Bu Kitapta NFT Var! "Dijital Varlık Ekonomisi" Kitabı Çıktı!

Bu Kitapta NFT Var! "Dijital Varlık Ekonomisi" Kitabı Çıktı!

Maher Holding Sigorta Grubu olarak sponsor olduğumuz Dr. Onur Baran Çağlar'ın "Atıl Kaynakların Blokzincir İle Finansal Varlıklara Dönüştürülmesi" konulu "Dijital Varlık Ekonomisi" kitabı çıktı!

Dr. Onur Baran Çağlar
Dr. Onur Baran Çağlar

Kültür ve sanat varlıklarının çeşitliliği dikkate alındığında sadece artan sayıda sanat yatırımcısının yanında kamusal anlamda sanat varlıklarının finansal risk ve yatırım durumunun araştırılmasına ihtiyaç vardır. Ekosistem oyuncularının finansal varlık yönetimi açısından âtıl durumda bulunan sanat eserlerinin değerlendirme algıları ve farkındalıkları bu kitap kapsamında irdelenmektedir.

Sanat eserlerinin finansal risk yönetiminde özellikle çoklu mülkiyet haklarının Blokzincir ağı ve bağlı teknolojiler ile mümkün hale gelmesi, kanıta bağlı görünür varlıkların artmasına ve dijital haklar yönetimi ve uzlaştırma konusunda yeni nesil sözleşmelere olanak sağlamaktadır.

Aile şirketleri başta olmak üzere girişimciler alternatif finansman kaynaklarına ve varlıklara ihtiyaç duymaktadır. Bu kitapta; âtıl kaynakları gerçek değeri üzerinden alternatif finansal varlığa dönüştürme modeli önerilecektir. Önerilecek model kapsamında Blokzincir ağı ve bağlı teknolojiler ile bireylerin veya kurumların sahibi oldukları sanat eserlerini menkulleştirilmesine yönelik mali düzenleme esasları, teknolojik ve hukuksal koruması konusunda veriler kullanılmıştır.

Dünyada son dönemde varlık yönetimi konusunda artan finansal modellerin etkileri sanat eserleri konusunda da önemli gelişmelere neden olmuş ve sanat eserlerinin finansal varlık olarak tanımlanmalarına neden olmuştur. Özellikle sanat alanında teknolojik yenilikler ile birlikte dijital sanat gibi yöntemler ile ortaya çıkan eserlerde yatırımcı profili de çeşitlenmekte ve yeni nesil finansal modeller oluşmaktadır. Ayrıca, mevcut finansal varlıkların günlük dalgalanmalarından bağımsız bir alternatif yatırım aracı olabilir.

Kitapta aktarılan model yeni bir bakış açısı olarak değerlendiriliyor; bu model ile sanat eserleri başta olmak üzere âtıl kaynakların aktif finansal varlıklara dönüşümünün önünü açılabilir.

"Digital Asset Book" NFT Koleksiyonumuz
"Digital Asset Book" NFT Koleksiyonumuz

Kitaba özel NFT koleksiyonumuz: opensea.io

Dijital Varlık Ekonomisi
Dijital Varlık Ekonomisi


Birkaç hafta içinde raflarda yer alacak Dijital Varlık Ekonomisi kitabının E-Pub satış linki için burayı tıklayabilirisiniz.