Kışın gidebileceğiniz sıcak tatil rotaları

Kışın gidebileceğiniz sıcak tatil rotaları

Dubai

Dubai’nin meşhur oteli Burj El Arab.
Dubai’nin meşhur oteli Burj El Arab.

Hava yoluyla dört buçuk saatte ulaşabileceğiniz Dubai, kışın gidilebilecek gözde tatil mekanları arasında yerini alıyor. Altın baharat çarşıları, Jumeirah Palmiye adası ve dünyanın tek yedi yıldızlı oteli Burj El Arab manzarası eşliğinde Basra Körfezi’nin ve ılık havanın tadını çıkarabilirsiniz. Ocak ayında giderseniz alışveriş festivaline denk geleceğinizden, alışverişin de tadını çıkarabileceğiniz Dubai’de, çöl safari gezisi de size farklı bir tecrübe yaşatabilir. Bir diğer seçenek olarak Dubai Creek’te tekne gezisi yapabilirsiniz. Kısacası kışın Dubai’de sıcak çöl rüzgarları ve ılık deniz sizleri bekliyor. Dubai’ye bilet aldığınızda vizeniz otomatik olarak çıkıyor.

Seyşeller

Seyşeller’de deniz keyfinin yanı sıra orman yürüyüşleri de yapabilirsiniz.
Seyşeller’de deniz keyfinin yanı sıra orman yürüyüşleri de yapabilirsiniz.

Doğu Afrika’da Hint Okyanusu açıklarında 115’in üzerinde adadan oluşan Seyşeller Cumhuriyeti’ne önceden vize almadan gidilebiliyor. Sekiz saatlik uçuşun ardından Mahe Adaları’na ulaşabiliyorsunuz. Küçük uçaklarla da, kalacağınız adaya 15-20 dakikalık sürelerde ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Seyşeller’i oluşturan adaları gezmek isterseniz tekne kiralayabilir, dilediğiniz yerde yüzme molası verebilirsiniz. 250 yaşına kadar yaşayan kaplumbağalarıyla ünlü Curiese adası en popüler noktalardan. Denizde yüzmek dışında adaların ormanlarında yürüyüş yapabilir, güzel anı fotoğrafları çekebilirsiniz. Dünyanın en iyi plajları arasında sayılan Anse Lazio, beyaz kumları, masmavi suları ve yeşil orman manzarasıyla dikkat çekiyor. Adalarda deniz ürünlerinin yanı sıra yerel meyveleri de tadabilirsiniz.

Barbados

Barbados adasının tüm plajları halka açık.
Barbados adasının tüm plajları halka açık.

Kuzey ve Güney Amerika arasındaki Karayip takım adalarından en popüleri olan Barbados, beyaz kumsalı, masmavi denizi, palmiyeleri ve her daim ılık suyuyla kışın gidilebilecek en güzel tatil rotalarından. Kireçtaşı ve mercandan oluşan adada, her ay farklı festivaller düzenleniyor. Ocak ayında düzenlenen caz festivali, şubat ayında adanın farklı yerlerinde konserler ve her ay düzenlenen festivaller adaya daha da hareket katıyor.

Adanın kuzeyinde yer alan lüks otellerin yanı sıra adanın tüm plajları halka açık. Lüks otelleri tercih etmeyen turistlerin genelde batı sahillerini tercih ettiği Barbados’un en iyi plajları arasında Paynes Bay, Brandon’s, Paradise ve Brighton yer alıyor. Barbados’ta dalış yapabilir, Atlantis denizaltısıyla denizaltı zenginlikleri görebilir ve doyasıya deniz ürünü yiyebilirsiniz.

Küba

Küba’ya hem deniz hem de kültür seyahati yapabilirsiniz.
Küba’ya hem deniz hem de kültür seyahati yapabilirsiniz.

Karayipler’de bulunan bir ada ülkesi olan Küba’yı, fırtınanın az olduğu kış aylarında rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Kendine has kültürünü tanımak için kültür tatili de yapabileceğiniz Küba’ya vizenizi alarak, direkt ya da aktarmalı uçuşlarla ulaşabilirsiniz. Küba’nın başkenti Havana’dan diğer şehirlere ve plajlara günübirlik geziler yapabilirsiniz. En ünlü puro tütünlerinin yetiştirildiği Vinales kasabası, vadiyi çevreleyen dağları ile Küba dans kulübü ve tütün tarlalarıyla Küba kültürünü yansıtıyor. Kültür ve tarihi eserlerle dolu Cienfuegos, adanın güneyinde yer alan Avrupai bir şehir. Küba’nın en eski şehirlerinden Trinidad’ı, motorlu araçlara kapalı olduğundan yürüyerek ya da bisikletle gezebilir, Playa Ancon plajında denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Tüm bunları yağarken, oldukça zengin olan Küba mutfağının tadına bakabilir, tropik meyvelerden oluşan salataları ve farklı kokteylleri deneyebilirsiniz.

Hawaii

Tropikal ada denilince ilk akla gelen yerlerden biri Hawaii.
Tropikal ada denilince ilk akla gelen yerlerden biri Hawaii.

