İstanbul’da taco yiyebileceğiniz en iyi 6 yer

İstanbul’da taco yiyebileceğiniz en iyi 6 yer

Meksika’nın en ünlü lezzetlerinden biri olan taco’ya bayılanlar buraya! 4 Ekim Ulusal Taco Günü’ne özel, İstanbul’da taco yiyebileceğiniz en iyi 6 yer. 

Tacoroll

Caddebostan’da ve Vertical İstanbul bünyesinde iki şubesi bulunan Tacoroll, “Buraların en iyi taco’su” sloganıyla iddialı hizmet veren mekanlardan biri. Hot dog, vegetarian, vegan, tavuk, hindi, dana kıyma, barbacoa, karides, salmon mango gibi taco menüleriyle misafirlerini ağırlayan Tacoroll’un menüsünde; burrito, quesadilla, supreme cruncwrap gibi Meksika lezzetleri ve farklı kokteyller de bulunuyor. Mekan, cuma ve cumartesi günleri 12.00-23.00, diğer günler ise 12.00-22.00 saatleri arasında açık. Tacoroll’un, 19 Ekim Perşembe günü Vertical İstanbul’da Taco Workshop’u düzenleyeceğini de belirtelim.

instagram.com/the.tacoroll

Taco Depatment

Taco Department, Nişantaşı, Mecidiyeköy ve Akatlar’daki iki gel al ve paket servisi veriyor. Menüsünde umami, kıymalı, etli, tavuklu, balıklı, vejetaryen gibi taco çeşitleri sunan Taco Department; burrito, bowl ve quesadilla gibi lezzetleri de sunuyor. Taco Department, her üç şubesinden de her gün 11.30-22.45 saatleri arasında Getir Yemek, Yemek Sepeti, Trendyol Yemek ve Fuudy üzerinden sipariş alıyor.

instagram.com/tacodepartment/

Ranchero 

“Meksika yerlisi” anlamına gelen Ranchero, Meksikalı Türk bir aile tarafından işletiliyor. 2005 yılından beri Meksika mutfağı severleri ağırlayan Ranchero, taco’suyla kendine hayran bırakan mekanlardan biri. Suadiye’de, Nişantaşı’nda, Watergarden alışveriş merkezinde ve Fişekhane’de şubeleri bulunan Ranchero’nun menüsünde; tacos fiesta, tacos con rajas, tempura shrimp tacos, buffalo shrimp tacos, tacos fuertes, cajun chicken tacos, burger taco gibi çeşitler, birçok Meksika lezzeti ve enfes kokteyller yer alıyor. Catering hizmeti de veren ve bolca etkinliklere katılan Ranchero, 7-8 Ekim’de Küçükçiftlik Park’taki Cocktail Festival’de yer alacak.

instagram.com/rancheromexico

Los Altos

Beyoğlu Tomtom Mahallesi’nde, Galatasaray Lisesi'nden Karaköy'e inen sokakta, Tarihi Yarımada, Haliç ve Adalar manzaralı terasında hizmet veren Los Altos; mutfağında kullandığı birçok ürünü İzmir Seferihisar’daki tarlasından alıyor. Mekan costilla, camaron estilo baja, pescado, pollo con habbanero, lomo asada, ejotes, carnitas gibi taco lezzetleri ile Meksika mutfağını en sevilenlerini ve sezona göre değişen kokteyller servis ediyor. Los Altos, cuma ve cumartesi günleri 15.00-02.00, diğer günler ise 15.00-01.00 saatleri arasında açık.

instagram.com/losaltosistanbul

Chillis Tex Mex Eatery

Maçka’daki etkinlik ve yeme içme mekanı dekk bünyesinde bulunan Chillis Tex Mex Eatery, Amerikan tarzı Meksika mutfağıyla gönülleri fethetmiş durumda. Tavuk, chili ve vegan kokoreç taco çeşitlerinin yanı sıra quesadilla, burrito, nachos gibi Meksika lezzetleri servis eden mekan; dekk’in açık olduğu saatler arasında misafirlerini ağırlıyor. Hangi günler ve saatler derseniz; hafta içi 14.00-22.30 (kapı kapanış)-00.00 (dekk kapanış), hafta sonu ise 12.00-22.30 (kapı kapanış)-00.00 (dekk kapanış).

instagram.com/chilliseatery

Fireroom

Fireroom, diğer önerilerimizin aksine bir Meksikalı değil; o bir fast food restoranı. Ünlü şef Hazer Amani’nin mekanı Fireroom, Ataşehir ve Maslak’taki dükkanlarında en sevilen sokak lezzetlerini misafirlerine sunuyor. Klasik fast food ürünlerinin yorumlanarak modern ve yeni nesil sokak lezzetlerine dönüştüğü bu “fast fine” mekanındaki taco’lar büyük beğeni topluyor. Mekanın menüsünde; kokoreçli taco yani tacoreç, kaburga taco, burger, nachos, hot dog, churros, ıslama köfte, kokoreç, falafel dürüm gibi yerel ve global sokak lezzetleri bulunuyor.

instagram.com/fireroomfoods