Ruh sağlığına destek için 5 mobil uygulama

Ruh sağlığına destek için 5 mobil uygulama

Ülkece yaşadığımız acılar, deprem kaygısı, ekonomik endişeler, iş stresi… Ruh sağlığımızı negatif etkileyen birçok faktörle birlikte iç içe yaşarken bize iyi gelebilecek, nefes egzersizleri ve meditasyon teknikleri gibi bilgiler içeren, istediğimiz veya ihtiyaç duyduğumuz her an kullanabileceğimiz mobil uygulamalara göz atalım.  

Meditopia

Meditopia uyku meditasyonları ve rahatlatan doğa sesleri, yazılı veya sesli günlük meditasyonlar ve makaleler, motivasyon için günlük mesajlar içeriyor. Mobil uygulama, hesabı açarken kullanıcının mevcut ihtiyaçları belirlemek için bazı bilgiler talep ediyor. Yanıtlarına göre kişiye özel bir uygulama haline gelen Meditopia, bu şekilde kullanıcının önceliklerini belirliyor. “Geceleri daha iyi uyumak, rahatlamak veya iyi hissetmek, stres ve kaygıyı yönetebilmek, motive olmak ve ilham almak, farkındalığını artırmak, beklenmedik zorlu olaylarla başa çıkabilmek” maddelerinden en fazla üç tane seçilebiliyor. Uygulama son bir ayda hissedilen duygular, bu duyguların hissedildiği alanlar, uyumayı engelleyen faktörler, yaş bilgisi gibi bir dizi soru soruyor. Yanıtladıktan sonra profil tamamlanıyor ve kişiye özel program belirleniyor.

App Store: meditopia-meditasyon-uyku

Google Play: app.meditasyon

Calm

Hedef belirlemek ve kişiye özel bir hizmet sunmak için sorulan soruları yanıtlayarak üye olunan mobil uygulama; mutluluğu artırmak, kaygıyı veya stresi azaltmak, odaklanmak, daha iyi uyumak gibi maddelerin işaretlenmesini istiyor. Dünyayı daha mutlu ve sağlıklı hale getirmeyi amaçladığını söyleyen Calm; meditasyonlar, dinlendirici uyku metotları, odaklandıran ve rahatlatan müzikler, esneme egzersizleri, dünyaca ünlü farkındalık uzmanlarının sesli programları, doğa manzaraları ve seslerini içeriyor. Mobil uygulamada, konusunda uzman kişiler tarafından online canlı etkinlikler de düzenleniyor.

App Store: app/calm

Google Play: com.calm.android

Mobil uygulamalar, sağlıklı bir uyku için dinlendirici doğa sesleri ve müzikler de içeriyor.
Mobil uygulamalar, sağlıklı bir uyku için dinlendirici doğa sesleri ve müzikler de içeriyor.

Mantra

Mobil uygulamaya üye olurken öncelikle hedefleri belirlemek gerekiyor. Kullanıcılara pozitif düşün, kendine inan, kaygılarından kurtul, öz sevgini besle, kendini geliştir, şükret olumlamalarını seçtirerek açılan Mantra, kişinin en iyi versiyonu olmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Rehberli seanslar, müzikler, nefes egzersizleri içeren mobil uygulama; olumlama bildirimleri göndermek için talep ettiğiniz saat aralıklarının bilgisini alıyor. Ayrıca olumlamalar sesli kaydedip dinlenebiliyor ve paylaşılabiliyor.

App Store: mantra-daily-affirmations

Google Play: com.broftwarelabs.dailyaffirmation

Headspace

Hesap oluşturularak açılan mobil uygulama, günlük farkındalık ve meditasyon egzersizleri sunuyor. Rahatlamak, stresi yönetmek, odaklanmak, zihin ve bedendeki gerilimi azaltmak için kullanılan uygulama, uzmanlar tarafından hazırlanan meditasyonlar içeriyor. Kullanıcılarına nefes egzersizleri, günlük öneriler, üç dakikalık ve bir saatlik meditasyonlarla rahatlama şansı veren Headspace’te, canlı grup meditasyonları da bulunuyor. Mobil uygulama, kaliteli ve sağlıklı uyku için de kullanılıyor. Uygulama; gerginliği azaltan egzersizler, 28 günlük fitness kursları, nefes çalışmaları, sakinleştirici hikayeler ve sesler, uyku müziği ve sesleri, kısa videolar, kaygı anları için yardım seansları, odaklanmayı ve üretimi artıran müzikler içeriyor.

App Store: headspace-mindful-meditation

Google Play: getsomeheadspace

Mental sağlık için hazırlanmış mobil uygulamaların en önemli özelliği ofiste, evde, toplu taşımada, ihtiyaç duyduğunuz her an kullanabilmeniz.
Mental sağlık için hazırlanmış mobil uygulamaların en önemli özelliği ofiste, evde, toplu taşımada, ihtiyaç duyduğunuz her an kullanabilmeniz.

Siberian Breath

Günlük hayatımızda derin nefes alıp vermeyi hatırlatan ve bu sayede kaygılardan uzaklaştıran mobil uygulama, Sibirya doğasının simgelerini kullanıyor. Güne enerji dolu ve sakin bir başlangıç yapılmasını hedefleyen Siberian Breath, meditasyon ve nefes egzersizleri içeriyor. Kullanıcı üye olurken meditasyon yapmak istediği günleri ve saatleri seçebiliyor. Bu sayede uygulama bildirim gönderiyor ve egzersizlerin düzenli yapılmasını hatırlatıyor. Rahatlatan Sibirya doğası sesleri ve arka plan görüntüleri eşliğinde, “nefes alın” ve “nefes verin” komutlarıyla egzersiz yaptıran mobil uygulama; anlık kısa kullanımlar için çok uygun.

App Store: siberian-breath