Bahar ayları için kamp yeri önerileri

Bahar ayları için kamp yeri önerileri

Kamp severlerin en çok tercih ettiği sezon olan bahar aylarında nereye gitmeli? Marmara, Karadeniz, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerindeki en güzel kamp alanlarını yazımızda bulabilirsiniz. 

Marmara Bölgesi

İstanbul’a yakın bir kamp yeri arıyorsanız, bolca seçenek mevcut. Marmara’da yer alan birçok tabiat parkı, plaj ve gölde kamp alanları bulunuyor. Kırklareli’ne bağlı İğneada ve çevresinde; Longoz Ormanları Milli Parkı Kamp Alanı, Beğendik Plajı, Limanköy Bakırdere Kanyonu, Mert Gölü, Pedina Gölü, Saka Gölü gibi alanlarda kamp yapabilirsiniz. Edirne ve Tekirdağ tarafında kamp yapılabilecek en güzel yerler ise; Gökçetepe Tabiat Parkı, Kastro Koyu, Bıyıkali Göleti, Dallas Plajı, Ganos Dağı, Çamlıköy Tabiat Parkı, Uçmakdere, Danişment Tabiat Parkı, Uzunkum Plajı. Kamp alanlarıyla ünlü diğer bir şehir ise Çanakkale. Saros Körfezi, Assos, Kömür Limanı, Kabatepe, Anzak Koyu, Güneyli Koyu, Gökçeada ve Bozcaada’da birçok güzel kamp alanı bulunuyor. Marmara Bölgesi’nde yer alan Balıkesir’den de bahsetmeden olmaz; Cunda, Turanköy, Erdek, Altınoluk kamp için en ideal yerler.

Karadeniz Bölgesi

Karadeniz’in yemyeşil doğası, kampçılar için birçok özel yere sahip. İstanbul’a en yakın bölgelerden başlayıp Doğu Karadeniz’e doğru sıralamaya başlayalım… Kocaeli’ndeki Gölcük Tabiat Parkı, Düzce’deki Topuk Yaylası, Bolu’daki Abant Gölü Milli Parkı ve Yedigöller Milli Parkı, Karabük’teki Şeker Kanyonu, Yenice Kent Ormanı ve Sarıçiçek Yaylası İstanbul’a en yakın kamp alanları.

Şelaleleri ve yaylalarıyla ünlü Karadeniz’de, deniz kenarında kamp yapmak isteyenler için en uygun yer ise Sinop sahilleri. Şehir merkezinde ve çevresinde bulunan Akliman Plajı, Hamsilos Koyu, Karakum, Gazi Mesire Yeri, Sarıkum, bunlardan sadece birkaçı. Her şehrinde onlarca güzel kamp alanı bulunan Karadeniz’de kamp yapılacak en gözde yerler ise şöyle: Ordu’daki Perşembe Yaylası ve Ohtamış Şelalesi, Giresun’daki Kümbet Yaylası ve Paşakonağı Yaylası, Trabzon’daki Mavura Yaylası ve Şolma Yaylası, Rize’deki Gito Yaylası ve Pokut Yaylası, Artvin’deki Borçka Karagöl Tabiat Parkı ve Maçahel.

Ege Bölgesi

İzmir, Çeşme, Delikli Koy.
İzmir, Çeşme, Delikli Koy.

Güzel Ege’de, özellikle İzmir ve Muğla şehirlerinde çok sayıda zevkle kamp yapılabilecek alan bulunuyor. Güneş ısıtmaya başlamışken İzmir’de deniz kampı yapmak isteyenlere için Karaburun, Selçuk, Dikili, Foça, Urla, Seferihisar, Şirince, Buca, Delikli Koy bölgelerini önerebiliriz.

Muğla’daki en güzel kamp yerleri ise Fethiye, Milas, Bodrum, Marmaris’te yer alıyor. Muğla’ya gitmişken Fethiye’deki Kabak Koyu, Yeşilvadi Doğa Park ve Kamp Alanı, Akyaka Orman Kampı’nı, Darboğaz Koyu’nu, Akyaka’yı, Bodrum’daki Peksimet ve Gürece’yi, Marmaris’te Milli Park, İnbükü Mesire Yeri veya Çubucak Orman Kampı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Çok popüler olmasa da güzel Aydın da kamp alanlarına sahip. Paşa Yaylası, Çine Vadisi, Danişment Tepeler Kamp Alanı, Akkum Sağtur Plajı’nın yanı sıra Kuşadası’nda çok sayıda kamp alanı bulunuyor.

Akdeniz Bölgesi

Bahar aylarında üşümeden kamp yapmak isterseniz, sizin için doğru yer kesinlikle Akdeniz. Antalya’dan başlayalım… Çıralı, Beydağları Milli Parkı, Köprülü Kanyon Milli Parkı, Saklıkent Milli Parkı, Maden Koyu Kamp Alanı, Beldibi Gizli Koy, Gökdere Köyü, Alacasu Cennet Koyu, Geyikbayırı’nda, Kaş ve Kalkan’daki birçok alanda kamp tatili yapabilirsiniz. Tabii ki Akdeniz’deki kamp yerleri sadece Antalya’dan ibaret değil. Isparta’da Kızıldağ Milli Parkı, Yazılı Kanyon Milli Parkı, Dedegöl, Melikler Yaylası ve Kovada Gölü Milli Parkı; Mersin’de ise Aydıncık Tabiat Parkı, Akyar Narlıkuyu Koyu, Talat Göktepe Tabiat Parkı, Kadıncık Barajı veya Pullu Tabiat Parkı’nı tercihleriniz arasına alabilirsiniz.

İç Anadolu Bölgesi

Kapadokya, Nevşehir.
Kapadokya, Nevşehir.

Kamp yapmak için İç Anadolu Bölgesi hiç aklınıza gelmediyse bir incelemenizi öneririz. Ankara’daki Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı’nda ve Eğriova Yaylası Kamp Alanı’nda, Çankırı’daki Büyük Yayla Kamp Alanı’nda, Eskişehir’deki Beşikderesi Şelalesi Kamp Alanı’nda ve Musaözü Göleti’nde, Niğde’deki Aladağlar Milli Parkı’nda, Konya ve Isparta il sınırlarında bulunan Beyşehir Gölü çevresinde, Aksaray’daki Ihlara Vadisi’nde, Sivas’taki Gökpınar Gölü Kamp Alanı’nda; daha sakin ve zevkli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Nevşehir’de ve Kapadokya’daki birçok vadide, güzel manzaralara sahip kamp alanları bulunduğunu da ekleyelim.