İstanbul’da bisiklet yolu var, kültürü yok

İstanbul’da bisiklet yolu var, kültürü yok

Bisikletli ulaşım yollarına yönelik çalışmalar, Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından 2006’da projelendirildi ve bugün İstanbul’da 100 kilometreyi aşan bisiklet yolu bulunuyor.

Beş yıl içinde bu rakamın 10 katına ulaşılması hedefleniyor. Peki mevcut yollar ne kadar yeterli ve güvenli?

İSTANBUL’UN PEDAL ROTALARI 

Kadıköy - Pendik Bisiklet Yolu 

Kadıköy-Pendik Bisiklet Yolu
Kadıköy-Pendik Bisiklet Yolu

Moda sahil yolundan başlayıp, Münir Nurettin Caddesi, Kalamış Marina, Cephanelik Sokak, Fenerbahçe Dalyan’dan Bostancı’ya uzanan bir güzergah bu. Bostancı Sahil Transfer Merkezi’nde kesintiye uğrayan bisiklet yolu, Maltepe, Kartal ve Pendik olmak üzere dört farklı ilçenin sahil bölgesinden geçiyor. Yaşanan sorunlarsa şöyle:

  • Kentsel donatı elemanlarının konumlandırılması
  • Otobüs durak alanları bisiklet yolu etkileşimi
  • Yatay işaretlemelerin farklılık göstermesi
  • Düşey işaretlerin farklılık göstermesi
  • Bisiklet yolu üzerindeki deformasyonlar
  • Bisiklet yolu enkesidinde yaşanan değişimler

Veliefendi - Zeytinburnu Güzergahı

Veliefendi - Zeytinburnu Güzergahı
Veliefendi - Zeytinburnu Güzergahı

İstanbul Kennedy Caddesi ile D-100 yanyolu’nu birleştiren kavşaktan Aksu Caddesi, Ekrem Kurt Bulvarı ve Çobançeşme Koşuyolu Caddesi’ne kadar 2.7 km boyunca uzanıyor. Karayolunun doğu tarafında iki yönlü olarak kullanılıyor. Yaşanan genel sorunlarsa şöyle:

  • Bisiklet yolunun trafikteki diğer araçlar tarafından duraklama ve park etmek amacıyla kullanılması
  • Hız sınırlandırması ve yol tasarımının uyumsuzluğu
  • Bisiklet yolu işaretlendirmelerinin bakımı
  • Bisiklet yolunun başlangıcını belirten dikey işaretlendirmeler
  • Kavşak geçişlerinde işaretlendirme ve sinyalizasyondaki yetersizlikler nedeniyle motorlu taşıtlarla çatışan trafik akışı
  • Yol kenarındaki yerleşim yeri, sosyal tesis vb. otopark giriş ve çıkışlarında motorlu taşıtlarla çakışma
  • Bisikletli ve savunmasız trafik kullanıcıları için uygun olmayan yol geçişleri
  • Devamlılık göstermeyen kaldırım ve bisiklet yolu
  • Güvenli bir şekilde başlamayan ya da bitmeyen, devamlılığı bozan bisiklet yolu.

Sirkeci Bakırköy Sahil Yolu Parkuru 

Sirkeci Bakırköy Sahil Yolu Parkuru
Sirkeci Bakırköy Sahil Yolu Parkuru

Sirkeci sahil şeridinde deniz manzarasıyla başlayan yolculuğunuz tarihi surlar eşliğinde Bakırköy’e kadar devam ediyor. 13 km uzunluğundaki bu parkurda, yolların eski ve bakımsız olması sürüş keyfinizi olumsuz etkileyebilir. Özellikle hafta sonları

yayaların bisiklet yolunu kullanmaları ve araçların bisiklet yolu üzerine park etmeleri,

İstanbul'da henüz bisiklet kültürünün yerleşmediğini gözler önüne seriyor. 

Beykoz Ceneviz Kalesi - Anadolu Feneri - Riva Rotası 

Beykoz Ceneviz Kalesi - Anadolu Feneri - Riva Rotası
Beykoz Ceneviz Kalesi - Anadolu Feneri - Riva Rotası

Trafikten ve şehirden uzak bisiklet rotalarının başında gelen bu güzergahta, balıkçı köylerinin arasından, yemyeşille masmavinin ortasına uzanan bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Tarih kokan sokaklarda, muhteşem bir manzara eşliğinde yolculuğunuzu bitiriyor ve denize girebiliyorsunuz. Beykoz konumu dolayısıyla uluslar arası bisiklet koşularına da ev sahipliği yapıyor. Örneğin 2016 yılı 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Beykoz sahilinde gerçekleşmişti.

Aydos Ormanı Parkuru

Aydos Ormanı Parkuru
Aydos Ormanı Parkuru

Kartal Yakacık bölgesinde bulunan Aydos Ormanı, İstanbul’da kalan ender yeşil alanlardan. Hafta sonları sabah erkenden yola çıkarsanız güzel bir kahvaltı yapma imkânı da yakalamış olursunuz. Aydos Ormanı koşu parkuru, inişli çıkışlı yapısıyla zorlu bir parkur olarak biliniyor. Yaklaşık 2 kilometrelik kısmı asfalt zemin, kalanı taşlı, sert ve ıslak topraktan oluşuyor. Koşu ve bisiklet için aynı parkur kullanılıyor. 13 kilometrelik bisiklet parkurunu kullanmak isteyenlerin, amortisörlü dağ bisikletlerini tercih etmeleri, kask, gözlük, eldiven ve bisiklet taytı kullanmaları öneriliyor. Özel araçla E5 Kartal Köprüsü’nden Yakacık Uğur Mumcu yönünde yukarı istikamete dönerek Aydos Ormanı ikinci kapıya ulaşılabilir. Toplu taşıma için Kartal köprüsü üstünden geçen Kartal Uğur Mumcu minibüs veya otobüsleri kullanılabilir. 

