İstanbul’un en ilginç pizza mekanları

İstanbul’un en ilginç pizza mekanları

Pizzalar artık çok daha çeşitli ve lezzetli alternatifler içeriyor. İstanbul’da birçok damak tadı ve beslenme tarzına özel seçenekler sunan gurme pizza mekanlarını sizler için gezdik. Pizza fanlarına duyurulur!

Glutensiz pizza yemek isteyenler soluğu Maltepe'de alıyor.
Glutensiz pizza yemek isteyenler soluğu Maltepe'de alıyor.

Glutensiz beslenenler için: Glutensiz Ada

Hamur işi yemekten vazgeçemeyenler için glütensiz pizzalar son dönemde revaçta. Anadolu Yakasında Maltepe Süreyya Plajı’nda faaliyet gösteren Glutensiz Ada, glutensiz beslenmeyi tercih edenler için güvenilir, lezzetli ve sağlıklı ürünler sunuyor. Glutensiz Ada aynı zamanda Glutensiz Hayat Derneği’ne destek sağlıyor. Glutensiz hayatı daha geniş kitlelere duyurarak özellikle çölyak hastalığı olanlara ve Askıda Ekmek projesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

Glutensiz Hayat Derneği Başkanı ve Glutensiz Ada’nın Danışmanı Tülin Ünal, amaçlarının glutensiz sağlıklı beslenmenin önemini geniş kitlelere duyurabilmek olduğunu ifade ediyor. Çölyak hastalığı olan, gluten duyarlılığı bulunan ya da glütensiz beslenmek zorunda kalan kişilerin sosyal hayatlarında kolaylık sağlamak ve destek olabilmek amacıyla Glutensiz Hayat Derneğini kurduklarını belirtiyor. Glutensiz Ada, pizza konusunda tek çeşit ve glütensiz pizza yapıyor. Bunun dışında alternatif menü listesinde glutensiz lahmacun, pide, hamburger, kurabiye ve pasta gibi çeşitleri bulabilirsiniz.

Glutensiz Ada Adres: Sahil Yolu Yaylada 195/6 Maltepe / İstanbul

Bu pizzalar ödüllü tattoo sanatçısı Alper Kasım'ın elinden.
Bu pizzalar ödüllü tattoo sanatçısı Alper Kasım'ın elinden.

Ateşten kalbe: Zapatista Pizza 

Sektörün en yeni markalarından olan Zapatista Pizza, Türkiye’nin ödüllü Tattoo sanatçılarından Alper Kasım tarafından pizza dünyasına kazandırılmış yerli bir marka. Damak zevkine düşkünlüğü, sanatçıyı böyle bir girişimcilik ruhuna yöneltmiş ve Zapatista Pizza ilk şubesiyle Maltepe Beşçeşmeler’de hizmet vermeye başlamış. Menüsünde 20 çeşit pizza bulunan mekan, kullandığı sağlıklı ve doğal malzemelerin yanı sıra çıtır çıtır hamuruyla da fark yaratıyor. Birçok dizi ve film çekimlerinin doğal platosu haline gelen ve Mahallenin Muhtarları Sokağı’nda hizmet veren Zapatista Pizza, Carpe diem tutkunlarının mutlaka denemesi gereken lezzet durakları arasında yer alıyor. Mekanın öne çıkan pizza çeşidiyse zapata adlı pastırma ve köfte parçalı pizzası...

Zapatista Pizza Adres: Yalı Mahallesi, Küçükyalı Cd. No:48, 34844 Maltepe/İstanbul

The Upper Crust Pizzeria'da karnıyarık pizzayı tadabilirsiniz.
The Upper Crust Pizzeria'da karnıyarık pizzayı tadabilirsiniz.

