Netflix’e alternatif ücretsiz ve yasal platformlar

Netflix’e alternatif ücretsiz ve yasal platformlar

Son zamanlarda medya sağlayıcı platformların çoğaldığını görüyoruz. Ancak bazıları aylık ücretleri ile bütçemizi zorlayabiliyor. Bu nedenle Netflix benzeri platformların yasal alternatiflerini derledik. 

Tubi TV

Thomas Ahn-Hicks ve Farhad Massoudi tarafından 2014 yılında kurulan Tubi TV, yasal ve ücretsiz bir platform. Fox Corporation’ın çatısı altında hizmet vermeye devam eden Tubi TV’nin 2021 yılında 33 milyon aktif kullanıcısı vardı. Kategorilere ayrılmış birçok ücretsiz film / dizi kataloğu olan Tubi TV’de ayrıca diğer kullanıcıların en sevdiği filmleri görmek de mümkün.

Popcornflix

2011 yılında yayın hayatına başlayan Popcornflix, Tubi TV gibi reklam destekli ve yasal bir platform. Popcornflix’te özellikle bağımsız filmlere ulaşmak çok kolay. Popcornflix ayrıca kendi içeriklerini de üretiyor.

Vudu

Fandango Media’nın sahip olduğu Vudu, NBCUniversal ve Warner Bros. Discovery ile birlikte hareket eden ortak bir girişim. Şirket ücretsiz içerikler sunduğu gibi kiralanabilen ve satın alınabilen içerikler de sunuyor. Vudu daha önce ABD’li perakende satış devi Walmart’ın yönetimine geçmişti. 

Netflix’in abonelik fiyatının yükseltmesi, kullanıcılarını ücretsiz platformlara yöneltti.
Netflix’in abonelik fiyatının yükseltmesi, kullanıcılarını ücretsiz platformlara yöneltti.

SnagFilms

İnternetin çığır açan ismi Ted Leonsis tarafından 2008 yılında kurulan SnagFilms, reklam destekli bir medya sağlayıcısı. 5 binden fazla belgesel ve filmi kullanıcıların hizmetine sunan SnagFilms, içinde National Geographic’in de bulunduğu birçok yayıncılık kuruluşuyla ortak projelere imza attı.

Pluto TV

ViacomCBS şirketine ait bir Amerikan internet televizyonu hizmeti olan Pluto Tv, 2013 yılında Tom Ryan, Ilya Pozin ve Nick Grouf tarafından kuruldu. Pluto TV, içeriğini doğrudan sağlayıcılardan alıyor. Bu nedenle Pluto TV’de 250’den fazla kanalın sağladığı içeriklere ulaşmak mümkün. Pluto TV’nin 20 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. 

Sony Crackle

Chicken Soup for Soul Entertainment’a ait bir platform olan Sony Crackle, ilk olarak Crackle adıyla hizmete girdi. Oldukça zengin bir kütüphanesi olan Crackle’ın orijinal içerikleri de bulunuyor. Hizmet, mobil, tabletler, akıllı TV'ler, masaüstü bilgisayarlar ve oyun konsolları dahil olmak üzere 21 ülkede mevcut. Crackle, uçak içi eğlence olarak ve bazı otellerde de sunuluyor. Crackle 2006 yılında Sony tarafından satın alınarak Sony Crackle adını aldı. Platformun aylık yaklaşık 40 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Yidio

Your Internet Video'nun kısaltması olan Yidio, bir video toplayıcı olarak hizmet veriyor. Platform, birden fazla abonelik tabanlı video akışı sağlayıcısından içerik topluyor ve kullanıcıların bu içeriği tek bir arayüzden görüntülemesine olanak tanıyor. Yidio, Amazon Prime, Crackle, Crunchyroll, Hulu, iTunes, Netflix, Showtime ve diğer 100'den fazla sağlayıcıdan gelen video akışını birleştiriyor.