Bu yaz gardırobunuzda olması gerekenler

Bu yaz gardırobunuzda olması gerekenler

Her sezon olduğu gibi belirlenen yeni trendlerle modanın kuralları baştan yazılıyor. Eğer trendlere uygun giyinmeyi seviyorsanız veya tarzınızda değişiklik yapmak istiyorsanız, bu içeriğimiz tam da size göre! Hem kadınlar hem de erkekler için 2019 ilkbahar-yaz sezonunun öne çıkan parçalarını ele alıyoruz.

Asimetrik etekler ve çirkin sneaker’lar 

Bu sezonun trendlerinden biri şüphesiz baskılı ve asimetrik kesimli etekler ve kaba görünümlü çirkin sneaker’lar. Hatta bu iki parçayı birlikte kombinlediğinizde sokak modasının en şık isimlerinden biri olmaya adaysınız demektir.

Asimetrik eteğinizi üzerinize tam oturan crop-top’lar ve desensiz düz bluzlerle kombinleyerek, klasik şıklığı yakalayabilirsiniz. Kıyafetlerinizde biraz daha asi ve spor görünüm yaratmayı seviyorsanız, boyfriend basic tişörtlerle asimetrik eteğinizi kombinlemenizi öneririz. Bu görünümde sneaker’lar en iyi tamamlayıcı olabilir.

Gardrobunuza bu ilkbahar yaz sezonunda çirkin sneaker’ları eklemenizi mutlaka tavsiye ederiz. Çabasız şıklığı destekleyen bu ayakkabıya uygun çoraplar satın alarak görünümünüzü daha da iyileştirebilirsiniz.

Baskılı tişörtler 

“Baskılı tişörtlerin neresi moda canım? Yıllardır gardrobumuzda var zaten” dediğinizi duyar gibiyiz. Fakat bu sezon başka. Klasik çizginizi bozmayıp desensiz düz tişörtler tercih ediyorsanız dahi, dolabınıza mutlaka baskılı bir tişört ekleyin. Giyeceğiniz klasik pantolonunuz, kemeriniz ve ceketiniz tarzını tamamlar nitelikte olacak.

Saten midi etekler 

View this post on Instagram

Spring check ✔On the @loewe runway during #PFW

A post shared by Fashion Week (@fashionweek) on

Baharın bir başka gözde trendi de saten etekler… İster romantik, ister klasik, ister spor bir tarza sahip olun, saten etekler her an imdadınıza koşacak bir parça olabilir. Çünkü bu sezon saten, şık davetlerin kodu olmaktan çıkıyor ve yerini günlük hayata bırakıyor. Stilettolarınızla, spor ayakkabılarınızla ve sandaletlerinizle kombininizi istediğiniz yerde giyecek gibi uyarlayabilirsiniz.

Çiçekli gömlekler

Geçtiğimiz sezondan kalma bir trend varsa o kesinlikle çiçekli gömlektir! Geçen sezon Edis gömleği olarak Türkiye sınırlarında da karşımıza çıkan çiçekli gömlekler, Edis Görgülü’nün ardından bir sezon daha bizlerle. Coachella’ya katılan çoğu erkek kombinlerinde çiçekli gömleği tercih etti. Bu gömlekleri beyaz - camel rengi şortlarınız ve pantolonunuzla dilediğiniz gibi kombinleyebilirsiniz. Bizden size tavsiye; çiçekli gömleğiniz hangi renk olursa olsun kahverengi kayışlı bir kemer iyi bir tamamlayıcı olacak!

Mule terlikler

View this post on Instagram

Crushing on these @proenzaschouler shoes ⚡️

A post shared by Scandinavian Inspired Fashion (@scandinavianfashions) on

Terlikler, terlikler ah desenli terlikler! Bu ilkbahar - yaz sezonunun patlayan trendi kesinlikle mule terlikler. Mule terlikler, 60’lı ve 70’li yılları günümüze taşıyor aslında. Marilyn Monroe’nun gündeme getirdiği bu terlikler, o dönemde sıkça tercih ediliyordu. Şimdi ise tekrar tekrar karşımıza çıkıyor. İster hafif topuklu, ister düz taban ve desenli modellerle karşımıza çıkan bu terliklere sokak modasında sıkça şahit olacaksınız.

Deri çantalar 

Biliyoruz ki erkekler için deri, deri ceket veya deri ayakkabı demek. Fakat bu sezon bu tabular yıkılıyor. Deri çantalar erkeklerin vazgeçilmezi olacak. İster çok büyük boyutlarda, ister minimal sırt çantalarla birlikte deri çantalar erkek modasında sıkça gündeme gelecek.

Baştan aşağı beyaz 

Etekler, elbiseler, gömlekler, bluzler, jean’ler, ayakkabılar ve aksesuarlarda beyaz rüzgarına hazır olun. Şüphesiz ki, baştan aşağı beyaz modası bu sezon kadınların ve erkeklerin vazgeçilmez trendlerinden biri. Dolabınıza beyaz parçalar eklemenizi mutlaka öneririz. Kombininizi dilediğiniz biçimde oluşturun hiç fark etmez, beyaz olsun yeter!

Renkli loafer ayakkabılar

İş yerinizde veya günlük hayatınızda takım elbiseleri tercih etmeyi seviyorsanız, kombininize renk katacak bir önerimiz var: Renkli loafer ayakkabılar. Bu ayakkabılarla bu sezon tarzınızı ortaya koyabilir ve bir farklılık yaratabilirsiniz.