İstanbul’daki en iyi 6 burgerci

İstanbul’daki en iyi 6 burgerci

Sade, peynirli, mantarlı, özel soslu, az pişmiş, çok pişmiş, ekmeği özel veya vejetaryen…. O, dünyanın en sevilen lezzetlerinden biri! 28 Mayıs Uluslararası Burger Günü’nü kutluyor, İstanbul’daki en iyi altı burgerciyi listeliyoruz.

Akali

İstanbul’daki en sevilen burgercilerden biri olan Akali; 80, 160 veya 240 gr et seçenekleriyle sunduğu burgerlerini turşu ve cheddar peyniriyle servis ediyor. Ayrıca misafirler burgerlerine ekstra olarak avokado, trüf, ananas, patlıcan, gorgonzola peyniri, jalapeno, barbekü ve kestane mantarlı özel soslar ekletebiliyor. Damak tadına göre burger siparişi verebilmeye olanak tanıyan Akali’nin menüsünde; patates kızartması, soğan halkası ve vegan burger seçeneği de bulunuyor. İstanbul’da Maçka, Etiler, Fişekhane ve Suadiye’deki şubelerinde hizmet veren Akali’nin ayrıca Marmaris ve Bodrum’da da yeri var. Akali şubeleri haftanın her günü 12.00-22.00 arası açık.

www.instagram.com/akalipub

Zula

Şehrin en iyilerinden bir diğeri ise Zula. Harbı̇ye, Vadi İstanbul, Kanyon, Zorlu ve Emaar Square alışveriş merkezlerindeki şubelerinde leziz burgerlerini sunan Zula’nın Basic, Edizione, B.I.G, Fake Mac adındaki burgerleri çok seviliyor. Şef Cihan Kıpçak ve Üryan Doğmuş’un yarattığı Zula’nın Harbiye’deki yeri 12.00-22.00, alışveriş merkezlerindeki şubeleri ise 10.00-22.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor.

www.instagram.com/zulaistanbul

Primitif

70, 140 ve 210 gram et seçenekleri bulunan Primitif’in menüsündeki; Aptal Tavuk, Konya Küflü Burger, Vejetaryen Çok Cheese Burger, Çok Cheese Burger, Oklahoma Burger, Çok Et Burger, Trüflü Burger gibi lezzetlere patates kızartması ve soğan halkası eşlik ediyor. Şef Burak Zaferin mekanı Primitif, Moda ve Bomonti’deki şubelerinde ve Eskişehir’de burger severleri mutlu ediyor. Primitif Moda pazartesi hariç her gün 12.00-00.00, Primitif Bomonti ise pazartesi hariç her gün 12.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

www.instagram.com/primitifsokakyemekleri

J Burger

Caddebostan’da burger severleri mest eden J Burger, fast food zincirleri ve yeni nesil burgercilerin olmadığı zamanlardan beri (1977) hizmet veriyor. Bir kafeterya/büfe burgerinin çok daha lezzetli hallerini sunan mekanın başka bir şubesi bulunmuyor. J Burger’in menüsünde Hamburger, Cheeseburger, Şarkburger, Jumboburger, Eggburger, Beefburger, Pastramiburger, Kaburgaburger, Vejeteryanburger ile birlikte Newyork, Kansas, Texas, Miami, San Francisco, California gibi iki katlı burgerler ve köfte, sosisli, bonfile gibi lezzetler de bulunuyor. Her gün 11.30-23.00 saatleri arasında açık olan mekan, ev yapımı özel mayonezi ve ketçabıyla ünlü.

www.instagram.com/jburger1977

Zapata

Zapata, Kadıköy Caferağa Mahallesi’nin popüler mekanlarından biri. Klasik burger ekmeği dışında brioche ekmeğiyle de burger hazırlayan, 140 ve 280 gram et seçenekleri sunan Zapata’nın menüsünde; Zapata Burger, Bacon Burger, Aloha Burger (Ananaslı), Beğendi Burger, Serrano Burger (Acı sos ve kırmızı soğan turşulu), Mushroom Burger, Tartar Burger, Maxican Burger (Portakal ve jalapeno biberli), Cheese Burger, Honey Burger (Ballı hardallı), Vejetaryen ve Vegan Burger yer alıyor.

www.instagram.com/zapata_burger/

Banko

2019 yılında Moda’da açılan Banko, her geçen gün büyüyor. 120 ve 240 gram et seçenekleri sunan Banko burgerlerini patates kızartması, turşu ve haydari ile servis ediyor. Banko’nun menüsünde Klasik, Mush&Truffle, Ananas, Kızarmış Tavuk, Diablo, Tiftik (Kaburga), Boşnak (Hindi füme), Vegan/Banko Green, Planty/Banko Green, Bankovado (Guacamole sos), Bankoko (Kokoreç) , Diablo Tavuk, Mushroom&Truffle, Coleslaw Tavuk burger gibi birçok lezzetli seçenek bulunuyor. Burger dışında hot dog, humus topları, patates topları, peynirli patates, patates kızartması, soslu kanat ve çıtır tavuk eşlikçilerini de sunan mekan; aioli, harissa, trüf mayonez gibi lezzetli sosları da burger severlerin seçimine bırakıyor. Burgercinin Caddebostan’daki şubesi 11.00-22.00, Dekk’teki şubesi ise 14.00-22.30 arasında hizmet veriyor. Banko’nun, İzmir Çeşme ve Balçova ile Bursa’da da yeri var.

www.instagram.com/bankoburger