KOBİ’leri risklerden koruyan sigorta türleri

KOBİ’leri risklerden koruyan sigorta türleri

Esnaf ve KOBİ’ler deprem, yangın, sel gibi afetlerden çok daha fazla etkilenip birçok hırsızlık olayıyla karşılaşabiliyor. Esnaf ve KOBİ’lerin bu doğrultuda yaptırabileceği birçok sigorta türü bulunuyor.

Hırsızlığa karşı sigorta

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) ve esnafların faaliyetlerini sürdürürken en fazla karşılaştıkları durumlardan biri ne yazık ki hırsızlık. İşletmeler hırsızlık durumunda maddi ya da manevi kayıplarla karşılaşmamak için mutlaka hırsızlık sigortası yaptırmalı. Bu sigortalarla birlikte örneğin, iş yerine ait makine, demirbaş, kasa ve değerli eşyaların çalınmasından kaynaklanan zararlar ve kayıplar teminat altına alınıyor.

DASK

Son dönemlerde ülkemiz doğal afetlere çokça maruz kaldı. Doğal afetler sonucunda birçok esnaf ve işyeri ciddi şekilde zarar gördü. Yaşanan bu olaylardan sonra doğal afetlere karşı sigortalı olmanın önemi bir kez daha anlaşılmış oldu. KOBİ’lerin konut altında olan işyeri poliçelerinde zorunlu olan, konutu deprem kaynaklı hasarlara karşı güvence altına alan ve teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verilen Zorunlu Deprem Sigortası, depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının sigortalı binalarda doğrudan neden olacağı maddi zararlara karşı, poliçede belirtilmiş limitler dahilinde güvence sağlıyor.

Günümüzde KOBİ tanımı sadece üretim sektörünü değil, aynı zamanda tüm hizmet sektörünü de kapsıyor.
Günümüzde KOBİ tanımı sadece üretim sektörünü değil, aynı zamanda tüm hizmet sektörünü de kapsıyor.

İşveren sorumluluk sigortası

Çalışma hayatımızda başımıza kazalar gelebiliyor. İşyerinde meydana gelen kazalarda, Sosyal Sigortalar Kurumu’na kayıtlı işçiler, işverenleri tarafından sözleşme ile sigortalanmış oluyor. Bedeni zararlar nedeniyle işverenin, zarar gören işçilere veya işçilerin yasal hak sahiplerine karşı yasal sorumlulukları için teminat sunan bu sigorta türü ile iş kazalarından dolayı oluşacak tazminat ödemeleri de poliçe kapsamına alınmış oluyor.

Üçüncü şahıslara karşı sorumluluk sigortası

Şahıslara Karşı Sorumluluk Sigortası, sigortalının faaliyetleri sırasında meydana gelen bir olay sonucunda üçüncü kişilerin ölmesi, yaralanması veya sağlığının bozulması, üçüncü kişilere ait malların zarar görmesi veya üçüncü şahısların sigortalıya karşı ileri sürebilecekleri tazminat talepleri dolayısıyla sigortalının sorumluluklarını güvence altına alan bir sigorta türü. 

Ülkeler, ekonominin geniş bir parçası olan KOBİ'lerle doğru orantıda büyüyen bir ekonomi elde ediyor
Ülkeler, ekonominin geniş bir parçası olan KOBİ'lerle doğru orantıda büyüyen bir ekonomi elde ediyor

Quick Sigorta’dan esnaf ve KOBİ’ler için dev ürünler

Quick Sigorta, Yedekleyen İş Yeri ve Basiretli Tacir İş Yeri Sigortası ürünleriyle esnaf ve KOBİ’lerin her zaman yanında olacak iki ürünüyle hizmet veriyor.

Yedekleyen İş Yeri Sigortası

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için yangın, yıldırım, infilak, deprem, sel, su baskını, yer kayması, dahili su, fırtına gibi geniş teminatların yanı sıra içinde cam kırılması, ferdi kaza, üçüncü şahıs mali sorumluluk, izolasyon eksikliği, raf devrilmesi, enkaz kaldırma masrafları, kiracıya ve komşuya olan mali sorumluluklar, hukuksal koruma ve iş yeri asistan yardım ve acil tıbbi yardım teminatlarını kapsayan son derece geniş kapsamlı bir ürün.


Basiretli Tacir İş Yeri Sigortası

Basiretli Tacir Sigortası ise istihdam yaratan, vergi gelirleri ödemeleri olan, ekonomik faaliyetlerinin devam ettirmesi gereken tacirler için bir sigorta ürünü.