Salep tutkunları için 7 mekan önerisi

Salep tutkunları için 7 mekan önerisi

Kış aylarının en sevilen içeceği, bol tarçınlı sıcacık bir salep... İstanbul’da salep içilecek en iyi yerleri listeledik. Biraz da salebi anlattık.

Pierre Loti Kahvesi

Haliç manzarasını izleyerek çay, kahve veya limonata içmek için en güzel yerlerden biri olan Pierre Loti, kış aylarında salep de servis ediyor. 

Eyüp Merkez Mah. İdris Köşkü Cad. Eyüpsultan

0212 497 13 13

Emirgan Sütiş

İstanbul’da ve birçok şehirde şubesi bulunan markanın en özel mekanı Emirgan’da bulunuyor. Tatlılarıyla ünlü Emirgan Sütiş’in kış aylarındaki en popüler içeceği ise salep.

Sakıp Sabancı Cad. No: 46 Emirgan-Sarıyer

0 212 323 50 30

Çengelköy Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi

Çengelköy sahilinde bulunan bu eski çay bahçesi, dışarıdan yemek getirebileceğiniz ender mekanlardan biri. Çınaraltı’nda, Boğaz’ı seyrederek salebinizi yudumlayabilirsiniz.

Çengelköy Mah. Çengelköy Cad. Çınarlı Cami Sok. No: 4 Üsküdar

0216 422 10 36

Meşhur Dondurmacı Ali Usta

Kadıköy Moda’da bulunan Ali Usta, dondurması ve uzun kuyruklarıyla ünlü. Ali Usta, kış aylarında hazırladığı nefis salebi menüsüne ekliyor.

Caferağa Mah. Moda Cad. No: 264/A Moda-Kadıköy

0216 414 18 80

Zeynel Muhallebicisi

İstanbul ve Ankara’da şubeleri olan Zeynel, 1925’ten beri hizmet veriyor. Bir tatlıcı olarak açılan mekan şu an geniş bir menüye sahip. Bu menünün kış gözdesi ise leziz bir salep.

Teşvikiye Mah. Vali Konağı Cad. Akkavak Sok. No: 11/D Nişantaşı-Şişli

0212 296 66 26

Yeniköy Kahvesi

Ağaçlar arasındaki bu mekan, cumartesi günleri organik kahvaltı tabağı servis ediyor. Yeniköy Kahvesi’nde kahvaltı ettikten sonra bol tarçınlı sıcak bir salep içmenizi öneririz.

Yeniköy Mah. Kürkçü Faik Sok. No: 4 Yeniköy-Sarıyer

0212 299 38 10

Damla Dondurma Boza

Feriköy ve çevresinde yaşayanların dondurma yemek için uğrak noktası olan Damla, kış aylarında boza ve salep servis ediyor.

Feriköy Mah. Kurtuluş Cad. No: 110/A

0212 233 49 25

Orkideden gelen lezzet

Orkide çiçeği soğanının, toprak altında kalan yumrularının kurutulup öğütülmesiyle elde edilen salep, en kıymetli içeceklerden biri. Salkım şeklinde ve genellikle mor renkte olan bu çiçek, yaygın olarak yetişmiyor. Bir de üstüne üretim süreci de zahmetli olunca, yüksek fiyata satılıyor. Boğaz ağrılarına, öksürüğe, mideye ve cilde iyi gelen, bağışıklık sistemine destek olan, bağırsakları düzenleyen salep, vücut sıcaklığını dengeliyor. Bazı aktarlarda da satılan bu lezzeti; 500 ml günlük süte 1 tatlı kaşığı salep ekleyerek hazırlayabilir, damak tadınıza göre şeker ekleyebilirsiniz.