Aracınıza yaz bakımı yaptırırken bunları unutmayın

Aracınıza yaz bakımı yaptırırken bunları unutmayın

Yaz aylarının sıcak ve bunaltıcı etkisi devam ederken aracınız için gerekli yaz bakımını yaptırdığınızda, daha verimli bir sürüş keyfi yaşayabilirsiniz. Bu konuda sizler için tavsiyelerimiz var. 

Dış bakım

Lastikler: Kışın zorlu şartlarına uygun tasarlanan ve kış aylarında yol tutuşunu güçlendiren kış lastikleri, yaz aylarında muhakkak değiştirilmeli. Dizaynı itibariyle yaz aylarında sıcak hava ile gevşeyecek olan kış lastikleri, sürüş kalitesini sıkıntıya sokabiliyor. Aynı zamanda yoldayken yaşanabilecek lastik patlaması gibi durumlarda da mağdur olmamak için yedek lastikleri kontrol ettirmek şart.

Araç farları: Kışın yoğun yağmur, kar, rüzgar gibi durumlardan kaynaklı olarak aracınızın aydınlatma sistemi eskisi kadar verimli çalışmıyor olabilir. Özellikle yaz aylarında araç farlarını sık sık temizlemek, böylesi bir durumun önüne geçmek için yeterli.

Yaz şartlarına uygun lastik kullanımı sürüş kalitenizi artıracaktır.
Yaz şartlarına uygun lastik kullanımı sürüş kalitenizi artıracaktır.

Cam silecekleri: Her ne kadar ülkemizde yaz yağmurları genel itibariyle çok yoğun olmasa da cam silecekleri sadece yağmur, kar gibi durumlarda işimize yarayan bir gereç değil. Özellikle uzun yolculuklarda toz, sinek vb. gibi camı kirleterek görüşü engelleyen etkenler de söz konusu. Dolayısıyla sileceklerin sağlıklı bir şekilde çalışması önemli.

İç bakım 

Klima: Genel olarak polen filtresi bakımı ile birlikte yapılan klima bakımı sayesinde aracın hem havalandırma sistemlerinin daha verimli çalışması sağlanır hem de aracın evaporatöründe oluşabilecek olası bakteri, mantar gibi sağlığınıza zarar verebilecek oluşumların önüne geçilir. Yılda en az bir kez klima bakımı yaptırmaya özen göstermek gerekli.

Soğutma sistemi: Yaz sıcaklarında ortaya çıkabilen en büyük sorunlardan biri de motorun hararet yapması. Aracın iç işleyişinin sıcaktan kaynaklı böyle bir sorunla karşılaşmaması için soğutma sistemi bakımını düzenli yaptırmakta fayda var.

Araçlarda yağ bakımı rutin olarak yapılmalıdır.
Araçlarda yağ bakımı rutin olarak yapılmalıdır.

Yağ: Aracınızın iç işleyişinde aşınmaların önüne geçen ve aracın daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan yağlama sistemi de yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarından etkilenebilir. Rutin olarak bakımının yapılması gereken yağlama sistemini, yaz aylarında daha sık kontrol etmek aracınızın ömrünün uzamasını sağlar.

Fren sistemi: Kışlık lastiklerin araçtan çıkartılıp yazlık lastiklerin takılması ile birlikte aracın frenleme sisteminde de bozulmalar olabilir. Yeni lastiklerin frenleme sisteminde yaratabileceği uyumsuzluklar ile istenmeyen sonuçların ortaya çıkmaması için frenleme sisteminizi kontrol etmeyi unutmayın.

Aracınızın detaylı temizliği için oto yıkamacılardan profesyonel hizmet alabilir ve sterilizasyonu sağlayabilirsiniz.
Aracınızın detaylı temizliği için oto yıkamacılardan profesyonel hizmet alabilir ve sterilizasyonu sağlayabilirsiniz.
Aynı zamanda kış aylarının yorgunluğunu atması ve aracın tamamen temizlenmesi için oto yıkamacıların detaylı temizlik hizmetleri de aracınız için faydalı olacaktır. Bu sayede aracınızın bakteri ve virüslerden sterilizasyonu sağlandığı gibi, iç işleyişe sorun yaratabilecek olan toz ve kirin de önüne geçilir.