Seyahatlerde güvende olun

Seyahatlerde güvende olun

İş veya eğlence amacıyla seyahate çıktınız. Beklenmedik bir hastalık veya kaza yaşadığınız, gezinizi yarıda kesmek veya bütçenizi aşacak harcamalar yapmak zorunda kaldınız. Bu sıkıntılara karşı yardımcınız seyahat sigortası.

Kazalardan bagaj hasarına…

Seyahat sigortası, yurt dışı seyahatlerinden önce yapılması ve konsolosluğa iletilmesi gereken belgeler arasında yer alıyor. Çünkü vizeyle gidilebilen ülkeler, yolculardan artı olarak seyahat sigortası da istiyor. Vize başvurusunda sunulması gereken seyahat sigortası, yolcuları hastalık ve kaza yaşanması durumunda yapılacak masraflardan koruyan bir sigorta çeşidiyken, bazı poliçe türleri acil transferi veya cenaze naklini de kapsıyor. Önceden mevcut olan bir duruma bağlı olmayan hastalık veya yaralanma sürecindeki tedavi masraflarını ödeyen sigortanın, seyahatin süresi kadar geçerli olması gerekiyor. Konsoloslukların istediği teminat tutarı ise genellikle 30 bin euro/dolar oluyor. Seyahat sigortası, sigorta şirketleri aracılığıyla kolay ve hızlı bir şekilde, hatta online olarak yapılabiliyor. Vize başvurusunda sigorta şirketi tarafından gönderilen dijital belgenin çıkışını almak ve başvuru belgeleri arasına eklemek gerekiyor.

Seyahat sigortası, yurt dışında hastalık veya kaza sonrası yapılması gereken ameliyat masraflarını da belirli teminatlar doğrultusunda karşılıyor.
Seyahat sigortası, yurt dışında hastalık veya kaza sonrası yapılması gereken ameliyat masraflarını da belirli teminatlar doğrultusunda karşılıyor.

Seyahat sigortasının bir diğer artısı ise yolculuk esnasında yaşanma riski yüksek olan bagaj kaybı hasarının karşılanması. Bagaj hasarı, kaybı, gecikmeli bagaj gibi durumlarda devreye giren seyahat sigortası, bagajın bulunup yolcuya iletilmesini de kapsıyor. Ayrıca bazı sigorta şirketlerinin yurt içi seyahat sigortası ürünü de bulunuyor, yurt dışına çıkmasanız da isteğe bağlı olarak bu riskleri aza indirmek için seyahat sigortasına başvurabilirsiniz. Seyahat sigortası poliçesinin, poliçe alınmadan önceki dönemde ortaya çıkan mevcut hastalıkları içermediğini de belirtelim.

Seyahat sigortası ne işe yarıyor?

● Bulunduğunuz ülkedeki sağlık kurumlarıyla aranızda aracı oluyor, tercüman veya ek bilgi gerektiren durumlarda sigorta şirketlerinin acil yardım hattı yanınızda.

● Ambulansa ihtiyacınız olduğunda sigortanızı kullanabiliyorsunuz.

● Bir kaza veya yaralanma durumunda sigortanıza başvurabiliyorsunuz.

● Beklenmedik bir hastalık nedeniyle ayakta veya yatarak tedavi olmanız gerekirse sigortanız, masrafları karşılıyor.

● Kaza veya hastalık nedeniyle ani bir şekilde ameliyata alınmanız gerekirse sigorta poliçeniz, cebinizden on binlerce euro/dolar çıkmasını engelliyor.

● Bagajınız kaybolursa veya hasar görürse sigortanız, bagajınızı bulup size ulaştırıyor, hasar kaynaklı kaybı karşılıyor.

Yurt dışı seyahatinde tedavi edilmesi gereken bir kaza veya tedavi, bagaj kaybı veya hasarı yaşanması durumunda, 24 saat için sigorta şirketine bu bilgi iletiliyor. 

Seyahat sigortasının az bilinen bir diğer özelliği ise hasarlı bagajların masrafını ödemesi ve kayıp bagajların bulunup yolcuya iletilmesini sağlaması.
Seyahat sigortasının az bilinen bir diğer özelliği ise hasarlı bagajların masrafını ödemesi ve kayıp bagajların bulunup yolcuya iletilmesini sağlaması.

Yurt dışında eğitim alacak öğrenciler için önemli

Vize isteyen ülkeler, yolcudan seyahat sigortasını zorunlu olarak talep ediyor ve bu sigortayı yaptırmak herkes için büyük önem taşıyor. Fakat özellikle yurt dışına eğitim için giden ve uzun sürede o ülkede yaşayacak olan öğrenciler için seyahat sigortasının kapsamı ve teminatları, öğrencinin aksamadan ve ek masraflarla karşılaşmadan hayatına ve eğitimine devam edebilmesi için çok değerli.

Quick Sigorta’nın kapsamlı seyahat sigortası

Gündemi eskisi kadar meşgul etmese de COVID-19’un farklı bir tedavi hatta izolasyon gerektirmesi bir gerçek. Quick Sigorta’nın seyahat sigortasının en önemli özelliklerinden biri, COVID-19 destek paketi içermesi. Yurt dışı seyahatinde teşhis edilen COVID-19 sonrasında ayakta veya yatarak tedavi masraflarını, konaklama ve yemek giderlerini karşılayan seyahat sigortası teminatı birçok beklenmedik durumu kapsarken şirketin farklı içeriklere sahip olan Quick Vize Seyahat Sigortası ve Quick Yurt Dışı Seyahat Sigortası olarak iki ürünü bulunuyor. Quick Sigorta’nın yurt dışı seyahat sigortası, yurt içi seyahat sigortası, yabancılar için seyahat ve öğrenciler için seyahat adıyla ürünleri de var. Öğrenciler için seyahat ürününün teminatında tıbbi tedavi, tıbbi nakil, tedavi sonrası ikametgaha dönüş, refakatçi nakli, refakatçi konaklama giderleri, ilaç gönderilmesi organizasyonu, kapkaç, rötar gibi birçok önemli detay yer alıyor.