Apple’ın yeni etkinliğinde alkışları M4 işlemcili iPad Pro topladı

Apple’ın yeni etkinliğinde alkışları M4 işlemcili iPad Pro topladı

Apple, 7 Mayıs Salı günü gerçekleşen “Let Loose” etkinliğinde tanıttığı yeni ürünlerle heyecanlandırdı. Etkinlikte; yeni iPad air, M4 işlemcili iPad Pro, geliştirilmiş Apple Pencil Pro ve Magic Keyboard tanıtıldı. 

Yeni modeller satışa sunuldu, teslimat 15 Mayıs’ta

23 Nisan 2024’te yeni etkinliğinin tarihini açıklayan Apple, teknoloji severleri ve Apple sevdalılarını heyecanlandırdı. Etkinlikle iPad, Apple Pencil, klavye ve yeni işlemcinin tanıtılacağı tahminler arasındaydı.

Beklenen gün geldi ve 7 Mayıs Salı günü Türkiye saatiyle 17.00’de, Apple CEO'su Tim Cook’un konuşmasıyla başlayan Apple Let Loose etkinliği, yaklaşık 37 dakika sürdü. Her etkinliğiyle dünya çapında ses getiren ve dikkatleri üzerine çeken Apple, ikinci nesil 3 nm teknolojisine sahip M4 işlemcisinin dışında büyük sürprizler açıklamadı. Apple Vision Pro’nun öneminden, Macbook Air’in başarısından, iPad’lerin çok yönlülüğünden bahseden Cook, sözü Apple Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Donanım Mühendisi John Vernus’a verdi. Etkinlikte yeni iPad air, M4 işlemcili iPad Pro, Apple Pencil Pro ve Magic Keyboard tanıtıldı. Web sayfasında yeni ürünleri alışverişe açan Apple, teslimatları 15-17 Mayıs’ta yapacak.

İlk kez iki farklı boyutuyla iPad Air

M2 işlemcisine sahip yeni iPad Air, eski modele göre yüzde 50 hızlı ve güçlü.
M2 işlemcisine sahip yeni iPad Air, eski modele göre yüzde 50 hızlı ve güçlü.

iPad Air, ilk kez 13 inç boyutuyla da tüketiciyle buluşuyor. Daha önce sadece 11 inç olarak teknoloji severlerle buluşan iPad Air; bu sefer iki farklı boyutu ve mavi, pembe, sarı, uzay grisi renkleriyle dikkat çekiyor. M2 işlemcisine sahip yeni iPad Air, eski modele göre yüzde 50 daha hızlı ve güçlü. Başlangıç depolama alanı ise 128 GB (1 TB’a kadar) yükseltilen yeni modellerde, yüksek çözünürlüklü Liquid Retina ekran bulunuyor. Yeni iPad Air’in Türkiye fiyatı 25 bin 999 TL’den başlıyor.

Apple, iPad Pro ile ilk M4 işlemcisini tanıttı

“Şu ana kadar piyasaya çıkan en ince Apple ürünü” ünvanına sahip iPad Pro, en gelişmiş teknolojileri bir arada sunuyor. İnceliğinin yanında (13 inç 5,1 mm) “en sağlam” olduğunu da iddia eden iPad Pro, çok yönlü ve göz alıcı tasarımıyla da ilgi çeken bir ürün. Apple’ın iddialı söylemlerinin tam karşılığı olan bu model özellikle görsel deneyimi ile öne çıkacağa benziyor. iPad Pro’da eşsiz parlaklığa ve hassas kontrasta sahip olan dünyanın en gelişmiş ekranı Ultra Retina XDR bulunuyor. Apple, çift katmanlı OLED teknolojisini de artık ürünlerinde kullanmaya başlıyor. Bununla da bitmiyor, Apple’ın M3 işlemcisini tanıtması beklenirken M4’ü piyasaya tablet ürünüyle sunuyor. M2’ye göre dört kat hızlı render performansı sunan M4 çipli yeni iPad Pro, 1,5 kat daha hızlı CPU performansına sahip. Renk kalibrasyonu konusunda da daha başarılı olan model, ilk iPad Pro’dan 10 kat güçlü. Pil ömrü uzatılan iPad Pro, şarj gerektirmeden tüm gün yanınızda. 11 ve 13 inç boyut seçeneceğine, gümüş ve uzay siyahı olarak da iki renk alternatifine sahip yeni iPad Pro’nun fiyatı 45 bin 999 TL’den başlıyor.

Apple Pencil Pro artık daha yaratıcı

Apple Pencil Pro; sıkıştırma, döndürme, çift dokunma gibi duyarlı ve farklı dokunma hareketleriyle daha da gelişti.
Apple Pencil Pro; sıkıştırma, döndürme, çift dokunma gibi duyarlı ve farklı dokunma hareketleriyle daha da gelişti.

Apple’ın sihirli kalemi de artık “Pro” olarak satışta. Daha hassas, daha sezgisel ve incelikli özellikler eklenen model, parmaklarınız arasında sıkıştırdığınızda veya döndürdüğünüzde açılan yeni menüleriyle işlemleri kolaylaştırıyor. Kullanıcılarından, kalemin çok sık kaybolduğuna dair geri dönüş alan Apple, Pencil Pro modeline Apple’ın meşhur “Bul” uygulamasını da ekliyor. Eğime ve kuvvete duyarlı, gecikme süresi düşük, dokunmadan algılayan Apple Pencil Pro, 5 bin 299 TL’ye satışa sunuluyor.

iPad için işlevsel tasarımlı Magic Keyboard

iPad’lerki yazı deneyimini iyileştiren, tabletlere hafif ve dayanıklı bir koruma sağlayan Apple klavyesi Magic Keyboard, hassas ve çoklu dokunma özelliklerine sahip. Tablete manyetik olarak kolayca bağlanan klavye, kolay açı ayarı sağlayarak tableti havada tutacak şekilde tasarlanmış. iPad Pro için olan modeli, siyah veya beyaz renkte, 11 bin 999 TL’ye satışta.

Kaynak:

https://www.apple.com/