İstanbul'un kahve noktaları

İstanbul'un kahve noktaları

Sohbetin, çalışmanın, işlere ara verip küçük molalar yaratmanın en lezzetli bahanesidir "Bir kahve molası!" Bu kahve molalarını daha keyifli hale getirebilmeniz için İstanbul'da büyük bir zevkle kahvenizi yudumlayabileceğiniz mekanları sıralıyoruz.

Sohbetlerinize keyif verir, çalışmalarınıza yardımcı olur, sabah ayılmanızı sağlar, yorgunluğunuza ise birebirdir.

Nedir bu?

Tabi ki kahve!

Dünyanın pek çok yerinde hakim olan ve Türkiye’de de çoktan başlayan lezzetli kahve yayımı trendi, İstanbul’da keyifli bir rekabete dönüştü diyebiliriz. Her geçen gün birbirinden lezzetli kahvelere sahip kahveciler hızla çoğalmakta.

Sizler için İstanbul’da bulunan altı kahve mekanını keşfettik.

Gelin başlayalım;

1. Petra Roasting Co.

Petra Roasting Co.
Petra Roasting Co.

Bir kahveci için inanılmaz geniş bir alana sahip, çok ferah bir yer. Dekorasyonu çok güzel olan bu yerin kahveleri de lezziz. Amaçları her yerde iyi kahve içilmesini sağlamak. Etiyopya, Kolombiya ve Burundi kahveleri kullanılmakta. İnternet sitesi üzerinden de kahve ve kahve aksesuarları satın alabilirsiniz. Demleme tekniklerini en iyi şekilde öğrenmek için ise eğitimlerine katılmayı deneyebilirsiniz. Özellikle kasa arkası dekorasyonu ile çok hoş bir ambiyans oluşturan Petra Roasting Co., 3. Nesil kahveciler arasında en iyilerden birisi.

Şubeler: Kanyon Kiosk, Gayrettepe HQ, Topağacı, Wepublic Akmerkez

2. Private Reason

Private Reason
Private Reason

Bebek semtinin ara sokaklarından birinde yer alan, kahveleri kadar yiyecekleri de lezzetli olan bir mekan burası. Bu aralar popüler olan “Cold Brew” size pek lezzet vermiyorsa Private Reason’da çok güzel bir alternatif var; “Japannese Ice”. Sert kahve sevmeyen biri olarak söyleyebilirim ki direkt buzun üstünde demlenen bu kahvenin içimi oldukça lezzetli ve yumuşak. Evet kahveler lezzetli ancak fiyatların bir kahveci için biraz pahalı olduğunu da belirtmekte fayda var.

Şube: Bebek

3. Cup of Joy

Cup of Joy
Cup of Joy

Orta, Güney Amerika ve Afrika kahveleri kullanan Cup of Joy’un kahveleri çok lezzetli. "Kahve sevmem ben çaysız yapamam" diyorsanız; eminim damak tadınıza uygun lezzetli çaylarını da çok sevecekseniz. Çeşitler bol bol! Tatlılarını da denemeyi unutmayın. Ortamı biraz küçük ama samimi. Arkadaşlarınızla kahve molası vermek için ideal bir yer.

Şubeler: Zorlu Center, Bebek

4. Grandpa

Grandpa
Grandpa

Grandpa kahve işinde oldukça başarılı. Nişantaşı’nda bulunan Grandma şubesine göre menüsü daha çok kahve ağırlıklı. Tatlı büfesinde ise glutensiz ve şekersiz ürünleri rahatlıkça bulabilirsiniz. “Çift Kat Çikolatalı Kek” "Belçika Çikolatalı Kek" ise tavsiye listemizin en üst sıralarında.  İç ve dış mekan olarak dekorasyonu çok hoş. Özellikle arka bahçesi kahvenizi yudumlayıp arkadaşlarınızla sohbet etmek için çok keyifli bir yer.

Şubeler: Bebek, Nişantaşı (Grandma)

5. Ministry of Coffe MOC

Ministry of Coffe MOC
Ministry of Coffe MOC

İsmi en çok hoşuma giden 3. Nesil kahvecilerden biri olan MOC çok hoş bir ambiyansa sahip. Kolombiya, Kenya, Etiyopya, Kosta Rika, Guatemala, Endonezya, Brezilya, Nikaragua, El Salvador, Yırgacheff ve Yemen’den özenle seçilen kahve çekirdekleri seçilip, Avusturalya usulü kavrulup, sunulmakta. Hedefleri nitelikli kahve yayımını sağlamak olan Ministry of Coffe “MOC Acedamey’” bünyesinde eğitimlere katılıp sertifika sahibi olabilirsiniz. Dilerseniz internet sitesi üzerinden online kahve siparişi de verebilirsiniz.

Şubeler: Nişantaşı (merkez), Bomonti, Topağacı, Yeşilköy, Aqua Florya, Bursa - Nilüfer, İzmir – Mistral, Sidney - Rosebay

6. Kavanoz

Kavanoz
Kavanoz

Arnavutköy semtinin ara sokaklarında bulunan bohem bir havaya sahip olan Kavanoz’un arka bahçesinde oturup keyif yapmaya bayılacaksınız. Üstelik hayvan severseniz Kavanoz daha da çok hoşunuza gidecektir çünkü mekanın kapıları tüm köpeklere açık. Menüsünün tam olarak odak noktası kahve değil bu yüzden buraya kahveci demek doğru olmaz ancak kahveleri gerçekten çok lezzetli. Ayrıca içeceklerin kavanoz içinde servis edilmesi ise sunumu güzel kılmakta. Mutlaka gidin ve bahçesinde ki dekorları tek tek inceleyin, evinize götürmek bile isteyebilirsiniz!

Şube: Arnavutköy