Dünyanın en popüler cruise turları ve rotaları

Dünyanın en popüler cruise turları ve rotaları

Dünyayı dolaşan ve farklı destinasyonlara seyahat programları düzenleyen cruise gemileri, misafirlerini mest ediyor. Bu devasa gemilerin hepsinde farklı mutfaklara sahip restoranlar, barlar, lüks SPA’lar, havuzlar, eğlence ve etkinlik alanları bulunuyor. İşte dünyada en çok tercih edilen altı gemisi ve rotaları.

Viking World Cruise

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Florida eyaletinin en büyük limanı olan Fort Lauderdale’den yola çıkan Viking Sky gemisi, 138 gün boyunca 28 ülkeyi geziyor. İlk önce Meksika Körfezi ve Karayiplere giden gemi; Panama Kanalı’na, Hawaii’ye, Fransız Polinezyası’na, Yeni Zelanda’ya, Avustralya'ya, Endonezya’ya, Vietnam’a, Tayland’a, Myanmar’a ve Hindistan’a uğruyor. Varış noktası Londra olan Viking Sky’ın misafirleri İtalya, İspanya ve Portekiz gezisinin de tadını çıkarıyor. Dünya turu kapsamında olan bu gezinin ücreti 60 bin dolardan başlıyor. Dünya turları dışında farklı bölgelere de turlar düzenleyen Viking şirketinin; Barselona’dan Roma’ya, Roma’dan Atina’ya, İstanbul’dan Atina’ya, Stokholm’den Bergen’e, Sidney’den Auckland’a, Vancouver’dan Alaska’ya ve Pekin’den Hong Kong’a uzanan paketleri bulunuyor. Bu gezilerin süresi rotaya göre sekiz gün ila 36 gün arasında değişirken, ücretleri ise 3 bin - 45 bin dolar bandında seyrediyor.

Regent Seven Seas Cruises

Çıkış ve varış noktası Miami olan Seven Seas Mariner gemisi, 31 ülkeyi kapsayan 133 günlük ve ücreti 75 bin dolardan başlayan bir dünya turu sunuyor. Kosta Rika, Meksika, Hawaii, Tahiti, Bora Bora, Fiji, Yeni Zelanda, Avustralya, Endonezya, Singapur, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve İtalya’yı gezen misafirler; kıyı gezilerinde Yeni Zelanda bahçelerini ve Hindistan’ın Bombay Çarşısı’nı ücretsiz olarak deneyimleyebiliyor. Regent Seven Seas Cruises şirketi; Seven Seas Grandeur, Seven Seas Splendor, Seven Seas Explorer, Seven Seas Voyager ve Seven Seas Navigator gemileriyle Venedik-Atina, Lizbon-New York, Seward-Vancouver, Barselona-Monte Carlo, Atina-İstanbul, Kopenhag-Stocholm gibi birçok farklı güzergahta gemi turu düzenliyor. 7 ile 80 gün arasında olan turların fiyatı, 6 bin ila 60 bin euro arasında değişiyor.

Cruise turları, yanaştığı destinasyonlarda özel geziler de düzenliyor.
Cruise turları, yanaştığı destinasyonlarda özel geziler de düzenliyor.

MSC World Cruises

MSC cruise turlarının en ünlüsü olan Poesia, rotasına İtalya’nın başkenti Roma’dan başlıyor ve Arjantin, Şili, Peru, Yeni Zelanda, Avustralya, Papua Yeni Gine, Endonezya, Malezya, Sri Lanka, Hindistan, Ürdün’ü 120 günde 56 durakla geziyor. MSC’nin Seascape, Fantasia, Seaside, Euribia, Divina adındaki gemileriyle düzenlediği geziler arasında; İskandinavya ve Norveç, Ege ve Adriyatik, Kanarya Adaları ve Güney Amerika, İtalya Rivierası ve Batı Akdeniz gibi ücretleri ortalama 30-50 bin euro olan turlar da bulunuyor.

Azamara World Cruise

Azamara şirketinin Azamara Onward gemisi, misafirlerini 156 günde 40’tan fazla ülkeye götürüyor. Florida’daki Fort Lauderdale'den başlayan tur Fransız Polinezyası, Yeni Zelanda, Endonezya, Meksika, Brezilya, Peru, İtalya, Fransa duraklarına uğradıktan sonra Barselona’da sona eriyor. Dünya turunun ücreti 85 bin dolardan başlıyor. 

Yaklaşık 30 ülkeye uğrayarak dünyayı dolaşan cruise turları, bütçesi en yüksek olan tatil seçeneği.
Yaklaşık 30 ülkeye uğrayarak dünyayı dolaşan cruise turları, bütçesi en yüksek olan tatil seçeneği.

Seabourn Cruise Line

Seabourn Venture adlı gemi, Kuzey Kutbu ve Antarktika seyahati isteyenler için ideal bir tatil paketi sunuyor. Seabourn Venture’nin 11 günlük İskandinavya ve Kiel Kanalı, yedi günlük Buzullar ve Alaska, 14 günlük Alaska Buzulları ve Fiyortları, yedi günlük Alaska Fiyortları ve Kanada, 10 günlük Alaska Fiyortları ve Odyssey, 14 günlük Kent Denizi ve Gümüş Sahili, 28 günlük Kanarya Adaları ve Manş turları 3 bin euro ila 10 bin euro arasında değişiyor. Seabourn Sojorn gemisiyle düzenlenen, fiyatları 39 bin dolardan başlayan Büyük Afrika gezisi ise Barselona’dan başlıyor ve 90 günde 26 ülke geziyor.

Silversea Cruises

Silversea Cruises'ın ünlü gemisi Silver Dawn, Tokyo’dan New York’a uzanan 136 günlük bir rüya tatil sunuyor. Gemi İstanbul, Napoli, Stockholm, Hindistan, Suudi Arabistan, Grönland gibi destinasyonlara uğruyor. Silversea Cruises'ın 82 bin dolardan başlayan bu dünya gezisi dışında, Silver Spirit ve Silver Nova gemileriyle düzenlenen Britanya Adaları, Güney Afrika, Akdeniz turları da bulunuyor.

Kaynaklar:

https://www.travelandleisure.com/

https://thepointsguy.com/