Açlık kriziyle baş etmede en etkili tavsiyeler

Açlık kriziyle baş etmede en etkili tavsiyeler

Söz konusu sıkı bir diyet yapmak olunca kurallar da epey katı oluyor. Hele ki diyet sırasında açlık krizi tutarsa ne yiyeceğimizi şaşırabiliyoruz. İşte bu kriz anlarında hayat kurtaracak düşük kalorili yiyecekler.

Roka Salatası

Roka salatası
Roka salatası

Sağlığınıza hiçbir şekilde zarar vermeden hem açlığınızı bastırmak hem de kendinize leziz bir öğün hazırlamak istiyorsanız, roka ve salatanın gücünden yararlanabilirsiniz. Zeytinyağı ve beyaz peynirle birlikte harmanlayarak yapacağınız bir roka salatası hem açlığınızı bastıracak hem de bolca vitamin depolamanızı sağlayacak.

Kereviz Sapı

Kereviz sapı
Kereviz sapı

%95’i sudan ibaret olan kereviz sapı düşük kalorisi ile dikkat çekiyor. K vitamini deposu olarak karşımıza çıkan kereviz sapını fırına koyarak çıtır bir atıştırmalık hazırlayacağınız gibi taze taze de tüketebilirsiniz. Kereviz sapını, salatalık, elma, ıspanak ve maydanozla birlikte blender’dan geçirerek kendinize tam doyumluk bir içecek de hazırlayabilirsiniz.

Yumurta Beyazı

Yumurta beyazı
Yumurta beyazı

İşte hemen hemen bütün beslenme uzmanlarının diyet listesinde yer alan mucizevi yiyecek. Sizi uzun süre tok tutacak olan yumurta beyazını biber, mantar ve domatesle birleştirerek kendinize leziz bir öğün hazırlayabilirsiniz.

Salatalık

Salatalık
Salatalık

Detoks programlarında da sık sık kullanılan salatalık, düşük kalorili olmasından ve su barındırmasından dolayı diyet yapanların gönül rahatlığı ile yiyebileceği besinler arasında.

Karnabahar

Karnabahar
Karnabahar

C ve K vitamini deposu olan karnabahar, özellikle çiğ yendiği zaman bütün vitaminini sizinle paylaşıyor. Tok tutma özelliği bulunan karnabaharı dilerseniz buharda pişirdikten sonra çok hafif miktarda zeytinyağı ve bolca limon suyuyla harmanlayarak da tüketebilirsiniz.

Brokoli

Brokoli
Brokoli

Karnabaharın ikilisi olan brokoliyi unutmak olmaz. A, C, E ve K Vitaminlerine sahip olan brokoliyi dilerseniz salatalarınıza katabilir, dilerseniz çiğ olarak tüketebilir dilerseniz de tıpkı karnabahar gibi yağ ve limonla harmanlayabilirsiniz.

Patlamış Mısır

Patlamış mısır
Patlamış mısır

Evet, yanlış duymadınız, patlamış mısır düşük kalorili olma özelliği ile dikkat çekiyor. Yalnız burada bir hatırlatma yapmakta yarar var: Patlamış mısırı, ancak yağsız ve tuzsuz olarak tükettiğiniz zaman amacınıza ulaşabilirsiniz.

Domates

Domates
Domates

Domatesin içeriğinde bulunan vitamin kaynakları saymakla bitmiyor. Hal böyle olunca oldukça düşük bir kaloriye sahip olan domatesi yememek için hiçbir sebep kalmıyor. Dilerseniz zeytinyağı ve kekikle harmanlayacağınız birkaç dilim domates sizi bir süre boyunca tok tutmaya da yetiyor.

Çilek, Böğürtlen, Yaban Mersini, Frambuaz

Orman meyveleri
Orman meyveleri

Kırmızı meyveler ailesi hem vitamin deposu olarak hem de süper bir atıştırmalık seçeneği olarak karşımıza çıkıyor. Ara öğünlerde gönül rahatlığı ile bir kase tüketebileceğiniz bu kırmızı meyveler, sizi birkaç saat tok tutmaya yeter.

Kavrulmamış kuru yemişler

Kavrulmamış kuru yemişler
Kavrulmamış kuru yemişler

Fındık, badem, ceviz, kuru incir, üzüm, dut şeklinde uzayıp giden kavrulmamış kuru yemişler tok tutma özelliği ile gün içindeki en büyük kurtarıcınız olmaya aday.