Bir şifalandırma tekniği: Theta healing

Bir şifalandırma tekniği: Theta healing

İnsanların önünde engeller oluşturan inançlarını değiştirerek yerine pozitif olumlamalar yerleştiren ve bu sayede kişilerin duygusal iyileşmelerine yardımcı olmayı amaçlayan bir yöntemden bahsetmek istiyoruz. Son günlerde adını sıkça duyduğumuz theta healing yöntemi hakkında merak edilenleri sorduk, Eğitmen ve Danışman Çiğdem Akyıldız yanıtladı.

Theta healing yöntemi için birkaç farklı tanım bulunuyor. Siz bir uzman olarak nasıl tanımlanırsınız?

Theta healing, derin bir meditasyon halinde iken çok kısa bir yolla yaşadığımız zorlukların dipte yatan nedenlerini bularak farkına varma ve bunu da o anda şifalandırma tekniğine deniyor.

Çiğdem Akyıldız / www.instagram.com/sakuradenge
Çiğdem Akyıldız / www.instagram.com/sakuradenge

Theta healing seansında neler olur? Ne kadar sürüyor, düzenli olarak tekrar edilmesi gerekli mi?

Öncelikle problemi anlamaya çalışırız. Birkaç ön hazırlık sonrası (alan temizliği ve çakra dengeleme yaparak, koşulsuz sevgi göndererek kişiyi seansa hazırlamak gibi) problem bizde hangi duyguları tetikliyor, bu tetiklenen duygular aslında hangi döneme ait buna bakarız ki çoğu zaman çocukluk dönemine gideriz. O çocuk halimizle oluşmuş olan kök inançları dönüştürerek, günümüzdeki probleme yansıyan her anı şifalandırırız.

Seanslar bir saatte de bitebilir, iki saati de bulabilir. Konuya ve kişiye göre değişir. Her seans tek bir konuyu ele alırız. O konu bazen bir seansta çözülür, aynı konuya etki eden çok fazla anı ve katman olduğunda ise birden fazla seans sürebilir. Yaşamadan bilmemizin imkanı olmaz. Ancak kendi üzerine çalışan her insanın hayatı büyür ve gelişir.

Theta healing’i kimler uygulayabilir? Bu konuda insanların dikkat etmesi gereken şeyler nedir, yanlış bilgilendirmeler olmaması adına ne önerirsiniz?

Herkes uygulayabilir. Benim ilk önerim şu olabilir; çok çalışın. Kendi üzerinizde çok çalışın, şifaya tanık olun. Yakınlarınızla çalışın, kitaplar okuyun. Pes etmeyin, yapamıyorum demeyin. Yapabilirsiniz, biliyorum. Yanlış olabilecek şey ise deneyim kazanmadan danışan alınması olabilir. Siz de kendinizi yetersiz hissedebilirsiniz karşınızdaki de. Eğer travmalar açıkta bırakılıp gerekli adımlar takip edilmezse kişi kendini korumasız hissedebilir.

Hangi duygulardaki danışanlar size theta healing için başvuruyor, insanlar size ne zaman başvurabilir?

Her konuda başvurabilirler. Bana gelen ve benim enerjime çekilen çoğu kişi, üzerine çalışmayı çok sevdiğim “potansiyelini bulma” ve “hayat amacını bulma” konularında gelir. Disiplinli çalışmak, işleri tamamlamak, bolluk bereket ve bir ruh eşi yaratmak için de gelen çok kişi var. 

Theta healing seansları, bir veya birden fazla seans sürebiliyor.
Theta healing seansları, bir veya birden fazla seans sürebiliyor.

Theta healing’in bir “mucize” olarak tanımlanmasını nasıl buluyorsunuz? Seans sonrası elde edilen sonuçlar kişiden kişiye veya yaşananlara göre değişiyor mu?

“Mucize” kelimesi o kadar sık kullanılmaya başlandı ve içi boşaltıldı ki açıkçası bu şekilde tanımlamak istemiyorum. Çok kolay, çok pratik bir şekilde, dönüşmez dediğiniz şeyler dönüşebilir. Sonuç tabii ki kişiden kişiye değişiyor. Çünkü bu, hem kişinin buna hazır olmasına hem alması gereken derslerin tamamlanmış olmasına hem de her şeyden öte yaratıcının izin verdiği ölçüde şifanın gerçekleşmesine bağlıdır.