Valentino Rossi Veda Etti; Seni Unutmayacağız Doctor

Valentino Rossi Veda Etti; Seni Unutmayacağız Doctor

Motosiklet sporlarını takip eden neredeyse herkesin sevdiği "The Doctor" lakaplı İtalyan yarış pilotu Valentino Rossi, kariyeri boyunca 432. Grand Prix'de yarıştı, 115 birincilik ve 9 şampiyonluk kazandı. Döneminin en başarılı ismi olarak anılan Rossi, pistlere veda etti. 

42 yaşındaki Rossi, geçen Ağustos ayında bu yıl pistlere veda edeceğini açıklamıştı. MotoGP Dünya Şampiyonası'nda Valencia Grand Prix'si ile son yarışına çıkan Rossi, yarışı 10. sırada bitirerek kariyerini tamamladı.

Valentino Rossi Kariyerini Tamamladı
Valentino Rossi Kariyerini Tamamladı

Yarıştan bir önceki gece motorunun yanında uyuyan, rekorları ile efsane yarışçılardan biri olarak anılan, sıcak ve samimi halleri ile küresel bir fenomen haline gelen Rossi'yi, 46 numaralı motosikleti ile artık pistlerde göremeyeceğiz ama biliyoruz ki;  hiç unutulmayacak

Kariyeri Başarılarla Dolu

1996'da başlayan kariyerinde, 115 birinciliği ve 9 şampiyonluğu bulunan efsane İtalyan pilot, kendi döneminin en başarılı ismi olarak anılıyor. Rossi; 125cc, 250cc, 500cc ve MotoGP'de şampiyonluğa ulaşan tek pilot olarak pistlere veda etti.

2000 yılında Honda ile 500 cc'ye yani MotoGP'ye yükselen Rossi ilk şampiyonluğunu 2001'de aldı. Rossi, 2002 ve 2003'te Honda ile 2 şampiyonluk daha kazandı. 2004 yılında Yamaha'ya geçen efsane motosiklet sürücüsü, 2004, 2005, 2008 ve 2009 yıllarında şampiyonluklar kazandı. 2011 ve 2012 yıllarında Ducati'de yarışan Rossi, 2013'te Yamaha'ya döndü

Rossi, son iki şampiyonluğunu ise 2008 ve 2009'da aldı.


Quick Motosiklet Trafik Sigortası
Quick Motosiklet Trafik Sigortası

Quick Motosiklet Trafik Sigortası

Motosikletinle seyahatlerin için 7/24 Quick Yardım Asistans hizmetlerini kapsayan zorunlu trafik sigortan ekonomik fiyatlarla ve anında hazır.

quicksigorta.com/motosiklet-sigortasi

Valentino Rossi Pistlere Veda Etti
Valentino Rossi Pistlere Veda Etti

Sports Illustrated dergisine göre yıllık 30 milyon dolarlık kazancıyla birlikte, dünyanın en iyi sporcuları arasında 7. sırada gösterilen Rossi, MotoGP Dünya Şampiyonası'nda Valencia Grand Prix'si ile son yarışına çıktı ve yarışı 10. sırada bitirerek kariyerini tamamladı. 

"The Doctor" Valentino Rossi
"The Doctor" Valentino Rossi

Valentino Rossi Kimdir ?

Valentino Rossi (d. 16 Şubat 1979; Urbino, İtalya), İtalyan profesyonel motosiklet yarışçısı.

Valentino Rossi, 1979 yılında İtalya’da Urbino, Marche’de dünyaya geldi. Tavullia’da büyüyen Rossi, eski bir motosiklet yarışçısı olan Graziano Rossi’nin oğluydu ve ilk kez 2 yaşındayken motosiklete bindi. Yarış sevdası ise go-kart ile başladı.

Annesi Stefania oğlunun zarar göreceğini düşündüğü için babasına yavaş bir go-kart aracı yapması konusunda ısrar etmişti. Yine de daha hızlı gitmek istemesi üzerine, Rossi 5 yaşındayken babası 60cc lik kart motorunu 100cc lik motor ile değiştirdi.

İlkokuldayken gitar çalmaya ve futbol oynamaya da ilgi duyan Rossi’nin annesi, onun bir futbol okuluna gitmesini çok istedi. Oysa pitler ve motor yarışları onun daha fazla ilgisini çekiyordu. Graziano, junior kart lisansı almak isteyen 9 yaşındaki oğlu için evraklarda tahrifat yapmaya bile kalkıştı çünkü lisans almak için yaş sınırı 10‘du, fakat başaramadı.

Quick Motosiklet Kaskosu, pek çok avantaja ve teminata sahip.
Quick Motosiklet Kaskosu, pek çok avantaja ve teminata sahip.

Valentino, 1990 yılında bölgesel kart şampiyonluğunu kazandı ve 1991 yılı sonlarına kadar Minimoto yarışlarında 16 bölgesel şampiyonluk elde etti. Yine de Minimoto onun için eğlence amaçlıydı ve go-kart yarışlarına devam etti. Parma’da yapılan Ulusal Kart Yarışları’nda 5. oldu. Valentino’nun gözü ona Formula 1 yolunu açacak olan Italian 100cc yarışlarındaydı fakat finansal yetersizlikler yüzünden 1992 ve 1993 boyunca Minimoto yarışlarıyla devam etti.

Rossi 1993’de Cagiva’da yapılan İtalya Şampiyonası’na katıldı. Bu yarış 125 cc kategorisinde katıldığı ilk yarıştı ve ertesi yıl şampiyonanın birincisi oldu. Yeteneği Aprilia tarafından keşfedilen Rossi, Avrupa 125cc Şampiyonası’nda onların sürücüsü olarak yarıştı ve sezonu 3. olarak tamamladı. Aynı sene, 1995’de ikinci defa İtalya Şampiyonası’nı kazandı.

