Konya'daki Japonya; Kyoto

Konya'daki Japonya; Kyoto

Japon mühendislerin yardımı ile yapılan ve Japon kültürünün tüm özelliklerinin yansıtıldığı bu masalsı bahçede, bonzai ağaçlarının arasında gezip, waribashi ile japon yemeklerini tadabilir, Japon balıklarının gölde dansına şahit olabilirsiniz. Sakura çiçekleri içerisindeki Konya'da ki Japonya'ya misafirimizsiniz.

Ülkemiz her seferinde bizi şaşırtacak bir yol buluyor. Japonya’dan selamlar deyip, biz de sizi şaşırtmak istesek te baştan, "Konya’da ki Japonya’dan merhabalar" deyip ayarlarınızla oynamak daha cazip geldi. 

Konya Kyoto Japon Parkı
Konya Kyoto Japon Parkı

Tam adıyla ‘’Konya Kyoto Japon Parkı’’ Konya’nın yüzölçümüne yakışır büyüklükte ve farklı arayışları olanların çok güzel vakit geçirebileceği bir lokasyon. 2010 yılında Konya Selçuklu Belediyesi'nin Türkiye’ye kazandırdığı bu masalsı park, Konya ile Japonya'nın Kyoto şehri dolayısı ile Japonya - Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerini pekiştirmek amacıyla yapılmış. Kyoto Japon Parkı, Türkiye’nin en büyük Japon Parkı olarak biliniyor.

Parkının yapılmasına karar verildikten sonra, Japon ve Türk mühendisler işbirliği yaparak, gerçekten özenli bir çalışma yapmışlar. 30.000 m2'lik devasa bir alana koskoca bir masal diyarı sığdırmışlar. İçerisinde ki 4000 m2'lik yapay gölün kenarında yürürken gözünüze çarpan ayrıntılar Türkiye’de olduğunuzu unutturacak cinsten. Türkiye'de insan eli ile yapılmış böyle bir parkın olduğuna inanmak zor değil mi ? 

Ruhun Huzur Bulduğu Yer

Japonların tüm canlılara, göllere, dağlara, nehirlere, ağaçlara hatta kayalara ve taşlara karşı besledikleri sevgi, doğanın kendisine olan hayranlıklarını yansıtan bu parkta, sanki doğayı minyatürize ederek bozkırın ortasında rengarenk bir yaşam alanı çıkarmışlar ortaya. İki ülkenin güzel duyguları da işin içine katılınca, ruhun huzur bulacağı bir ortam oluvermiş adeta. Taş ve ahşap köprüler, Japon kültürünü yansıtan fotoğraf panoları, küçük adacıklar, kamelyalar, seyir terasları, su oyunları, Japon ağaçları ve bitkileri, hatta Japonya ile özdeşleşmiş balıkları bile görebilirsiniz. 

Filmlerinden aşina olduğumuz, ölüm ile yaşamın birlikteliğini sembolize eden Sakura ağaçları (Kiraz ağacı) ise baharda en güzel renklerinden birini sunuyor misafirlerine.  

Çam Ağacından Bonzai

Japon mühendisler, Japonya’nın meşhur Bonzai ağacını uygun bölgelere diktikten sonra süreklilik arz etmesi ve ulaşılabilir olması amacıyla bizim çam ağaçlarımızdan aşılayarak bonzai ağacı üretmişler. Çalışanlara nasıl budanacağını ve bakımını da öğretip, parkın devamlılığını sağlamışlar. Eskilerin tabiri ile o kostak ağaçların en güzel örneklerini görmek için artık Japonyalara kadar gitmenize gerek kalmayacak. 

Quick Motosiklet Trafik Sigortası
Quick Motosiklet Trafik Sigortası

Waribashi (Yemek Çubukları) ile Japon Lezzetleri

4000 m2'lik şahane göletten yansıyan, birebir Japon ahşap mimarisi restoran parkın ziyaretçilerine, hem Konya hem de Japon kültürüne ait enfes tatlar sunuyor. Sabah 08.00 ile 23.00 saatleri arasında ziyaretçilerine hizmet veren parkta, öğlene kadar açık büfe kahvaltı hizmeti de veriliyor. Siz yemeğinizi yerken, gölün eşsiz manzarasını izleyebilirsiniz. Yemek sonrası tüm parkı yukarıdan gören terasında, keyifli vakitler geçirebilirsiniz, çayınızı kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Park yapıldıktan sonra fotoğraf meraklılarının ve özellikle düğüne hazırlanan çiftlerin dış mekan fotoğrafları çektirmek için en sık ziyaret ettiği yerlerden biri olmuş. Kadrajına restoranı ve gölü alan bir fotomatik te kurulmuş. Para attıktan sonra pozunuzu veriyorsunuz. Dakikalar içerisinde Japonya'daymış gibi çekilmiş ve basılmış bir fotoğrafınız oluyor :)    

Konya daha çok din ve tarih turizmi için ziyaret edilse de, bu park özellikle yabancı turistlerin de çok ilgisini çekmiş. Parkı gezerken, her yerde fotoğraf çeken turistleri görebiliyorsunuz.  Taş fenerlerle süslenmiş seyir terasları parkın en güzel dinlenme noktaları. Ancak onları boş yakalayabilmek için biraz erken saatlerde gitmeniz gerekebilir. İnsanları beton yığınlarının içerisinde ama betondan ayıran, su sesi ve kuş sesleri ile dinlendiren park yerel halkın da kaçış noktası.

Gez Dünyayı, Gör Konya'yı !

Uzun lafın kısası; burası o kadar ciddiye alınmış bir proje ki, peyzajı, balıkları, küçücük adacıkları, seyir terasları ve daha birçok şey ile ‘’Japonya’dayım’’ deseniz başınız ağrımaz. Motosikletimiz ile yaptığımız Türkiye turumuzun en dinlendiren yerlerinden biriydi Kyoto Japon Parkı. Siz de gezilecek yerler listenize Konya'yı mutlaka ekleyin ama gelmişken buraya uğramayı da unutmayın. 

Güzel ülkemizin güzelliklerini sizi aktarmaya çalıştığımız yeni yazılarımızda buluşmak üzere. Bizi Quick Routes instagram sayfamızdan da takip edebilirsiniz.

Quick Motosiklet Trafik Sigortası

Motosikletinle seyahatlerin için 7/24 Quick Yardım Asistans hizmetlerini kapsayan zorunlu trafik sigortan ekonomik fiyatlarla ve anında hazır.

quicksigorta.com/motosiklet-sigortasi