Güle güle Paint, seni özleyeceğiz

Güle güle Paint, seni özleyeceğiz

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden Microsoft, efsanevi program Paint’i kaldıracağını açıkladı. 32 yıllık efsanenin sonunu getireceğini açıklayan şirket, Windows 10 güncellemesiyle birlikte Paint’i tedavülden kaldıracak. 

Bir neslin yaratıcılığına damgasını vuran ve içimizdeki sanatçı ruhunu canlandıran program bu şekilde hayatımızdan çıkıyor. 

Bir nesle çizim yapmayı sevdiren Paint
Bir nesle çizim yapmayı sevdiren Paint

Microsoft, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yeni güncelleme sonrasında Outlook Express’i ve Paint’i demode programlar kategorisine alacağını duyurdu. Paint, Kasım 1985'te Windows 1.0 sıfır sürümüyle birlikte kullanıma sunulmuştu. Paint, ZSoft tarafından geliştirilen PC Paintbrush'un lisanslı versiyonuydu. Program, Windows 98'le birlikte görselleri JPEG olarak kaydedebilme özelliğine kavuşmuştu.

Gelişen çağa ayak uydurmaya devam eden Microsoft, geçen yıl klasik Paint’i yerine kullanıcılara üç boyutlu görseller yapma olanağı tanıyan Paint 3D’yi piyasaya sürmüştü. Daha gelişmiş özelliklerle donatılan bu yeni nesil Paint çok beğenilmişti. 

Paint
Paint

İngiliz Guardian gazetesine göre, basit kullanımıyla popüler olan Paint, Adobe Photoshop gibi programlara kıyasla sınırlı özelliğe sahip olmasına karşın, Windows kullanıcıları için nostaljik bir uygulama. Gazete yazdığı makalede “Paint kaldırıldığında, evimizden sanki artık kullanılmayan bir eşya gitmiş gibi hissedeceğiz.” ifadesini kullandı.

Güle güle Paint...
Güle güle Paint...

Mutluluk verici bir son dakika gelişmesi: "Paint tamamen mi yok olacak?"

Aslında bu haberi sizlere ulaştırmak için kaleme alırken Microsoft'un ilk planı bu şekildeydi fakat şirketten gelen "Paint'e veda ediyoruz." açıklamasının hemen ardından sosyal medyada büyük bir tepkiyle karşılaştılar. Kısa süre içerisinde bir çok ileti alan, Paint'i geri istediğini dile getiren takipçilere kayıtsız kalamayan Microsoft, bu alanda daha önce uygulamadığı bir öneri sunmak zorunda kaldı.

Evet, artık Windows'un içerisinde kurulum esnasında Paint olmayacak fakat bu uygulamayı bilgisayarında görmek İsteyenler Microsoft Mağazası üzerinden Paint'i bilgisayarına ücretsiz olarak indirebilecek.

Bu Paint de neymiş diyenlere bir video ile cevap verelim…