Sportif ve güçlü: 2025 model Hyundai i30 N

Sportif ve güçlü: 2025 model Hyundai i30 N

Yüksek performansa ve modern bir tasarıma sahip 2025 model yeni Hyundai i30 N, önemli yeniliklerle birlikte Avustralya ve bazı Avrupa ülkelerinde yollara çıkmaya hazır. 

Tasarım ve teknolojide yenilikler
2017 yılından beri üretilen model Hyundai i30 N, 2025 modeliyle otomotiv piyasasındaki yerini alıyor. Güney Koreli üreticinin yeni modelinde, tasarım ve teknoloji alanında yenilikler bulunuyor. Yeni Hyundai i30 N’in 10,25 inçlik dijital gösterge paneli, bilgi ve eğlence ekranı revize edilirken koltukları da alcanatara (suni deriye benzeyen mikrofiber) kumaşla yenilenmiş. Direksiyon üzerine, “N Grin Shift” güç fonksiyonunu etkinleştirmek için yerleştirilen kırmızı buton ise diğer bir yenilik. Otomatik acil frenleme, çoklu çarpışma frenlemesi, bisikletçi tespiti gibi yeni teknolojilerle artırılan güvenlik özelliklerine ek olarak modelde, Hyundai Bluelink hizmetleri ve kablosuz yazılım güncellemeleri de yer alıyor.

206 kW güç ve 392 Nm tork üreten güçlü motor

Yeni Hyundai i30 N’de bulunan büyük hava girişleri ve fonksiyonel fren bağlantıları dikkat çekiyor. Modeldeki 360 mm uzunluktaki ön fren diskleri, belirgin kırmızı N fren kaliperi ile dirençli bir durdurma gücü sağlıyor. 206 kW güç ve 392 Nm tork üreten 2.0 litrelik turboşarjlı ve güçlü dört silindirli motora sahip otomobilde, altı ileri manuel veya sekiz ileri çift kavramalı otomatik şanzıman bulunuyor. Beş özel sürüş modu bulunan Hyundai i30 N, spor egzozuyla da dikkat çekiyor ki modelde çift çıkışlı aktif egzozun üç ayarı bulunuyor. Bu da ideal egzoz sesi seviyesi seçimine olanak tanıyor. Beyaz, mavi, kırmızı ve gri renklerde piyasaya sunulan ve 19 inç dövme alaşım jantları yenilenen modeldeki V şeklindeki LED farlar ise bir imza niteliğinde. 

360 mm uzunluktaki ön fren diskleri, belirgin kırmızı N fren kaliperi ile dirençli bir durdurma gücü sağlıyor.
360 mm uzunluktaki ön fren diskleri, belirgin kırmızı N fren kaliperi ile dirençli bir durdurma gücü sağlıyor.

İç mekanda konfor ön planda

Yeni Hyundai i30 N’deki Apple CarPlay ve Android uyumlu ve otomatik özellikli 10,25 inç multimedya dokunmatik ekran; entegre uydu navigasyonu, DAB+ radyo, bluetooth bağlantısı ile konforlu bir bağlantı şansı sunuyor. Sportif ve metal ayak pedallarına sahip modelin direksiyon simidi de ön koltukları da ısıtmalı.

Artırılan güvenlik önlemleri

Yenilenen model, sürüş esnasında önüne çıkan otomobil, yaya ve bisikletleri tespit etmek için ön radar sensörleri ve ön cama monte edilen kamerayı kullanıyor. İleri Çarpışma Önleme Yardımı (Forward Collision-Avoidance Assist/FCA) sürücüye uyarıda bulunuyor, çarpışma riskini düşürmek için frenleme yapabiliyor. Modeldeki sürüş konforunu artırmak için Elektronik Kontrollü Süspansiyon (ECS) sistemi görev başında. Ayrıca modelin manuel versiyonlarında sunulan otomatik devir eşleştirme özelliği profesyonel bir sürüş deneyimi yaşatıyor. Bu özellik yarış sürücülerinin yumuşak vites küçültmelerde devir ve yol hızının mükemmel bir şekilde senkronize edildiği “topuk ve ayak parmakları” tekniğini taklit ediyor ve vites küçültürken gazı otomatik olarak düşürüyor. 

Yenilenen model, sürüş esnasında önüne çıkan otomobil, yaya ve bisikletleri tespit etmek için ön radar sensörleri ve ön cama monte edilen kamerayı kullanıyor.
Yenilenen model, sürüş esnasında önüne çıkan otomobil, yaya ve bisikletleri tespit etmek için ön radar sensörleri ve ön cama monte edilen kamerayı kullanıyor.

Hyundai hakkında

Daha iyi, daha akıllı ve daha sürdürülebilir bir gelecek yaratma konusunda taahhütler sunan, ileri görüşlü ve teknolojiyi takip eden ünlü otomotiv markası Hyundai, 1967 yılında Güney Kore’de Chung Ju-Yung tarafından kuruldu. Günümüzde Avustralya'nın en popüler üçüncü otomobil markası haline gelen Hyundai, yıllar içinde farklı modelleri ve yenilikleriyle birçok ödül aldı. Hyundai'nin en önemli vizyonu, sıfır emisyona doğrultusunda üretim yapmak ve gelecek nesillere temiz bir gezegen bırakmak.