O’ahu, Maui, Kaua ve Büyük ada, yani Hawai olmak üzere dört adadan oluşan Hawaii, tam bir tropik cennet. En sakin ve tenha ada olan Hawai, lav sıçratan yanardağlar dahil her türlü tropik güzelliğe sahip. Yağmur ormanlarında şelaleleri gezebilir, yeşil vadilerde at binebilir ve tabii ki masmavi denizin keyfini Hawaii’de sürebilirsiniz. Kahve hasat zamanında Kona Kahve Kültür Festivali’nde kahve tadımı yapabilirsiniz. Hawaii Volcanoes Ulusal Parkı’nda Tanrıça Pele’nin evini ziyaret etmeyi de unutmayın.

Tayland

Tayland, birbirinden güzel adalara sahip.
Tayland, birbirinden güzel adalara sahip.

30 güne kadar vize istemeyen, Güneydoğu Asya’nın önemli ülkelerinden Tayland’ı gezmek için en uygun aylar kasım-şubat arası. Her ay eğlenceli festivallere ev sahipliği yapan Tayland’ın başkenti Bangkok’ta pek çok Budist tapınağını gezebilir, nehir turlarına katılabilirsiniz. Motosiklet kullanmayı seviyorsanız Ko Chang adasında uzun kumsalların keyfini çıkarırken, motosikletle adanın doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Tayland Körfezi ve Andaman Denizi’ne yayılan, pek çok filmin çekildiği Tayland adalarının en meşhurları şunlar: Phi Phi Adası, Hong lagununda kano yapabileceğiniz kireçtaşından oluşan Hong Adası, en güzel dalış noktalarına sahip Similan Adası, romantik akşam yemeklerine sahne olan Chaweng ve Lamai plajlarıyla balayı adası olarak da bilinen Samui Adası ve tabii ki gece hayatıyla ünlü Phuket adası. Egzotik meyveler ve taze sebze konusunda oldukça gelişmiş olan Tayland’ta sokakta yeme kültürü çok yaygın.

Dominik Cumhuriyeti

Dominik, Kolomb’un dünyayı keşfinde ilk ayak bastığı yer.
Dominik, Kolomb’un dünyayı keşfinde ilk ayak bastığı yer.

Tropikal tatilin önemli adreslerinden Dominik Cumhuriyeti, Karayipler’de Hispanyola adasında yer alıyor. Kristof Kolomb’un dünyayı keşfinde ilk ayak bastığı yer olan Dominik’te deniz ürünlerine ve tabii ki tropikal meyvelere doyabilirsiniz. Eğlence ve dans merkezi olan başkent Santo Domingo’da Başbakanlık Sarayı ve Monasterio de San Fransisco Manastırı’nı ziyaret edebilir; ulusal sörf yarışları ve Latin müzik festivallerine katılabilirsiniz. Vahşi ve güzel doğasıyla gidenleri büyüleyen Dominik Cumhuriyeti’nde sıcaklık yıl boyunca ortalama 25 derece. Ilık havanın tadını su sporları yaparak çıkarabilir; tropik ormanlarda gezinti yaparken rengarenk papağanları, egzotik hayvanları görebilirsiniz.

Cape Town – Güney Afrika

Cape Town’da doğaya, sanata ve tarihe doyacaksınız.
Cape Town’da doğaya, sanata ve tarihe doyacaksınız.

“Gökkuşağı Ülkesi” olarak bilinen Güney Afrika’nın en güney ucunda yer alan Masa Dağları ile çevrili Cape Town’a gitmek için en ideal aylar yağmurların azaldığı kasım-şubat ayları arası. Direkt ve aktarmalı uçuşlarla Türkiye’den kolaylıkla gidebileceğiniz Cape Town’ın, ülkemize vize uygulaması yok, ancak ülkeye girişte otel rezervasyonunuzu ve uçak biletinizi bulundurmanızda fayda var. Doğal güzelliklere, sanata ve tarihe doyabileceğiniz bir başkent Cape Town. Dünyanın yedi doğal harikasından biri olan Masa Dağları’nı, Bo Caap Bölgesi’ndeki renkli iki katlı kendine özgü mimariye sahip evleri ve galerileri gezmeden Cape Town’dan dönmeyin. Güney Afrika’nın en eski yapısı olan Good Hope Kalesi’ni, değişik Afrika ağaçlarına, 6 binden fazla çeşitte bitkiye ev sahipliği yapan Kirstenbosch Botanik Bahçeleri’ni ve 3,5 saat süren bir tekne yolculuğuyla gidebileceğiniz, Nelson Mandela dahil olmak üzere siyasi mahkumların hapis yattığı Robben Adası’nı da gezi planınıza ekleyebilirsiniz. The Boulders sahilindeki soğuk sularda siyah ayaklı Jackass penguen kolonisiyle yüzme şansı yakalayabilir, Haut BayCape koyu içindeki fok adasında fokları yüzerken görebilirsiniz.

Maldivler

Maldivler, dalış yapanların da favori rotası.
Maldivler, dalış yapanların da favori rotası.

Hint Okyanusu’ndaki 1200 adadan oluşan Maldivler’de deniz ürünlerini tadabilir, zengin su altı yaşamını görmek için şnorkelle dalış yapabilir; kısacası denize ve deniz ürünlerine doyabilirsiniz. Direkt uçuşla sekiz saat süren Maldivler’de yüzen otellerde, kendine özel havuzu bulunan villalarda hindistan cevizi ağaçları altında konaklayabilirsiniz. Deniz ürünlerinin yanında baharatlı Asya yemeklerinin hakim olduğu mutfağıyla Maldivler, çeşit çeşit tropikal meyveli tatları da misafirlerine sunuyor.