, boşluk bırakıp plakayı da ekleyerek 5664'e göndermelisiniz. Size gönderilecek mesaj ise kazaya karışan kişilerin hata dereceleri yer alacak.

Trafik sigortası ya da kasko poliçenizin yürürlükte olup olmadığına da bu hizmet aracılığıyla öğrenme imkanınız var. Bununla birlikte poliçenizin ne zamana kadar devam edeceğini ve trafik poliçenize uygulanmış hasarsızlık indirim oranına da ulaşmak için TRAFIK veya KASKO yazarak boşluk bırakmalı, plakayı girerek 5664’e SMS göndermelisiniz.

Tüm bu bilgilere erişimi sağlayan 5664, SMS sorgulama hizmetinin belli bir ücreti olduğunu hatırlatalım. Fiyatlandırma bütün operatörler için sabit olup, sorgulama başına 7 TL.