Motosiklet Kullanıcılarının Deli Sürüşü; Mad Run

Motosiklet Kullanıcılarının Deli Sürüşü; Mad Run

Bir inanışa göre, yeni yıla girerken ne yaparsanız bütün sene aynı şeyi yaparak geçirirsiniz. Bu inanıştan yola çıkarak; Türkiye’nin birçok ilinde motosiklet kullanıcıları hava şartları ne olursa olsun, yılın ilk günü birlikte döndürür tekerlerini. Artık geleneksel hale gelen bu sürüşün adıdır Mad Run nam-ı diğer Deli Sürüşü 

Mad Run ( Deli Sürüşü )
Mad Run ( Deli Sürüşü )

Türkiye’de motosiklet sürücülerinin trafik kazalarına karışma oranını azaltmayı hedefleyen OMM Derneği öncülüğünde, 1998 yılından bu yana gelenekselleşen bu özel sürüş için yılın ilk günü bir araya gelen motosiklet kullanıcıları, hava şartları ne olursa olsun bir sürüş mesafesi şartı olmadan birlikte döndürür tekerini. Ve yılın ilk günüyle birlikte, yeni yılda motosiklet üzerinde daha uzun zaman geçirmeyi, gezmeyi ve tekerinin iz bırakmadığı yolları keşfetmeyi temenni ederler. 

Yılın İlk Günü Birlikte, Tüm Yıl Birlikte
Yılın İlk Günü Birlikte, Tüm Yıl Birlikte

Motosiklet Kullanmak Delilik mi ?

Ülkemizde yaşayanların büyük çoğunluğunun gözünde motosiklet, birçok sebepten dolayı “şeytan icadı” olarak nitelendirilir ve çok tehlikelidir. Daha ileriye gidelim, akıl işi değildir ve kesinlikle uzak durulması gereken bir araçtır. Oysa durduğu yerde kimseye zararı olmayan, iki tekerlekli demir meleği, diğerlerinin gözünde bu kadar tehlikeli yapan, onun istediği disipline uymayan sürücülerdir. 

motosiklet kullanmak ciddi bir disiplin ister.

Kendine özgü kuralları vardır motosikletin. İlk kuralı ise; önce kendini iyi tanımanı ister. Sen kendini tanımıyorsan, bil ki bir yerde vazgeçer senden. Gaz koluna hükmedemeyenleri hiç sevmez. Sen kendini bilir, disiplinini kabul eder, bu keyfi motosiklet eğitimi ile desteklersen  birlikte çok eğlenirsiniz. Öyle güzel anılar biriktirmene vesile olur ki yaşadığını hissedersin.

Mad Run, Bir Meydan Okuma Değildir !

Bu kadar tehlikeli olduğu düşünülen motosiklet ile hava şartları ne olursa olsun yola çıkmak bir meydan okuma mıdır ? 

Aksine. Yıllardır binlerce motosiklet tutkunu tarafından gelenekselleştirilen bu sürüşün amacı; doğru sürücü ekipmanı, doğru motosiklet donanımı ve iyi bir motosiklet eğitimi ile her hava koşulunda keyifli bir sürüşün mümkün olduğunu göstermektir. 

İlk Gün Sür, Her Gün Sür !

Diğer yandan, bu sürüşün sosyal bir yanı vardır. Deli Sürüşü (Mad Run) organizasyonları ile motosiklet kullanıcıları yeni yılın ilk günü de bir araya gelirler. En başta anlattığım inanışa göre, yeni yılda aynı sevdayı paylaştığı dostları ile birlikte, güzel bir gün geçirir ve geçip giden yıldan daha fazla motosiklet üzerinde olmayı temenni eder.

Tüm bu sebeplerle, motosikleti sadece yaz aylarında kullanacağı bir araç olarak görmeyen ve soğuk havayı bahane etmeyenler, yılın ilk günü belirlenen buluşma noktalarında olurlar. 

Bizi Quick Routes instagram hesabımızdan da takip etmeyi unutmayın !!! 

Quick Motosiklet Trafik Sigortası

Motosikletinle seyahatlerin için 7/24 Quick Yardım Asistans hizmetlerini kapsayan zorunlu trafik sigortan ekonomik fiyatlarla ve anında hazır.

quicksigorta.com/motosiklet-sigortasi