Çevre dostu ve havalı: LiveWire S2 Mulholland

Çevre dostu ve havalı: LiveWire S2 Mulholland

Elektrikli motosiklet pazarı, her geçen gün daha etkileyici, daha güvenli, daha güçlü modelleri piyasaya sunuyor. Çevre dostu ve çekici tasarımıyla adından söz ettiren yepyeni bir elektrikli motosiklet, Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunuldu. LiveWire S2 Mulholland’ın tüm bu havasını ana markası Harley-Davidson’dan aldığı çok belli.

Şehir içinde 195 km menzil sunuyor

Harley-Davidson’ın elektrikli motosiklet pazarındaki markası LiveWire, yeni bir modelle adından söz ettiriyor. Şehir içinde yaklaşık 195 km, uzun yolda ise 117 km menzil sunan LiveWire S2 Mulholland, 97 km hıza 3,3 saniyede ulaşıyor. 240 V ile 78 dakikada, 110 V ev priziyle 5,9 saatte ortalama yüzde 80 oranında şarj olabilen elektrikli motosikletin motoru 263 Nm tork ile 84 beygir gücünde. Ön tekerleği 19 inç, arka tekerleği ise 17 inç boyutundaki motosiklet 196 kg ağırlığında. S2 Mulholland’da, 55 ve 50 derece sola ve sağa yatma açılarından tam anlamıyla yararlanmak için Dunlop Sportmax Roadsmart IV lastikler yer alıyor. LiveWire S2 Mulholland, Amerika Birleşik Devletleri’nde 15 bin 999 dolara satışta.

Sürüş güvenliğini önemsiyor

LiveWire S2 Mulholland’ın gidonlarının daha yüksek ve daha geride konumlandırılması sayesinde, sürücü daha dik bir sürüş pozisyonu ile yol alabiliyor. S2 Mulholland’da, motosikletin yatma açısını dikkate alan, viraj alma konusunda geliştirilmiş bir kilitlenme önleyici fren sistemi kullanılıyor (C-ABS). Motosikletteki sürükleme torku kayma kontrolü (DSCS), arka tekerleğin kaymasını engelliyor ve rejeneratif frenleme kullanıldığında arka tekerleğin kilitlenmesini önlüyor. Saatte yaklaşık 17 km üzerindeki hıza çıkıldığında aktif olan 

LiveWire S2 Mulholland, güvenli sürüş için farklı kontrol sistemleriyle donatılmış
LiveWire S2 Mulholland, güvenli sürüş için farklı kontrol sistemleriyle donatılmış

DSCS, sürücü kontrolünü dengelemek için ABS sistemiyle uyum içinde çalışıyor. S2 Mulholland’daki viraj almada geliştirilmiş çekiş kontrol sistemi (C-TCS) ise virajda hızlanma esnasında arka tekerleğin patinaj yapmasını engelliyor.

LiveWire S2 Mulholland’da beş farklı dinamik sürüş modu bulunuyor; performansa öncelik veren Sport, performans ve kontrolü dengeli bir şekilde sunan Road, uzun mesafeye odaklanan Range, yumuşak hızlanmayı ve güvenliği önceleyen Rain, detayları sürücünün tanımladığı Custom.

LiveWire S2 Mulholland’ın mobil uygulaması; sürücü profilleri, konuma göre hava durumu, navigasyon, yolculuk geçmişi, yol yardımı, sigorta ve ehliyet için mobil cüzdan, kullanım kılavuzu, bakım programı gibi özellikler içeriyor.

Çevre dostu tasarımıyla etkiliyor

LiveWire S2 Mulholland’ın çevreci ay beyazı modeli, boya kullanılmadan üretilen bir kaplamaya sahip. Ön ve arka çamurluklarında ise CAP Hemp biyo-kompozit kullanılmış.
LiveWire S2 Mulholland’ın çevreci ay beyazı modeli, boya kullanılmadan üretilen bir kaplamaya sahip. Ön ve arka çamurluklarında ise CAP Hemp biyo-kompozit kullanılmış.

LiveWire S2 Mulholland’ın kaporta, sele ve ikincil plastik bileşenler dahil olmak üzere birçok yerinde sürdürülebilir ve çevre dostu malzemeler yer alıyor. Modelin gidon ve sele rengi; parlak siyah ve kırmızı, parlak siyah ve siyah, gri ve ay beyazı olarak üç farklı renkte sunuluyor. S2 Mulholland, ay beyazı modeliyle çevre dostu bir yaklaşıma sahip, bu renk, boya kullanılmadan üretilen bir kaplamayla piyasaya çıkıyor; ön ve arka çamurluklar ise CAP Hemp biyo-kompozit kullanılarak üretiliyor. Ayrıca modelin koltuğunda çevre dostu ürünleri tercih eden LiveWire, deri veya vinil yerine, insan cildine zarar vermeyen silikon biyomateryal malzeme kullanıyor. Okyanuslardan toplanan plastiklerden dönüştürülen HYLON® OCEAN malzemesi de motosikletin radyatör örtülerini ve iç kablo kutularını oluşturuyor.

LiveWire’ın diğer elektrikli motosiklet modelleri

LiveWire markasının 2022’de tanıtılan S2 Del Mar, S2 Del Mar LE, 2021’de yollara çıkan LiveWire ONE adında üç farklı modeli daha bulunuyor. LiveWire’ın en hızlı modeli S2 Mulholland iken en pahalı modeli ise ONE. Tasarımında ilk kez çevreci ürünlerin kullanıldığı S2 Mulholland, diğer modeller arasında şarj hızıyla da önde. Harley-Davidson, ilk elektrikli modeli LiveWire’ı 2019’da çok daha yüksek bir fiyata satışa sunmuştu. Bir süre sonra bu modeli ayrı bir marka olarak konumlandıran Harley-Davidson, LiveWire’ı Harley-Davidson Motor Company’ye ait bir elektrikli motosiklet markası olarak tanıttı.

Fotoğraflar ve kaynak:

https://www.livewire.com/