Son yılların akıllara zarar motosiklet rekorları

Son yılların akıllara zarar motosiklet rekorları

Motosiklet sürücülerinin enerjik ruhu ve yaratıcılığı haliyle kırdıkları rekorlara da yansıyor. Son yılların en çok ses getiren motosiklet rekorlarını meraklıları için bir araya getirdik. Bakalım neler varmış...

Kenan Sofuoğlu, Kawasaki H2R motosikletle en yüksek hız

Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'nün açılışında
Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'nün açılışında

Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 30 Haziran 2016 tarihinde Osmangazi Köprüsü’nün açılışında Kawasaki H2R model motosikletle saatte 400 kilometre hıza ulaştı. 1,5 kilometrelik köprüyü 30 saniyeden az bir zamanda tamamlayan ünlü motosikletçi Sofuoğlu, Kawasaki H2R modelinin hız rekorunu kırmanın yanı sıra Osmangazi Köprüsü’nün en hızlı geçişini de yapmış oldu.

En kalabalık motosiklet korteji ile Guiness rekoru denemesi

10RIDERS Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü Derneği tarafından geçtiğimiz yıl organize edilen 7. Uluslararası Balıkesir Motosiklet Festivali’nde dünyanın en kalabalık motosiklet korteji oluşturularak Guiness Dünya Rekoru denemesi yapıldı. Kayıtlara göre bu tarihe kadar en kalabalık kortej, 800 motosikletten oluşuyordu. Balıkesir Motosiklet Festivali’nde ise 1200-1500 arasında bir sayıyla dünya rekorunun kırıldığı tahmin ediliyor.

En kalabalık kadın motosikletli buluşması

"En kalabalık kadın motosikletçi buluşması rekoru" İngiltere'de kırıldı.
"En kalabalık kadın motosikletçi buluşması rekoru" İngiltere'de kırıldı.

18 Ağustos 2015 tarihinde kadın motosiklet tutkunları önemli bir rekora imza attı. Motosiklet endüstrisinin, kadınları pek de önemsemediğini düşünen 618 kadın, İngiltere Ice Cafe London’da bir araya gelerek “en kalabalık kadın motosikletçi buluşması rekoru”nu kırdı. Ataerkil motosiklet dünyasına bir eleştiri niteliğinde de olan bu rekorla aynı gün, onlarca kadın bir rekor daha kırdı. Daha önce 221 sürücüyle Avustralya’da kırılan “en kalabalık kadın motosiklet korteji rekoru”, Londra’da direksiyon başına geçen 251 kadın motosikletçiyle birlikte kırılmış oldu.

Tek tekerlek üzerinde 500 kilometre rekoru

Japonya’da “Wheelie King” ismiyle tanınan 33 yaşındaki Masaru Abe, mayıs ayında “tek tekerlek üzerinde yapılan en uzun motosiklet yolculuğu” rekorunu kırdı. 25 yıl önce 330 kilometre mesafeyle kırılan bu rekorun yeni sahibi, 125cc’lik Yamaha Jog scooterlı Masaru Abe. Motoru ortalama 40 km/s hızla 13 saat boyunca tek tekerlek üzerinde idare edebilen sürücü, önceki rekora 170 kilometre ekleyerek çıtayı 500 kilometreye taşıdı. Kimi zaman uyuşan kollarını hissedemeyen Abe, en acı veren motosiklet deneyimi olduğunu belirtiyor.

24 saatte kat edilen mesafe rekoru

Motosiklet tutkunları kimi zaman kendi rekorlarını ekarte ediyorlar.
Motosiklet tutkunları kimi zaman kendi rekorlarını ekarte ediyorlar.

Söz konusu motosiklet olunca çılgın ve enerjik rekorlar da kaçınılmaz oluyor. Hatta rekor sahipleri kendi rekorlarını tekrar kırmak için kolları sıvayabiliyorlar! Amerikalı Carl Reese, BMW K1600 GT ile 24 saatte kat edilen 3255 kilometrelik eski rekorunu 3410 kilometreye çıkararak tazeledi. Reese, rekorunu ortalama 140 km/s hızla hareket ederek kırdı.

120 metre alev tünelinden motosikletle geçme rekoru

Konu motosiklet olunca çılgınlıkta sınır tanımıyorlar.
Konu motosiklet olunca çılgınlıkta sınır tanımıyorlar.

2014 yılında kırılan bu çılgın rekorun başrollerinde Güney Afrikalı motosiklet sürücüleri Enrico Schoeman ve Andre de Kock var. Daha önce 103 metreyle kırılan alev tünelinden motosikletle geçme rekorunu 120 metreye taşıyan iki sürücü, hayatlarını hiçe sayarak amacına ulaştı ve en tehlikeli rekorlardan birinin sahibi olmayı başardı.

Motosikleti ters sürme rekoru

Akıllara Nasreddin Hoca’nın eşeğe ters binme fıkrasını getiren bu rekor ise bir hayli ilginç. Ters olarak sürdüğü motosikletle 150 kilometre yol giden Çinli Hou Xiaobin, enteresan ve zor bir dünya rekorunun da sahibi olmayı başardı.

Motosikleti kafa üstünde en uzun süre dengeleme rekoru

Filipinler’de 2015 yılının Mayıs ayında kırılan motosiklet rekoru ilk kez duyan herkesi şaşırtıyor. Gerard Jessie adında çılgın bir adam, ellerini kullanmadan tam 15 saniye boyunca motosikleti başının üzerinde taşıyarak motosiklet tutkunlarının sınır tanımadığını bütün dünyaya kanıtladı.