Nefes aldıran bir etkinlik: Piknik

Nefes aldıran bir etkinlik: Piknik

Salgınla birlikte alışkanlıklarımız da değişti. Tıkış tıkış oturduğumuz ama keyif de aldığımız kafe buluşmalarından ferah ve mesafeli oturduğumuz park buluşmalarına geçtik. Havalar da güzelleşince parklara ve parkların vazgeçilmez etkinliği pikniklere ilgi arttı. İşte piknik yapabileceğiniz birkaç yer ve aktivite önerisi...

Fransız Devrimi’ne kadar uzanan vazgeçilmez bir eğlence

Kelime kökeni Fransızcaya ait olan piknik aktivitesinin Fransız Devrimi’nden sonra gittikçe popülerleşen bir etkinlik olduğuna inanılıyor. Doğada, ağaç veya su kenarlarından özgürce eğlendiğimiz bu etkinliğin özgürlüğün sembolü bir olayla bağdaşması çok da şaşırtıcı değil. Tam da bu sebeple bu popüler etkinlik için özel günler de var. Her yıl Haziran ayının 18’i piknik günü olarak kutlanırken dünyanın farklı yerlerinde bu tarih değişebiliyor. Örneğin Avustralya’nın Northern Terrritory bölgesinde piknik günü her yılın ağustos ayının ilk pazartesi günü kutlanıyor. Özellikle sıcak havalarda sahil kenarlarına kaçarak ya da serin orman kuytularında yaptığımız piknik aktivitesine dair ilginç bir rekor da bulunuyor. Guinness Rekorlar Kitabı’na göre 20 Haziran 2009 tarihinde 22 bin kişinin katılımıyla dünyanın en büyük pikniği kayıtlara geçmiş. Realizar Impact Marketing ve Modelo’nun düzenlediği piknik, Portekiz’in Lizbon şehrinde organize edilmiş.

İstanbul’da parklar ve sahil kıyıları cıvıl cıvıl

Havalar ısınıyor ve yaz tüm neşesiyle geliyor. Bu güzel enerjiyi İstanbul’un açık alanlarında hissetmek çok kolay. Uzun süre evlerde tutsak misali yaşadığımız zamanların acısını çıkarmak için İstanbul’da birçok muhteşem açık alan bulunuyor. Moda Sahil, Caddebostan Sahili ve Maçka Parkı gibi mekanlarda kalabalık arkadaş veya aile gruplarınızla sağlıklı bir şekilde vakit geçirmek mümkün.

Beşiktaş İnönü Stadyumu ve Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi tarafı olmak üzere iki farklı girişi bulunan Maçka Demokrasi Parkı’nda yapabileceğiniz birçok aktivite mevcut. İsterseniz kendinizi sakinliğe bırakıp kitap okuyabilir ya da parkın hemen yanındaki Sanat Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz. Bunların yanında küçük çocuklar için birçok oyun alanı ve büyükler için spor aletleri mevcut. Ayrıca biraz da manzaranın tadını çıkarayım diyenler için Maçka-Taşkışla arasında teleferikle yolculuk etmek mümkün.

Moda Sahili manzarasıyla insanların ilgisini çekiyor.
Moda Sahili manzarasıyla insanların ilgisini çekiyor.

