Kışın sürücüleri sıcak tutacak en iyi 5 motosiklet ceketi

Kışın sürücüleri sıcak tutacak en iyi 5 motosiklet ceketi

Motosiklet tutkunları için mont, bir giysiden çok daha fazlası demek: Rahatlık, estetik ve güvenlik... Kış mevsiminde, özellikle soğuk havada sürüşü destekleyen modeller hayat kurtarıyor. Birbirinden farklı özelliklere sahip beş motosiklet montunu karşılaştırdık. 

Hava Yastıklı Motosiklet Montu: Dainese D-Air® Misano 1000 

Dainese D-Air® Misano 1000
Dainese D-Air® Misano 1000

D-AIR Misano 1000 airbagli deri ceket, 15 yıllık Dainese araştırma ve geliştirmeleri sonucunda ortaya çıkmış bir ürün. Dainese’in patentini aldığı airbag sistemi sayesinde bu mont, sürücüyü yağmura ve rüzgara karşı korumaktan çok daha fazlasını yapıyor. Sistemin çalışmasını sağlayan mekanizma, ceketin sırt korumasına yerleştirilmiş altı adet sensör sayesinde çalışıyor. Sürücünün vücudundaki dinamikler saniyede 800 kez monitör edilerek, darbe durumunda harekete geçmesini sağlıyor. Airbagli koruması ile San Marino GP’de ilk kez sahneye çıkan bu mont, son derece dayanıklı ve kullanışlı olarak tasarlanmış. Kullananların Prix’teki geçmiş performans kayıtları da oldukça iyi: Daha az köprücük kemiği kırığı, kaskı çıkarma esnasında daha az boyun incinmesi, daha az omuz sakatlanması ve çene hasarı kaydedilmiş. Fiyatı bir mont için fazla gelebilir ama vadettiği güvenlikle bunu hak etmiyor mu?

Ayarlanabilir sıcaklık ve hava akışı: Rukka Premium

Rukka Premium
Rukka Premium

Rukka Premium mont üst segmentte, klasik motosiklet montlarından farklı stiliyle dikkat çeken, soğuk hava koşullarına göre tasarlanmış kışlık bir mont. Hem güvenlikten ödün vermiyor hem de en kötü hava şartlarına karşı nefes alabilirliği ve su geçirmezliği ile öne çıkıyor. İç astarı çok iyi ısı yalıtımı sağlayabilen, nefes alabilir kumaştan yapılmış. Bu motosiklet montunun toplamda üç adet havalandırma kanalı var. Mont içi sıcaklık ve hava akışkanlığının istenildiği gibi ayarlanabilmesi muazzam. Avrupa 'da ödül almış ve en iyi motosiklet mont tavsiyeleri arasında yerini alan Rukka markasının bu montunun, korumalarla birlikte yaklaşık ağırlığı 3.3 kg ve oldukça hafif sayılır. 

Duratex teknolojisi: Venom Tourex Touring 

Venom Tourex Touring
Venom Tourex Touring

Sürtünmeye ve yıpranmaya karşı dayanıklılığıyla bilinen duratex teknolojisiyle üretilmiş Venom Tourex Touring, motor kullananların gözdelerinden biri. Nefes alabilen, rüzgar ve su geçirmez yapısı ve çıkarılabilen içliği ile oldukça ergonomik bir tasarıma sahip. Kol ve omuzlarda reflektif şeritler, dirsek ve omuzlarda CE sertifikali korumalar, sırtta yumuşak koruma bu montun diğer özelliklerinden. Kalitesine göre fiyatı da oldukça uygun.

Kadınların gözdesi: Revit Sand

Revit Sand
Revit Sand

Kadınlar için tasarlanmış bu şık ve kullanışlı mont, rengi ve stili ile klasik motosiklet montlarından sıkılanlar ve kaliteli bir alternatif arayanlar için biçilmiş kaftan. Hydratex malzemeden üretilmiş, yani suya oldukça dayanıklı. Kış dahil olmak üzere dört mevsim kullanılacağı öngörülmüş. Termal içlik ve su geçirmez membran, tüm hava koşullarında giyilebilir, kollarda, yakada ve beldeki ayarlamalarla vücuda tam oturuyor. Göğüste ve sırttaki fermuarlı hava kanalları sıcak havalardaki sürüşlerde rüzgarın vücudu serin tutmasını sağlıyor.

Elektrikli ısıtma: Exo2 Storm Chaser

Exo2 Storm Chaser
Exo2 Storm Chaser

Exo2 Storm Chaser, sıcak tuttuğu kadar nefes alabilen ve terlemeyi önleyen dizaynı ile farklılaşıyor. Motosiklet tutkunlarının takip ettiği Ride dergisinin tavsiye ettiği kışlık montlar arasına da bu özelliği sayesinde girmiş. Kollar, boyun ve gövde kısmında yer alan ısı panelleri ve motosiklete bağlanan elektrik kablosu sayesinde 50 dereceye kadar ısıtma garantisi veriyor. Böylece soğuk hava koşullarında motosiklet kullanmaktan imtina etmenize gerek kalmıyor. Yalnız kötü bir haberimiz var, bu mont henüz Türkiye’ye gelmedi ama yurt dışında yaşayan bir tanıdığınızın valizinde yer varsa ısmarlayacaklarınız arasında olsun.