Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası Erciyes'te Yapıldı

Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası Erciyes'te Yapıldı

Kış aylarında yapılacak en güzel etkinlikler, bembeyaz karlar üzerinde yapılanlar şüphesiz. Ancak; bu yıl özellikle batı kentlerimizde yaşayanlar kar ile pek buluşamadı, tabii biz de öyle. Türkiye’de ilk kez yapılan Snowcross Kar Motosikleti Dünya Şampiyonası’nın duyurusunu görünce yerimizde duramadık ve Türkiye’nin en büyük kış sporları merkezi Erciyes’e doğru yola çıktık.

Şaşırdınız değil mi ? Biliyoruz bizi, motosiklet ile yaptığımız yolculuklarımızdan tanıyorsunuz. Ancak hava şartları sebebi ile yaklaşık 1000 km'lik bir yolculuğu motosiklet ile yapmak malum hiç güvenli değil. Bu sebeple imdadımıza Qcar Mobilite yetişti. "Mobilite devam etsin" dediler ve bizim için hazırlanan aracımızı hızlıca tahsis ettiler. Kış rotalarımızda yanımızda olduklarını gösterdiler, çok teşekkür ederiz. Siz de Qcar ile rotalarınızı ertelemeyin ! Detaylar için qcar.com.tr  

Türkiye'de Bir İlk; Snowcross Dünya Şampiyonası 

Snowcross Dünya Şampiyonası’nın 2024 sezonu, ülkemizin en büyük kış sporları merkezi Erciyes’te yapılıyor. Biz de bu organizasyonu yerinde izlemek, o heyecana ortak olmak için düştük yola. Otomobil ile yolda olmaya pek alışık değiliz evet ama rahat gelmedi de değil, ne yalan söyleyelim :) 

Kayseri'ye yaklaştıkça yol kenarlarında kar görmeye başladık ki, çok özlemişiz. Rakım yükseldikçe kar manzaraları, çok özel bir tabloya dönüştü adeta. Erciyes Kayak Merkezi'ne organizasyon için hazırlanmış alandaki otoparka aracımızı park ettik. 

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş. ve Türkiye Motosiklet Federasyonu iş birliğinde ilk kez Erciyes’te gerçekleşen Dünya Snowcross Şampiyonası için tüm hazırlıklar yapılmıştı.

Sadece Yarış Değil, Festival !

Alana ulaştığımızda karşılaştığımız şey sadece bir yarış alanı değil, tam bir festival alanıydı. Yarış pistinin hemen üzerinde kurulan etkinlik alanında hazırlanmış stantlarda markalar ziyaretçilere ücretsiz hizmetler veriyor, eğlenceli masa oyunları ile eğlenebiliyor ve konser alanındaki eğlenceye katılabiliyorsunuz. 

Konserlerde Büyük Coşku

Etkinlik süresince, zaman zaman kar yağışı altında muhteşem konserler de izledik. İlk gün Ferhat Göçer romantik şarkıları ile ikinci gün ise İrem Derici inanılmaz enerjisi ile Erciyes'e gelenleri etkisi altında aldı. Konser alanını dolduran izleyiciler mükemmel performanslar izledi. Yurt dışından gelen yarışmacı ve izleyiciler de alanda renkli görüntüler verdiler.

Yarışlar Nefes Kesti

Kar motosikleti yarışlarını ilk defa izledik. Ama en az pist motosiklet yarışları kadar heyecanlıydı. Kar üzerinde, çok daha zor bir zeminde verilen mücadeleler gerçekten görülmeye değerdi. Pistte tırmanma etapları, zıplama etapları ve hızlanma etapları yarışmaları  daha da heyecanlı hale getirmişti.

SNX TÜRKİYE yarışını büyük mücadele sonrası Norveç'ten Magnus Reiten kazandı. Yarışta ikinciliği ABD'li Jesse Kirchmeyer ve üçüncülüğü de Avusturya'dan Elias Bacher kazandı. Ancak bu yarışlarda bir ilk yaşanmıştı. İlk defa kadınlar ve erkekler birlikte yarıştılar. Yarışa katılan kadın yarışçılar İsveç'ten Ida Rosell, İsviçre'den Samantha Gillieron ve ABD'den Kelly Jean Collier'a da hatıra plaketleri verildi.

Türkiye’nin motokros şampiyonları Şakir Şenkalaycı ve Galip Alp Baysan SNX TÜRKİYE yarışıyla Snowcross Dünya Şampiyonası'nda yarışan ilk Türk sporcular olarak tarihe geçti.

Motosnow ve ATV Yarışları da Yapıldı

SNX Dünya Şampiyonasının yanında yine bir ilk Erciyes Cup Motosnow ve ATV yarşıları da yapıldı. Bir çok defa şaşkınlıkla izlediğimiz anlara sahne olan, çok çekişmeli yarışlar olarak hafızamıza kazındılar. Üç kategoride yapılan yarışlara 54 sporcu katıldı. 

Motosnow 250cc Altı kategorisinde Mert Koç birinci, İbrahim Ercansungur ikinci ve Muratcan Köse üçüncü oldu. Motosnow 251cc Üstü kategorisinde Aleksandr Kurashev yarışı önde tamamlarken, Arif Şişman ve Mustafa Resul Kurtuluş ilk üçe giren isimler oldu.

ATV kategorisinde ise Burak Kaya damalı bayrağı ilk sırada görürken, Mesut Şen ikinci ve Ahmet Kaan Dengizek ise üçüncü sırada yer aldı.

Erciyes'te Çok Eğlendik

Festival alanı etkinlikleri, uçan kar motosikletleri derken kendimizi Erciyes'in kayak pistinde bulduk. Ben o uzun pistlerde kayak yapmak isterken, Dilek beni kızak ile kaymaya nasıl ikna etti anlamadım :) Dilek'in birazcık korktuğu ama aynı zamanda da çok eğlendiğimiz kızak macerasını da izlemelisiniz. Etkinliğin tamamından özel görüntülerin yer aldığı aşağıdaki videomuzu da izlemelisiniz.   

Qcar ile Yola Devam

Biz Kayseri Erciyes'ten 2200 rakımdan 0 Rakıma Alanya'ya doğru Qcar Mobilite ile yola çıkıyoruz. Yolculuklarımızı anlık olarak QuickRoutes hesabımızdan takip edebilirsiniz.  Sağlıcakla kalın.