Dostluktan besleniyorlar

Dostluktan besleniyorlar

Harley Davidson Riders Club Türkiye’nin sekreteri Tolga Tüzün’le, kulübün faaliyetleri ve işleyişi üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. 

Motosiklet kulüplerini tanıttığımız serinin yeni konuğu: Harley Davidson Riders Club... İzmir’de kurulan bu kulüp için en önemli şey dostluk. Harley Davidson, Indian veya Victory markalı motosiklet sahiplerinin katılabileceği bu grubun Türkiye’den hatta tüm dünyadan üyeleri var.

Harley Davidson Riders Club Türkiye ne zaman ve nerede kuruldu?

Harley Davidson Riders Club Türkiye, 2010 yılında Harley Owners Grup’tan (HOG) ayrılan Harley Davidson tutkunu İbrahim Saruhanlı, ben Tolga Tüzün, Tansel Aksoy ve Eyüp Kelleoğlu tarafından İzmir’de kuruldu. Dernekler kanununa tabii olarak kurduğumuz bu kulüp sayesinde, yurt içi ve yurt dışı gezilerimizle bir araya geliyoruz ve dostluğumuzdan ödün vermiyoruz.

Böyle bir kulüp kurmaya nasıl karar verdiniz?

HOG’un bazı yönlerden kısıtlayıcı yapısından çıkmak ve daha özgür hareket edebilmek için özveri ve çabayı elden bırakmayarak bir yapılanmaya gittik ve Harley Davidson Riders Club’ı kurduk.

“Gezmek ve yeni yerler keşfetmek…”

Kulüp yılda üç ya da beş kez yurt dışı gezileri düzenliyor.
Kulüp yılda üç ya da beş kez yurt dışı gezileri düzenliyor.

Ne tür etkinlikler yapıyorsunuz?

2000 - 8000 kilometre mesafelerinde, ağırlıklı olarak uzun yol gezileri düzenliyoruz. Federation Harley Davidson Riders Club Europe’ta birçok Avrupa ülkesi kulüpleri ile yakın ilişki içerisindeyiz. Her yıl FHDC Rally’e katılıyoruz. Bu festivalin düzenlendiği bölge yıldan yıla değişiklik gösterebiliyor. 2019’da Finlandiya’da olacak. Her yıl üç ya da beş defa yurt dışı gezisi yapıyoruz. Fas, İspanya, Estonya, Prag, Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz, İtalya ve Avusturya gezdiğimiz yerlerden birkaçı.

Harley Davidson Riders Club’un amacını ve hedeflerini nasıl tanımlarsınız?

Kulübümüzün temel amacı dostlarımızla birlikte Harley Davidson, Indian ya da Victory markalı motosikletlerimizle gezerek, yeni yerler keşfetmek.  

Türkiye’nin birçok ilinde ve Almanya’dan üyeler var.
Türkiye’nin birçok ilinde ve Almanya’dan üyeler var.

Bu kulübün kaç üyesi var?

Türkiye genelinde 45 üyemiz bulunuyor. Üyelerimiz Eskişehir, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Samsun, Aydın, Ankara ve Antalya’dan. Hatta yurt dışından, Almanya’dan üyelerimiz var.

Üyelerin görev dağılımı nasıl oluyor ve görevliler göreve seçimle mi geliyor?

Düzenli olarak her yıl yönetim kurulumuzu seçiyoruz. Yönetim kurulumuzun amacı yönetmekten ziyade sürece daha çok dahil olmak. Yönetim kurulu başkanı ve üyelerden oluşan bir yapıyı benimsiyoruz. Her yıl seçim yapıyoruz ve yönetim yapısını şekillendiriyoruz.

“Harley Davidson, Indian ya da Victory”

Kulübe üye olmak için belirli markalardan birine sahip olmanız gerekiyor.
Kulübe üye olmak için belirli markalardan birine sahip olmanız gerekiyor.

Harley Davidson Riders Kulübü’ne üye olmak için herhangi bir şart var mı?

Harley Davidson, Indian ya da Victory marka motosiklet sahibi olmak gerekiyor.

Üyelik süreci nasıl işliyor?

Ekibimizle birlikte uzun gezilerden birkaçına katılım gösterdikten sonra yeni gelen kişinin ekibimize uyum sağlayabileceğinden eminsek kulübümüze kabul ediyoruz. Belirttiğim gibi, bizim için dostluk oldukça önemli bir faktör.

Üyelerinizin günlük hayatına yerleştirmesi gereken kurallar var mı?

Üyelerimiz meslek hayatlarında ve toplumda belirli yerlere gelmiş insanlardan oluşuyor. Bu yüzden günlük hayatların veya özel yaşantılarının tamamen kendilerine ait olduğunu düşünüyoruz. Riding Club’ların doğasında zaten bunun gibi günlük hayata müdahaleler etik karşılanmıyor ve bizim tarafımızdan da doğru görülmüyor. Motorcu yelekleri sürüş sırasında giyilebilir fakat herhangi bir zorlama yoktur. Harley Davidson özgürlükçü ruhunu yaşamak esastır. 

“Kulübümüzü en iyi yansıtan logo bu.”
“Kulübümüzü en iyi yansıtan logo bu.”

Kulüp logonuzun bir hikayesi var mı?

Kullandığımız kulüp logomuzun bizi yansıttığımızı düşünüyoruz. Profesyoneller tarafından çizilmiş sekiz logo arasından oylama sayesinde bu logoya karar verdik. Logomuz, ABD’deki Harley Davidson Company’de tescillendi ve kullanımına izin verildi.

Kulüp olarak motosiklete olan tutkunuzu nasıl anlatırsınız?

Amacımız Harley Davidson’larımıza binerek dostlarımızla sürmek, keyifli anlar paylaşmak, maceralara atılıp bilenmezleri paylaşmak ve her şeyden önemlisi iyi insan olabilmektir.

İnsanlar size nasıl ulaşabilir?

Amacımız sayısal bir artış değildir. Hem sürüşte hem de sosyo-ekonomik anlamda uyum sağlayabileceğimiz dostlarımızla birlikte olabilmek. Bize Facebook sayfamızdan ulaşabilirler: www.facebook.com