1996 yılı ise Rossi’nin Dünya Şampiyonası’na katılmasına şahit oldu. Scuderia AGV takımında Aprilia motoruyla yarışan Rossi, ilk olarak Malezya’da yarıştı. Aynı sezon ilk zaferini Çek Cumhuriyeti’nde kazandı ve bu şampiyonadaki ilk sezonunu 11. sırada tamamladı. İkinci sezonunda Nastro Azzurro Aprilia Takımında yarıştı ve bu kez sezon boyunca 11 yarış kazanarak 125cc kategorisinde Dünya Şampiyonu oldu. Rossi aynı zamanda bunu gerçekleştiren en genç yarışçıydı.

Nastro Azzurro Aprilia takımıyla devam kararı alan Rossi, 1998’de 250cc kategorisinde yarışmaya başladı. Bu kategorideki ilk sezonunu 2. olarak tamamladı ve 5 yarış zaferi elde etti. 1999 sezonunda ise kazandığı 9 yarış ve topladığı 309 puanla şampiyonluk onun oldu. Ayrıca Rossi, bir kez daha bu kategoride şampiyon olmuş en genç sürücü ünvanını aldı.

2000'de Royal Class 500 cc'ye geçen Rossi, aynı zamanda takımı Nastro Azzurro ile birlikte Honda ile anlaştı. Daha önce de olduğu gibi yeni klasmanındaki ilk sezonunu 2. olarak bitiren Rossi, 209 puan topladı ve 2 yarış zaferi kazandı. 2001’de ise 11 yarış kazanarak 325 puanla yeniden şampiyon oldu. Rossi kariyerinin bu noktasında, tüm zamanların en iyi MotoGP sürücüsü olacağını belli etmişti.

Valentino Rossi 2002 MotoGP Şampiyonası’nda 11 yarış birinciliğiyle fırtına estirdi. Şampiyon olmasının yanı sıra Honda’nın yeni motosikleti RC211V ile kazanan ilk şampiyon oldu. 2003’de de aynı başarısını devam ettirdi ve Honda takımıyla üstü üste ikinci kez şampiyon olmayı başardı. Sezon sonunda Yamaha takımına geçmesi motosiklet dünyasını şaşırttı ve rakipleri bu durumu bir fırsat olarak görmelerine rağmen, Rossi 2004’te de inanılmaz performanslarına Yamaha takımında devam etti.

Valentino Rossi sezonun ilk yarışında 1. oldu ve iki farklı motorla arka arkaya yarış kazanmasından dolayı, MotoGP tarihinde bunu gerçekleştiren 2. isim olarak tarihe geçti. Sezon sonundaysa kazandığı 9 yarışla, Yamaha adına yarışan diğer tüm sürücülerin aldığı puanların toplamından daha çok puan elde etti ve 2004 MotoGP Şampiyonu oldu. Rossi aynı zamanda Yamaha tarihinde Eddie Lawson ve Wayne Rainey’nin elinde tuttuğu, bir sezon boyunca kazanılan 7 zaferlik rekoru da kırmış oldu.

2005 sezonundaysa kazandığı 11 yarış ile yeniden MotoGP şampiyonu olan Rossi, şampiyonanın Türkiye ayağında 2. oldu. Sezon boyunca üç kere ikinci, iki kere de üçüncü olan Rossi, Japonya’daki yarışı ise bitiremedi. Birkaç ay içinde 5. şampiyonluğu garantileyen Rossi, Malezya yarışında kazandığı 2.likle şampiyonluğunu ilan etti.

Rossi’den önce sadece iki yarışçı; Giacomo Agostini ve Mick Doohan, Dünya Motosiklet Şampiyonası 1. Kategoride 5 şampiyonluğa sahipti. 2005 boyunca Ferrari takımıyla yaptığı test sürüşlerinde hızlı tur zamanları elde eden Rossi, Formula 1’i düşünse de sonunda MotoGP’de kalmaya karar verdi. Bununla ilgili olarak: 'Önümüzdeki seneyi düşünecek olursak Yamaha ile iyiyim ama geleceği düşünecek olursak ne olur bilmiyorum.' demişti.

Rossi, 2006 sezonuna Yamaha ile devam ederken sponsorunu ise Camel olarak değiştirdi. Sezon öncesinde iyi geçen test sürüşlerine rağmen, 2006 sezonu beklediği gibi olmadı. Sezonun ilk yarışında diğer bir sürücü olan Toni Elias’ın ilk virajda kendisine çarpmasıyla, Jerez’de yapılan yarışı ancak 14. sırada tamamlayabildi.

Bu Rossi’nin zaferle başlayamadığı ilk MotoGP sezonu oldu. Sezon boyunca da sadece 5 kez birincilik kazanan Rossi, Türkiye’de yapılan yarışta bu kez 4. oldu. Sezon sonunda Valencia’da 13. sırada tamamladığı yarış sonunda şampiyonluğu, yarışı 3. olarak tamamlayan Nicky Hayden’a kaptırdı.

Quick Routes instagram hesabımızı takip etmeyi unutmayın !!!

instagram.com/quick_routes

Quick Motosiklet Kaskosu, pek çok avantaja ve teminata sahip.
Quick Motosiklet Kaskosu, pek çok avantaja ve teminata sahip.

Quick Motosiklet Kaskosu

Motosiklet dünyasının beklediği haber!

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/kaskomotto