En sportif scooter: Cygnus Griffus Monster Energy

En sportif scooter: Cygnus Griffus Monster Energy

Japonya merkezli motosiklet üreticisi Yamaha, Cygnus Griffus modelinin yeni serisi Monster Energy Edition scooter modelini tanıttı. Scooter, 30 Ocak 2023’te Japonya’daki Yamaha bayilerinde satışa sunulacak.

YZR-M1'den ilham alıyor

Motosiklet, tüm Asya’da olduğu gibi Japonya’da da en çok kullanılan ulaşım aracı. Japonyalı üretici Yamaha, yeni bir modelini daha pazara sunmaya hazırlanıyor. Markanın MotoGP yarış motosikletlerinden ilham alan 125cc’lik Cygnus Griffus Monster Energy Edition’ın, çok yakında Japonya yollarında olması bekleniyor. Yamaha, sportif bir scooter olan Cygnus Griffus’u 2021 yılında piyasaya sürmüştü. Modelin bir üst serisi Monster Energy’nin tasarımı, YZR-M1'den detaylar içeriyor. Sınırlı sayıda ve sadece 800 adet üretilecek Griffus Monster Energy’nin, Japonya’daki Yamaha bayilerinde yaklaşık 2 bin 778 dolara satışa sunulacağı belirtiliyor.


Cygnus Griffus Monster Energy Edition’ın sadece 800 adet üretileceği ve yaklaşık 2 bin 778 dolara satışa sunulacağı söyleniyor.
Cygnus Griffus Monster Energy Edition’ın sadece 800 adet üretileceği ve yaklaşık 2 bin 778 dolara satışa sunulacağı söyleniyor.

Agresif ve Çevik

12 beygirlik 124 cc sıvı soğutmalı, yakıt enjeksiyonlu silindirli bir motora sahip olan Monster Energy’de, yakıt ekonomisini iyileştirmeyi ve emisyonları azaltmayı sağlayan Blue Core teknolojisi yer alıyor. Her iki tekerleğinde de tek fren diski bulunan Monster Energy’de; LCD ekran, bir USB şarj soketi ve geniş koltuk altı saklama mevcut. Çift far, gümüş renkli fren kolları, altın kaplı fren kaliperi, LED arka lamba, yükseltilmiş egzoz, CBS fren sistemi, siyah taban boyası üzerinde mavi detaylar içeren Cygnus Griffus Monster Energy Edition, bir scooter’a göre agresif ve çevik olarak tanımlanıyor. 

Cygnus Griffus Monster Energy Edition’in tasarımı, Yamaha’nın ünlü MotoGP yarış motosikleti YZR-M1 modelinden ilham alıyor.
Cygnus Griffus Monster Energy Edition’in tasarımı, Yamaha’nın ünlü MotoGP yarış motosikleti YZR-M1 modelinden ilham alıyor.

Yamaha Motor Hakkında 

Genichi Kawakami
Genichi Kawakami

1955 yılında Genichi Kawakami tarafından kurulan Yamaha Motor’un, motosiklet dünyasının en iyilerinden biri olması tesadüf değil. Kawakami o günlerde, Yamaha Corporation olarak bilinen müzik enstrümanları ve elektronik aletleri şirketinin (Eski adı Nippon Gakki) üçüncü nesil başkanıydı.

1953 yılında daha önce uçak pervanesi yapımında kullanıldıktan sonra boşa çıkan makineleri değerlendirmek istedi. Şirket için yeni bir iş alanı arayışında olan Kawakami, iyi bir pazar araştırması yaptıktan sonra motosiklet üretmeye karar verdi. Kawakami, “Bir işe girişecekseniz o işte en iyisi olun." vizyonuyla hareket etti. Araştırma bölümü ve yöneticileri, büyük motosiklet fabrikalarını ziyarete ve incelemeye gönderen Kawakami, ilk motosikletini üretmeden önce Almanya’daki fabrikaları gezdi. Baş mühendisleriyle birlikte Avrupa turuna çıktı ve 1954 yılının ağustos ayında hava soğutmalı, 2 zamanlı, tek silindirli 125 cc motorlu Yamaha YA-1'i üretti. Motosikletin sınıfının en iyisi olduğundan emin olmak istedi, 10 bin kilometrelik bir dayanıklılık testinden geçirdi. Ocak 1955'te Hamakita fabrikası inşa edildi ve burada YA-1 üretimine başlandı. 1 Temmuz 1955'te Yamaha Motor resmi olarak kuruldu.

274 kişiden oluşan ekip, ayda ortalama 200 motosiklet üretti. Aynı yıl ve ertesi yıl YA-1 birçok yarışa katıldı ve ödüller kazandı. Yamaha Motor 1957’de ilk çift silindirli, iki zamanlı 250 cc motosikleti YD1 modelin üretimine başladı. 1958 yılında ise uluslararası yarışlara katılan ilk Japon motosiklet üreticisi unvanını kazandı.

Kurulduğu günden beri dünyanın önde gelen yarışlarında birçok ödül kazanan Yamaha Motor, KANDO (Çok değerli ve kaliteli, yüksek performanslı bir şey ile karşılaştığımızda duyduğumuz kuvvetli tatmin ve heyecanı ifade eden Japonca bir terim) felsefesini benimsedi ve bu ruhla çalışmaya devam etti. Günümüzde Yamaha Motor; tecrübeli ekipleri, teknolojik altyapısı, yenilikçi vizyonu ve kalitesiyle dünyaya damga vurmuş bir marka.

Kaynak:

www.msn.com

www.motodeal.com.ph

www.yamahamotogp.com

www.yamaha-motor.eu