Ekonomik bir seyahat için bilmeniz gerekenler

Ekonomik bir seyahat için bilmeniz gerekenler

Dünyayı gezip farklı yerler keşfetmek birçok insanın hayalleri arasında. Ne yazık ki her zaman ekonomik durumumuz buna el vermiyor. Peki ekonomik bir yolculuk için ipuçları nedir?

Arthur Frommer’ın yetmişli yıllarda ünlü olan “Europe on 5 Dollars A Day” (Günde Beş Dolara Avrupa) kitabının da artık günümüzde geçerli olmadığını düşünürsek yeni yollar aramanın vakti! Yurtdışında ucuza seyahat etmenin yollarını arıyorsanız bu yazı tam size göre.

Tatil planınızı önceden yapın

Tatil planını önceden hazırlamak birçok şeyi kolaylaştırıyor.
Tatil planını önceden hazırlamak birçok şeyi kolaylaştırıyor.

Gezmeyi çoğu kişi sever ama herkesin gezip görmek istediği yerler değişiklik gösterebilir. Bu bakımdan nereleri görmek istediğinizi yılın başından planlamak çok önemli. Nereye gideceğinize karar verdikten sonra bu rotaya uygun bütçe hazırlamak da daha kolay olacaktır. Eğer yurt içinde seyahat edecekseniz yazın ateş pahası olan Bodrum ya da Muğla gibi tatil beldelerindeki otelleri yılın başında daha uygun fiyatlara ayarlayabilirsiniz.

Ünlü şehirler yerine daha bilinmeyen yerleri tercih edin

Paris, Venedik, Londra, Barcelona ya da Tokyo dünyanın ünlü şehirleri arasında ama siz belki de farklı bir deneyim edinmek istiyorsunuz. Çok pahalı olan bu ülkelerin en ünlü şehirleri yerine daha az bilinen ve turistik olmayan şehirlerini tercih ederseniz harcamalarınız da bu oranda azalabilir.

Uçak biletinizi önceden alın

Erken rezervasyonla ucuz uçak biletleri alabilirsiniz.
Erken rezervasyonla ucuz uçak biletleri alabilirsiniz.

Tatil planını erkenden yapmanın bir diğer avantajı da uçak masraflarınızı aynı oranda azaltabilmeniz. Havayolu şirketleri yıl içinde belli aralıklarla hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlarında kayda değer indirimler yapıyor. Eğer nereye gideceğiniz belli olursa bu indirimlerden yararlanarak uçak biletinizi de önceden daha uygun bir fiyata alabilirsiniz.

Couchsurfing ya da hostelleri deneyin

Başka bir ülkeyi ziyaret ettiğinizde konaklama konusu sıkıntı yaratabilir ama her zaman beş yıldızlı otellerde kalmak zorunda değilsiniz. Couchsurfing ya da benzeri uygulamalarla gittiğiniz yerdeki yerel halkla tanışıp ücretsiz ya da uygun fiyatlı konaklama imkanları bulabilirsiniz. Couchsurfing yaparken her zaman kendinize özel bir oda bulamayabilirsiniz. Bazen bir kanepe ya da yer yatağı da olabilir. Bunun yanında şehirdeki hostel seçeneklerini de değerlendirmekte fayda var. Paylaşımlı oda seçenekleri sunan hosteller, turistlere uygun fiyatlı konaklama imkanı sağlıyor.

Kendi yemeğinizi hazırlayın

Başka şehirleri ziyaret ederken oranın yerel ve geleneksel yemeklerini tatmak da işin bir parçası haline geliyor. Bu tarz yemekler, özellikle pahalı bir şehirdeyseniz, bütçenizi aşabilir. Bu yüzden şehirdeki marketlerden ya da yerel halkın kullandığı pazarlardan alışveriş yaparak kendi yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Birçok farklı malzeme gerektiren komplike yemekler yerine daha kolay hazırlanan atıştırmalıklarla hem paradan hem de zamandan tasarruf etmek mümkün. Günün üç öğününü dışarıdan yemek yerine bazı öğünleri kendinizin hazırlaması cebinizi rahatlatabilir.

Sezon dışında seyahat edin

Sezon dışında seyahat ederek kalabalıktan kurtulabilirsiniz.
Sezon dışında seyahat ederek kalabalıktan kurtulabilirsiniz.

Ekonomik bir seyahatin en önemli noktalarından biri de gezgin kişinin esnek olabilmesi. Eğer tatil planınızı herkesin tatile çıktığı yaz aylarında ayarlarsanız bu dönemde çok fazla rağbet olduğu için yeme içmeden konaklamaya kadar her şeyin fiyatı daha pahalı olabilir. Eğer daha az popüler olan sezonlarda seyahat ederseniz harcamalarınızı büyük oranda azaltma şansınız olacaktır.

Daha az popüler sezonlarda seyahat etmenin bir diğer faydası ise kalabalıktan kurtulmuş olmanız. Popüler sezonlarda tatil beldeleri ya da şehir merkezleri turist kabileleriyle dolu olduğu için kalabalıkta boğulabilirsiniz. Sezon dışında hem daha ucuza hem de daha rahat gezmek mümkün.

Kura göre ülke seçin

Ucuza seyahat etmenin bir diğer yolu da gideceğiniz ülkenin para biriminin değerini dikkate almak. Şu sıralar Avrupa ülkelerinde, Amerika ve İngiltere gibi ülkelerde Türk lirasının değeri oldukça düşük. Bu yüzden Türk lirasının daha değerli olduğu ülkeleri gezmeyi tercih ederek daha rahat harcama yapabilirsiniz. 

Quick Yurt Dışı Seyahat Sigortası

ŞİMDİ COVID-19 TEMİNATLI!

Yurt Dışı seyahatlerinizde koronavirüs ile ilgili karşılaşabileceğiniz riskleri de teminat altına alan Quick Yurt Dışı Seyahat Sigortası ile güvendesin. Quick Yurt Dışı Seyahat Sigortası Covid-19 Destek Paketi, yurt dışı seyahatiniz sırasında Covid-19 tanısı konulması durumunda sizi güvence altına alıyor.

Vize başvurularında da kullanabileceğin sigortanı 2 dakikada al, poliçen e-posta adresine hemen gelsin.

Detaylı bilgi için:

quicksigorta.com/seyahat-sigortasi