Tam Bir Görsel Şölen; Kovada Gölü Milli Parkı

Tam Bir Görsel Şölen; Kovada Gölü Milli Parkı

6534 hektar büyüklüğünde bir milli park düşünün. Kovada Gölü Milli Parkı, çevresindeki zengin faunası, kamp imkanı, yürüyüş yolları, bisiklet parkuru, manzara ve kuş gözlemciliği noktalarının yanında, trekking ve fotoğraf tutkunları için de mabet gibi. 

Isparta’nın Eğirdir ilçesine sadece 29 kilometre mesafedeki Kovada Gölü Milli Parkı, huzurun adresi olarak ünlenmiş. Biz de döndürdük tekerimizi bu muhteşem doğal cennete. 

Ziyaretçi Tanıtım Merkezi ile Başlayın 

Girişten itibaren emin olun sizi de etkileyecek. Kovada Gölü Milli Parkı’na vardığımızda ilk dikkatimizi çeken girişteki ziyaretçi tanıtım merkezi oldu. Bu milli park 59'u yerli, 26'sı kış, 48'i yaz ve 20'si transit göçmen olmak üzere 153 su kuşu türünü, bunun yanında da birçok yırtıcı hayvan barındırıyor. 

Ziyaretçi tanıtım merkezinde milli park ile ilgili detay bilgilerin yanında, yaşayan birçok hayvanın mumyalanmış hallerini görebiliyorsunuz. 

Yürüyüş Yolunda Huzur Bulacaksınız

Müze ziyaretimizden sonra oluşturulan yürüyüş yolunu takip ederken benzersiz flora zenginliğine de tanık olduk. Sedir ağacından Toros göknarına, çitlenbikten akçakesmeye, menengiçten defneye onlarca tür ağaç bulunuyor yol üzerinde. Muazzam bir biyolojik çeşitliliğe sahip.

Ahşap İskelede Kuşlar ile Selamlaşın

İlkbahar ve sonbahar da çok daha güzel ve renk cümbüşü içerisinde eşsiz manzaralar izleyebilirsiniz burada. Yürüyüş yolunu takip ederek bölgeye ismini vere Kovada Gölü’nün kenarında yapılan iskeleye varıyorsunuz. Gölün derinliği ise 6-7 metreye kadar ulaşıyor. Suda bulunan ve göle yeşil renk veren tortular nedeniyle belli bir seviyeden sonra gölün derinliklerini göremeseniz de, iskeleden sessizce kuşları izlemelisiniz. Sanki hepsi çıkardıkları farklı hoş seslerle “hoş geldiniz” der gibi. Doğa ile iç içe olmak sanki burada daha farklı yaşanıyor.

Manzarayı İçinize Çekin !

Fotoğraf meraklıları için harika bir nokta var. İskeleye inmez, yürüyüş yoluna devam ederseniz 1,5 kilometrelik bir yürüyüş ile hem yarımada etrafını dolaşabilir hem de yarımadanın en yüksek noktasında, muhteşem göl fotoğrafları çekilebilecek bir gözetleme kulesine ulaşırsınız. Dilerseniz dağ yönüne doğru yapacağınız 1 saatlik bir tırmanma aktivitesi ile Akbel’e çıkıp, ender rastlayacağınız bir manzaraya şahitlik edebilirsiniz.

Ahşap iskele, manzara seyir kulesi, ziyaretçi tanıtım merkezi, otopark, tuvalet, piknik masası, bank, oyun grubu, yürüyüş yolu gibi düzenlemelerin yapıldığı milli parkta ziyaretçiler için her şey düşünülmüş.

Şahane manzaralara sahip olan milli park, şehirlerin koşturmasından uzaklaşıp doğayla buluşmak için muhteşem bir seçenek. Biz de gelen herkes gibi huzur bulduk. 

Kovada Gölü Milli Parkı Giriş Ücreti 2022 ; Normal 9 TL, indirimli 4,5 TL

Kovada Gölü Milli Parkı ve çevresi özellikle gelmeniz görmeniz gereken yerlerden biri. Eğirdir'e yakınlığı ile bölgede güzel ve huzurlu bir tatil yapabilirsiniz. Yeni yazılarımızda buluşmak üzere, bizi Quick Routes sosyal medya hesaplarımızdan da takip etmeyi unutmayın. Sağlıcakla kalın.    

Şimdi Covid-19 Destek Paketi İle 

Quick Motosiklet Trafik Sigortası

Motosikletinle seyahatlerin için 7/24 Quick Yardım Asistans hizmetlerini kapsayan zorunlu trafik sigortan ekonomik fiyatlarla ve anında hazır.

quicksigorta.com/motosiklet-sigortasi