Bol ödüllü : The Upper Crust Pizzeria 

Amerika’da Boston ve çevresinin bol ödüllü gurme pizza zinciri The Upper Crust Pizzeria, Nisan 2009’dan bu yana İstanbullu pizza severleri gurme pizzanın lezzetiyle buluşturuyor. Beşiktaş ve Bebek şubelerinin ardından The Upper Crust Atölye olarak adlandırılan Maslak şubesi de faaliyete geçti. Taş fırında pişirilen, ince çıtır hamuruyla 42 çeşit gurme pizzanın yanı sıra atölye olarak birçok workshop ve organizasyonun yapıldığı bu mekan, hem keyfine hem sağlığına düşkün pizza tutkunlarının vazgeçilmezi. Menüsünde yer alan karnıyarık pizzanın ayrı bir yeri olduğunu söyleyelim. Bu ismi almasının nedeni içinde közlenmiş patlıcan, taze sarımsak, mozerella, soğan, küp domates, kıyma ve jalapeno bulunması.

The Upper Crust Pizzeria Adres: Küçük Bebek Cad. No:6 Bebek / İstanbul

İtalya'yı İstanbul'a taşıyan Pizzeria Trio'nun özel soslu risottolarını mutlaka denemelisiniz.
İtalya'yı İstanbul'a taşıyan Pizzeria Trio'nun özel soslu risottolarını mutlaka denemelisiniz.

Orijinal İtalyan: Pizzeria Trio

İtalya’dan getirilen ve taş fırında pişirilen leziz pizzalar, özel soslu risottolar, ev yapımı makarna ve butik şaraplardan oluşan orijinal İtalyan markası Pizzeria Trio, İtalya’yı ayağınıza getiriyor. Cihangir’de pizza severleri ağırlayan bu romantik mekanda yemek sonrası bir şeyler içerek de keyifli vakit geçirebilirsiniz. Menüdeki en popüler iki pizza ise akdeniz ve vejetaryen pizzalar.

Pizzeria Trio Adres: Katip Mustafa Çelebi Mah. Sıraselviler Cad. Billurcu Sok. No:5 Cihangir, Beyoğlu

Gina, konfor arayan müşterilerini bekliyor.
Gina, konfor arayan müşterilerini bekliyor.

Konfor ve lezzetin buluşması: Gina

İstanbul’un şık ve farklı İtalyan mutfağı Gina, konfor ve lezzeti bir arada yaşamak isteyenler için tasarlanmış bir mekan. Menüsündeki taze ev yapımı makarnalardan pizza ve salatalara kadar geniş bir menüsü bulunuyor. Barında sunulan zengin içki ve kokteyl alternatifleri, iş çıkışında veya alışveriş molalarında keyifli saatler yaşamanızı sağlıyor. Mekanın en çok tercih edilen pizza çeşidiyse mozzarella di bufala pomodorini e basilico. Bu pizza bufalo mozzarella, domates ve fesleğenin lezzetini bir araya getiriyor.

Gina Adres: Büyükdere Cad. Kanyon Avm No:164-A Levent / İstanbul

Fornello markası, 170 yıllık bir tarihi barındırıyor.
Fornello markası, 170 yıllık bir tarihi barındırıyor.

Gerçek Napoliten tarzı: Fornello

Fornello 170 yıllık Napoliten pizza ustalığını ve tarzını gerçek anlamda uygulayan dünyaca ünlü bir İtalyan pizza markası. İtalya, Hollanda ve Amerika’dan sonra Türkiye’de de faaliyet gösteriyor. İtalya’dan getirilen peynir, konserve olmayan malzemeler, günlük sos, günlük sebze ve özel reçeteli dinlendirilmiş hamurla yapılan Fornello pizza, sadece meşe odunu ateşinde pişiriliyor. Vegansanız ve pizza düşkünüyseniz Fornello’nun vejetaryen menüsünü mutlaka denemelisiniz. Fornello’da her şey göz önünde hazırlanıp servis ediliyor. İlk kez gidecekseniz İtalya’dan getirdikleri peynir çeşitleri yapılan audi quattro’yu mutlaka denemelisiniz.

Fornello Pizza Adres: Caferağa Mahallesi, Serasker Caddesi, No:14, 34710 Kadıköy/İstanbul