Michelin yıldızına sahip 10 restoran

Michelin yıldızına sahip 10 restoran

Bir lastik firması restoranların hizmet ve lezzetini puanlayabilir mi? Michelin yapıyor. Michelin yıldızlı restoranlar dünyanın dört bir yanında. Kapılarında kuyruk oluşan bu restoranlar, lezzet avcılarının vazgeçilmezi. 

Michelin yıldızı nedir? Nasıl ortaya çıktı?

Fransız lastik firması Michelin, Andre Jules ve Edouard Michelin tarafından 1888 yılında kuruluyor. Zamanla lastik satışları düşmeye başlıyor. Satışları artırmak için yaratıcı bir çözümle gelen lastik firması Michelin Rehberini (Michelin Guide) çıkarmaya karar veriyor.

Bu rehber, uzun yolculuklara çıkanlar için oto tamircilerin adreslerini, lastik satılan yerleri ve benzin istasyonu gibi araba sürücülerinin ihtiyacı olan bilgileri içeriyor. Yollardaki kafe ve restoranlara dağıtılarak lastik satışlarını artırmayı amaçlayan rehber, ilk olarak 35 bin adet basılıyor. Rehber zamanla daha fazla ilgi çekiyor ve talep üzerine yollardaki kafe ve restoran önerileri de yer almaya başlıyor.

Michelin yıldızları ne anlama geliyor?

Michelin yıldızlı restoranlara gitmek için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.
Michelin yıldızlı restoranlara gitmek için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

İlk basıldığı günden beri kırmızı renkte olan bu rehberin “üç yıldızlı” bir değerlendirme sistemi var. Buna göre bir yıldız “oldukça kaliteli, durmaya değer ve yüksek standartlı restoran”; iki yıldız “geri dönmeye değer, mükemmel kalite ve eşsiz işçiliğe sahip restoran”; üç yıldız ise “uğruna özel bir gezi yapmaya değecek kadar kusursuz bir restoran” anlamına geliyor.

Michelin Rehberi sadece dağıtıldığı ülkelerdeki restoranları derecelendiriyor. Türkiye’de bu rehber dağıtılmadığı için Michelin yıldızlı restoran bulunmuyor.

Michelin yıldızlı restoranlardan bazıları

● Aend / Viyana

Viyana’da bulunan bir yıldızlı Aend, minimalist dekoru ve rafine menüsüyle dikkat çekiyor. Şef Fabian Günzel restoranın menüsünü radikal ve Avrupai olarak tanımlıyor. Yaratıcı yemek ve kaliteli ürünlerden oluşan 15 tane set menü bulunuyor.

● Fat Duck / Bray

İngiltere’nin Bray kentinde bulunan üç yıldızlı Fat Duck, geçen yıl yirmi beşinci yılının kutladı. Bu kutlama vesilesiyle Antoloji Menüsü adında yeni bir menü çıkaran restoran her sezon farklı ve taze yemekler sunuyor.

● The French Laundry / Yountville

Michelin üç yıldızının yanında, sürdürülebilirlik başarısını temsil eden Michelin yeşil yıldızına da sahip olan The French Laundry, Amerika’da yer alıyor. Şef Thomas Keller’in efsanevi yemekleriyle Fransız mutfağını, Amerika’da tadabileceğiniz en iyi yerlerden biri.

● Oria / Barselona

İspanya’da Monument Otel’in giriş katında bulunan bu restoran bir yıldıza sahip. Yıldızını 2019 yılında alan bistro tarzında restoranın menüsü genelde Akdeniz mutfağına odaklanıyor. Bunun yanında menüden şefin spesiyallerini de deneyebilirsiniz.

● Sobahouse Konjiki Hototogisu / Tokyo

Michelin yıldızı bulunan sayılı ramen restoranlarından Sobahouse Konjiki Hototohisu, küçük bir dükkan. Restoranı diğer ramen restoranların ayıran bir özellik ise vişne soslu domuz filetosu için kullandığı İberya domuzu.

● Arbor / Hong Kong

Fransız teknikleri ve genelde Japonya’dan getirilen ürünlerle hazırlanan menüsüyle Arbor, misafirlerini şehrin curcunasından uzakta ağırlıyor. Huzur ve doğa odaklı bu restoranın menüsü Şef Eric Raty’nin elinden çıkıyor. Ayrıca her cumartesi günü Brunch servisi var.

● Coda Dessert Dining / Münih

İki yıldızlı Coda Dessert Dining’in menüsü Şef Rene Frank tarafından hazırlanıyor. Genelde pasta ve hamur işlerine odaklı menüsü sadece tatlı ikramlarından oluşmuyor. Servisin oldukça profesyonel olduğu bu restoranın iç mekanı loş ve rahat.

● Hof Van Cleve / Kruishoutem

Üç yıldızlı Hof Van Cleve, Belçika’da bulunuyor. Oldukça lüks olan bu restoran misafirlerine birinci sınıf kalite menüler sunuyor. Vejetaryen menüleri ile de dikkat çeken Hof Van Cleve muhteşem bir manzaraya sahip.

● Alla Prima / Seul

Güney Kore’de bulunan Alla Prima iki Michelin yıldızına sahip. Restoranın şefi Kim Jin-hyuk değişik ve modern sunumlarıyla seçkin gurmeleri cezbediyor. Geniş bir oturma alanı bulunan Alla Prima mevsimlik ürünleri ve benzersiz sosları ile iddialı.

● La Pergola / Roma

Şık iç dizaynı ve nefes kesici manzarasıyla La Pergola üç Michelin yıldızlı bir restoran. Mükemmel manzarası, muhteşem hizmeti ve Şef Heinz Beck’in ellerinden çıkan Akdeniz mutfağı odaklı menüsü ile Le Pergola, İtalya’nın vazgeçilmezleri arasında.

● Grand Cru / Moskova

Moskova’nın en lüks bölgelerinden birinde yer alan Grand Cru, bir Michelin yıldızına sahip. Keskin sosları ve mevsimlik malzemeleri ile iddialı menüsünün yanında Grand Cru’da binden fazla farklı şarap bulunuyor. 

Quick Yurt Dışı Seyahat Sigortası

ŞİMDİ COVID-19 TEMİNATLI!

Yurt Dışı seyahatlerinizde koronavirüs ile ilgili karşılaşabileceğiniz riskleri de teminat altına alan Quick Yurt Dışı Seyahat Sigortası ile güvendesin. Quick Yurt Dışı Seyahat Sigortası Covid-19 Destek Paketi, yurt dışı seyahatiniz sırasında Covid-19 tanısı konulması durumunda sizi güvence altına alıyor.

Vize başvurularında da kullanabileceğin sigortanı 2 dakikada al, poliçen e-posta adresine hemen gelsin.

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/seyahat-sigortasi