İstanbul’da Anneler Günü’nün tadını çıkarmak isteyenlere…

İstanbul’da Anneler Günü’nün tadını çıkarmak isteyenlere…

Şüphesiz ki annenize sevginizi göstermeniz için tek bir güne ihtiyacınız yok. Fakat yine de onlar için özel olan bu günü değerlendirmenin çeşitli yolları var. Bu yıl annenize ve size Anneler Günü’ne özel bir akşam rotası oluşturduk. Şimdiden iyi eğlenceler!

BALAT

İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan yıllar boyu çeşitli dinlere ve milliyetlere ev sahipliği yapan bu semt bugün yine popülerliğini artırmayı başardı. Eğer annenizle birlikte hem tarih dolu hem de marjinal bir akşam turu yapmak istiyorsanız Balat tam da size göre olabilir. Rotaya şöyle başlayabilirsiniz:

19:30 

Bu güzel akşam turuna Haliç’in kıyısında denize sıfır bir akşam yemeğiyle başlamaya ne dersiniz? Bunun için Haliç’teki Sur Balık Restoran iyi bir seçenek olabilir. Izgara balıkları, mezeleri ve salatalarıyla denizin hemen kıyısındaki bu restoranda güzel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

21:00

Yemeğinizin tadına vardıktan sonra Balat sokaklarında yürüyerek, oranın tarihi dokusunu ve sokaklarındaki nostaljiyi hissetmenizi öneririz. Sokaklardaki evlerin dış cephe ve kapılarındaki motifler sizi tarihte bir yolculuğa çıkarabilir. Bu sokaklarda annenizle selfie çekilmeyi ihmal etmeyin!

22:00

Bu güzel tarihi evlerin arasından geçerken, karşınıza kafelerle dolu bir sokak çıkacak. Bu sokak son dönemlerde oldukça popüler! Biz size kahve içmek için Naftalin Kafe’yi tavsiye edeceğiz. Çünkü Balat’ın nostaljik yapısını en güzel yansıtan kafelerden biri burası… Kafenin tasarımında renkli dantellerden nostaljik telefonlara çeşitli objeler bulabilmek mümkün. Tabii kahveleri de bir o kadar lezzetli.

Sultanahmet

Ramazanın en güzel adresi Sultanahmet
Ramazanın en güzel adresi Sultanahmet

Ramazan ayında bir başka güzel olan Sultanahmet Meydanı’nı Anneler Günü’nde özellikle tercih edebilirsiniz. Annenizin hatıralarında gizlenmiş Ramazan anılarını ortaya çıkarmak için Sultanahmet iyi bir tercih olabilir.

19:00 

Ayasofya Meydanı’nda bulunan Mihri Restaurant’ı akşam yemeği için tercih edebilirsiniz. Tarihi Yarımada’nın içinde bulunmanın verdiği o güzel hisle bu restoranın güzel yemekleri bir araya gelerek, annenize mükemmel bir Anneler Günü yaşatabilirsiniz. Ayrıca Ramazan boyunca restorandaki özel semazen gösterileri ve tasavvuf müziğiyle akşamınızı renklendirebilirsiniz.

21:30

Konu annenizin gençlik anılarını canlandırmak olunca, bozayı es geçmek olmaz. 1876’dan beri hizmet veren Vefa Bozacısı yemeğin ardından iyi bir tercih olabilir. Akşamınıza renk katmak için Vefa Bozacısı’na mutlaka uğrayın.

CADDEBOSTAN

Anneler Günü’nü Bağdat Caddesi’nde geçirmek isteyenler için de önerilerimiz var.

19:00

View this post on Instagram

🍴🍹

A post shared by Amani_alrasheed (@amani_alrasheed) on

Dünya mutfağından zengin menüsüyle ziyaretçilerini ağırlayan Han Restoran, özellikle kebapları ve köfteleriyle dikkat çekiyor.

21:00

İstanbul’un en popüler ve en uzun alışveriş caddesi olan Bağdat Caddesi’ne gelip de alışveriş yapmadan olur mu? Yemeğinizin ardından caddedeki çeşitli butiklere ve bujiteri dükkanlarına uğramanızı mutlaka öneriririz.

22:00

Bizce annenizle alışverişin ardından bir kahve molasını hak ettiniz! Sizin için önerimiz Vana Cadde. Bağdat Caddesi’nin sayılı üçüncü dalga kahve dükkanlarından olan bu kafede birbirinden lezzetli kahveleri tadabilirsiniz. Red velvet cake, kruvasanları ve kurabiyeleri de oldukça leziz.

23:00

Bağdat Caddesi’nin ardından annenizle eğlencebileceğiniz bir yerlere gitmeye ne dersiniz? Rotanızı Bostancı Lunaparkı’nda tamamlayarak annenizle doyasıya eğlenebilirsiniz.

TEKNEDE AKŞAM YEMEĞİ 

Eminönü, Kabataş ve Üsküdar iskelelerinden tekneler kalkıyor.
Eminönü, Kabataş ve Üsküdar iskelelerinden tekneler kalkıyor.

İster iftar ister akşam yemeği amaçlı olsun, Anneler Günü için çok güzel bir alternatif olabilir teknede düzenlenen iftar organizasyonları… Genellikle 19:00’da Eminönü, Kabataş ve Üsküdar iskelelerinden kalkan tekne turlarından herhangi birine katılabilirsiniz. İstanbul Boğazı’nın serin suları üzerinde yemeğinizi yedikten sonra, teknedeki semazen gösterilerine ve canlı müziğe eşlik edebilirsiniz. Teknedeki iftar turları genellikle 22:30 ve 23:00 saatlerinde sona eriyor.