Görsel Kaynak: nerde.co/moda-sahil

En az Maçka Demokrasi Parkı kadar ilgi çekici ve eğlenceli yerlerden biri de Kadıköy’ün vazgeçilmezi Moda sahili. Genellikle gençlerin vakit geçirdiği Moda sahili muazzam deniz manzarası ve artık sembolleşen kayalıklarıyla meşhur. Alanın içinde belediyeye ait tuvaletlerin olması da avantajlardan biri. Moda sahilinin aksine denize girmenin de mümkün olduğu Caddebostan ise yine birçok insanın kafa dinlemek için piknik sandalyeleriyle akın ettiği yerler arasında. Hem yüzebilir hem de çimlerde uzanıp güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik bunun yanında kıyıdaki kayıklarla belli bir ücret karşılığında ufak bir deniz yolculuğu yapmak da eğlenceye dahil. İstanbul’un bir diğer eğlenceli sahili de genellikle ailelerin tercih ettiği Maltepe sahili. Özellikle açık havada kahvaltı etmeyi seven ailelerin vazgeçilmez durakları arasında. Maltepe sahilinde birçok oyun parkı bulunurken kaykay kullananlar için özel alanlar da mevcut. Bununla birlikte İstanbul’un geleneksel sokak aktiviteleri arasında olan balon vurma gibi değişik etkinliklere de ulaşabilirsiniz. Maltepe sahilinde bisiklet yolu da bulunuyor ve bisiklet kiralamak da mümkün. Bu sayede hem hareket edip enerjinizi atabilir hem de sonrasında çimler de dinlenebilirsiniz.

Bireysel ya da toplu olarak bisiklet sürebileceğiniz yollar sahil boyunca mevcut.
Bireysel ya da toplu olarak bisiklet sürebileceğiniz yollar sahil boyunca mevcut.

Tüm bu park ve sahillere giriş ücretsiz olmakla birlikte alan içerisinde bazı ücretli aktiviteler bulunuyor. Ayrıca yanınızda yiyecek taşımanıza da gerek yok. Birçok online platform üzerinden kuryeler aracılığıyla dilediğiniz soğuk ve sıcak içecek veya yiyeceğe ulaşmanız mümkün.

Pikniklerde yapabileceğiniz eğlenceli ve ilginç aktiviteler

Kozalak toplayarak farklı renklerle ve malzemelerle farklı tasarımlar yapmak mümkün.
Kozalak toplayarak farklı renklerle ve malzemelerle farklı tasarımlar yapmak mümkün.

Piknik denildiğinde birçoğunuzun aklına duman kokusu ve et kokuları geliyor olabilir. Halbuki her piknik mangaldan ibaret değil. Daha sağlıklı ve eğlenceli olması adına gittiğiniz pikniklerde farklı aktivitelerle hem vücudunuz dinç tutabilir hem de doğaya zarar vermekten kaçınabilirsiniz. Topla oynayacağınız istop, voleybol gibi birçok aktivitenin yanında kalabalık grupların vazgeçilmez eğlencesi geleneksel halat çekme yarışı gibi oyunlarla piknik rutininizi renklendirebilirsiniz. Eğer daha sanatsal etkinlikler yapmak istiyorsanız kozalak toplamak işe yarayabilir. Daha sonra topladığınız kozalakları farklı renklerle boyayıp yapıştırıcı ya da ip yardımıyla farklı tasarımlar ortaya çıkarmam mümkün. Hem sanatsal hem de fiziksel olarak tatmin sağlayan uçurtmayı da unutmamak gerek. Yaparken tüm estetik zekanızı kullandığınız uçurtmalarınızı küçüklerinizle birlikte uçururken temiz havanın da tadını çıkarabilirsiniz.

Bunları yanınıza almayı unutmayın

Günümüzde hızla ilerleyen hizmet sektörü sayesinde artık yanınızda yemek götürmenize gerek yok. Yine de daha rahat ve konforlu bir piknik deneyimi için yanınıza almanızda fayda olacak birkaç ürün bulunuyor.

· Kamp sandalyesi

· Çöp poşeti

· Peçete ve ıslak mendil

· Battaniye ya da örtü

· Hamak veya halat

Hepsinden önemlisi gün boyu eğlenceli vakit geçirdikten sonra piknik yaptığınız alanı temiz tutmak. Keyifli piknikleriniz olması dileğiyle…

Kaynak: www.bukrek.com

Quick Sigorta

Trafik Sigortası, Kasko, DASK gibi birçok ürünü ekonomik, hızlı, güvenli ve anlaşılır biçimde sunan yeni nesil dijital sigortacılık!

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com