İstanbul’un Prensi Adalar Parkuru 

Cyclists heading south

Prens Takım Adaları, trafiğe kapalı olması nedeniyle bisiklet kullanımı açısından en uygun yerlerden. Adalar bisiklet güzergâhı: Kınalıada 4 km, Burgazada 4,5 km, Heybeliada 7 km, Büyükada 12 km parkur alanlarından oluşuyor. Eğer kendi bisikletinizi götürecekseniz hırsızlık ve güvenlik sorunlarına karşı karakoldan bisikletinizle geldiğinize dair evrak almayı unutmayın. Adalar’da bisiklet kiralama ücretleri farklılık gösterse de ortalama fiyatlar; hafta içi günlük 25 TL, hafta sonu günlük 30-50 TL şeklinde. Kiralanan bisikletlerin en geç 19:00’a kadar teslim edilmesi gerekiyor. Bu arada Büyükada’ya gitmişken Tarihi Köşkler, Ada Plajı, Aya Yorgi Kilisesi ve Manastırı, Rum Yetim Hanesi, Reşat Nuri Güntekin Evi, Müslüman Mezarlığı, Rum Ortodoks Mezarlığı, Meryem Ana Kilisesi, Hamidiye Camii, Adakule, Adalar Müzesi ve Dilburnu’nu da mutlaka görmelisiniz. 

BİSİKLET YOLLARI NASIL YAPILIYOR?

Bisiklet Yolları
Bisiklet Yolları

Güvenli bir sürüş için nasıl ki otomobil yollarının standartları varsa, bisiklet yolları için de bir dizi çalıma yürütülüyor. Sürücünün düşme riskine karşı zemin kaplamanın pürüzsüz, kaygan olmaması ve uzun süre dayanması başlıca dikkat edilmesi gereken hususlardan. ALTEKMA Grup’tan aldığımız bilgiye göre uygulama teknikleriyse şöyle:

Zemin temizliği: Asfalt zeminle, kaplamanın sağlıklı bir biçimde yapışması için özel su jet’i ile yüzeyin toz ve kirden arınması gerekiyor.

Zeminin hazırlığı: Kullanılacak olan asfalt zeminin tanecikli fiziki yapısından dolayı var olan boşlukları kapatmak için akrilik dolgu malzemesi zemine iki kat olarak uygulanıyor.

Asfalt yüzeyin boyanması: Düz hale gelen asfalt zeminde TSE belgeli özel karışımlı akrilik mavi boya kullanılıyor. Püskürtülerek iki kat uygulanan boya kuruduktan sonra yüzeye su geçirmeyen ve UV ışınlarını yansıtıcı özelliğe sahip cila uygulanıyor. Belli aralıklarla bisiklet logoları zemine aplike ediliyor ve beyaz çizgilerle boyanarak kaplama işlemi tamamlanıyor. 

İSTANBUL’DA YENİ TREND İSBİKE SİSTEMİ

İsbike Sistemi
İsbike Sistemi

İBB’nin geliştirmiş olduğu Akıllı Bisiklet Sistemi (İSBİKE) ile İstanbul’un trafik kargaşasında biraz olsun nefes alabilmek mümkün. Abonelik kredi kartı kullanmak isteyen bisiklet severlerin, kiralama terminalinde bisiklet kirala butonunu tıklayarak üye olmalarıyla başlıyor. Ardından terminaldeki adımlar tamamlanıp sistemin verdiği sekiz haneli şifreyle kiralama yapılıyor. Kiralama seçenekleri:

  • Caddebostan-Kartal sahilinde bulunan İSBİKE KİOSK kiralama makinelerinden kredi kartıyla doğrudan kiralama
  • İSBİKE abone noktalarına başvurarak alınan abone kartıyla kiralama
  • www.isbike.com.tr adresinden üye olunarak abone kartıyla kiralama

İnternet sitesindeki abone işlemlerinden “ödeme detayları” bölümüne girerek kredi yükleme geçmişinizi ve kalan bakiyenizi görebilirsiniz.

TÜRKİYE’NİN BİSİKLETLE İLK TANIŞMASI

Tarik Gazetesinin 31 Ağustos 1885 tarihli sayısında yer alan bir habere göre, Mösyö Tomas Stefans adında bir Amerikalı velespid ile önce İstanbul’a gelmiş, buradan da İzmit’e geçmiştir. İzmit üzerinden beş gün süren bir yolculuktan sonra Ankara’ya ulaşan Stefans’ı Vali Paşa, memurlar ve Bini aşkın Ankaralı karşılamıştır. O zamandan günümüze bisiklet ülkemizde çok fazla rağbet görmemiş, 2000’lerin başından itibaren bisiklete olan ilginin artmasıyla ilgili bakanlıklar, belediyeler, ulaşım planlama müdürlükleri ve STK’lar çalışmalar yürütmeye başlamıştır.