İstanbul’a yakın sonbahar rotaları

İstanbul’a yakın sonbahar rotaları

Yaz tatili bitse de sonbahar romantizmi eşliğinde İstanbul’a yakın rotalarda tatil keyfini sürdürmek mümkün. Marmara bölgesinin dört bir yanındaki güzel şehirlere, kasabalara yönünüzü dönerek harika bir tatil yapabilirsiniz. İstanbul’dan ister kendi aracınızla ister araç kiralayarak ulaşabileceğiniz, yakınlardaki sonbahar güzelliklerini keşfe buyurun.

Adı “Binbir Çiçek” anlamına gelen Mürefte, sonbaharda sessizlik isteyenlerin değişmez rotası.
Adı “Binbir Çiçek” anlamına gelen Mürefte, sonbaharda sessizlik isteyenlerin değişmez rotası.

İstanbul’un yanı başında bir tatil için Tekirdağ

İstanbul’a 2,5 saat uzaklıkta bulunan Tekirdağ; Laledere Mesire Alanı, Olimpos At Çiftliği ve Gölbaşı Gençlik Parkı gibi birçok yeşil alanıyla ve elbette sahil kesimleriyle birbirinden güzel manzaralar sunuyor. Özellikle Türkiye’nin en uzun kumsallarından birine sahip olan Şarköy, güzelliği ile Ege’nin turistik merkezleriyle yarışıyor.

İğdebağları: Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı İğdebağları Köyü, Marmara Denizi'nin enfes manzarasıyla, zeytin ağaçları ve üzüm bağlarını bir arada sunan bir tablo gibi. Şarköy'ün üstünde, kıyıdan 2 kilometre kadar içeride yer alan İğdebağları, bir dönem Arapların, Rumların ve sonrasında ise Türklerin yerleştiği bir köy olmuş. Tekirdağ’a gitmişken İğdebağları Köyü’nü ziyaret etmeden olmaz.

Mürefte: Yine Şarköy’de yer alan ve ismi “Binbir Çiçek” anlamına gelen Mürefte, daha çok yazlık bir belde olsa da sonbaharda sessizlik isteyenlerin değişmez rotası. Şarköy’e gitmişken lezzetli deniz ürünleri sunan restoranlarında yemek keyfi yapılmalı.

Misi Köyü, 1989 yılından bu yana koruma altında bulunuyor.
Misi Köyü, 1989 yılından bu yana koruma altında bulunuyor.

Tarihi, doğal ve güzel Bursa

İstanbul’a otomobille 3 saat 20 dakika uzaklıkta bulunan, aynı zamanda feribotla da ulaşılan Bursa, birçok İstanbullunun favori tatil adreslerinden. Sadece Uludağ’ıyla değil, tarihi Misi Köyü ile de sonbahar tatili için biçilmiş kaftan olan Bursa, Osmanlı’ya başkentlik ettiğinden tarihi mekanlar ile dolu. Yöresel leziz yemeklerinin de bu şehri cazip kıldığını hatırlatalım.

Misi Köyü: Bursa’nın tarihi köylerinden Misi; doğa ile tarihin, farklı kültürlerin izlerinin hissedildiği otantik atmosferiyle dikkat çekiyor. Nilüfer ilçesinde bulunan Misi Köyü, 1989 yılından bu yana koruma altında. Küçük sokakları ve cumbalı köy evleriyle dikkat çeken Misi Köyü’nde köy sakinlerinden organik meyve, sebze ya da reçel, salça gibi ürünler satın alabilirsiniz. 

Gölcük Köyü Bolu’nun doğal güzelliklerinin aynası gibi.
Gölcük Köyü Bolu’nun doğal güzelliklerinin aynası gibi.

Saklı kalmış doğanın koynunda Bolu

Birçok kişinin otoyolu kullanarak yakından geçtiği Bolu, mutlaka keşfedilmesi gereken, doğal güzelliklerle sarılıp sarmalanmış bir şehir. İstanbul’a uzaklığı 3,5 saate yakın olan Bolu’da gidilecek çok yer var.

Gölcük: Bolu’da kısa ve huzurlu bir tatil geçirilebilecek yerlerde ilk sırada Gölcük Köyü geliyor. Gölcük Köyü, Bolu’nun doğal güzelliklerinin aynası gibi. Bolu merkez ilçesine bağlı bu huzurlu köy ile sonbaharda buluşunca hatıralarda ve fotoğraflarda çok özel kareler olacağına şüphe yok.

Abant: Muhteşem gölü ve doğasıyla kartpostalları aratmayan Abant, doğanın kalbinde huzurla ve sükunetle dolu bir tatil isteyenler için birebir. Yeşille mavinin buluştuğu cennetten bir köşe olan Abant, İstanbul’a 3 saat 5 dakika uzaklıkta.

Yedigöller: Yedigöller, İstanbul’dan 3 saat 40 dakikalık uzaklıkta bulunuyor. 1965’te milli park olarak koruma altına alınan Yedigöller, muhteşem doğasıyla Türkiye’nin sonbahar zamanı sıklıkla tercih edilen tatil ve gezi mekanlarından. 

Serdivan’da yer alan Beşköprü, Bizans İmparatorluğu tarafından MS 558-560 yılları arasında yaptırılmış.
Serdivan’da yer alan Beşköprü, Bizans İmparatorluğu tarafından MS 558-560 yılları arasında yaptırılmış.

Sonbaharın her rengi onda: Sakarya

Sakarya; gölleri, parkları ve nehirleri ve tarihi değerleriyle misafirlerine masallardan çıkmış bir ortam sunuyor. Geçmişte birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan bu şehirde, tarihi mekanlar da gezilebilir.

Beşköprü (Justinianus Köprüsü): Serdivan ilçesinde yer alan bu tarihi köprü, Bizans İmparatorluğu tarafından MS 558-560 yılları arasında yaptırılmış. Şehrin simgesel tarihi yapıtlarından biri olan Beşköprü mutlaka görülmeli.

Sapanca Gölü: Türkiye'nin Sakarya ve Kocaeli illerine yayılan, doğal güzelliği ile çok sevilen Sapanca Gölü, özellikle sonbahar ve kış aylarında büyük ilgi görüyor. Saman Dağları’nın etkileyici görüntüsüyle de birleşince muhteşem manzaralar sunan Sapanca Gölü’nde ulusal çapta birçok su sporu da yapılabiliyor.

Acarlar Longozu: Türkiye’nin en büyük longoz ormanı Acarlar, İstanbul’a 2 saat 15 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Acarlar Longozu’nun muhteşem doğasında rahatlamamak mümkün değil.