Üçüncü nesil Volkswagen Touareg yollarda!

Üçüncü nesil Volkswagen Touareg yollarda!

Geçtiğimiz Kasım ayında Türkiye’de satışa çıkan üçüncü nesil Volkswagen Touareg, yeni tasarım detaylarıyla ilgi çekiyor. 2018 yılından beri yollarda olan Touareg; daha güçlü, daha donanımlı ve daha teknolojik. 

Üstün teknoloji ürünü HD Matrix farlar

2018 yılından beri üst sınıf SUV kullanıcılarının ilgi odağı olan Volkswagen Touareg, üçüncü nesil modelini kasım ayında Türkiye’de satışa sundu. Göz alıcı bir tasarıma, yüksek kaliteli malzemelere, teknolojik yeniliklere ve çok güçlü bir motora sahip olan Touareg, Alman otomobil markası tarafından “İnce düşüncelerin eseri” olarak tanımlanıyor.

Elegance ve R-Line olarak iki donanım seviyesinde sunulan üçüncü nesil Touareg’in en önemli özelliklerinden biri IQ.LIGHT yani HD Matrix farları. Gece daha iyi bir görüş sunan, farklı sürüş şartlarına uyum sağlayan HD Matrix farlarda bağımsız olarak kumanda edilen, 19 binden fazla etkileşimli LED bulunuyor. Trafik levhalarının daha parlak görülmesini sağlayan farlar, aynı zamanda Dynamic Light Assist (Dinamik Uzun Far Asistanı) özelliğiyle diğer araç sürücülerinin gözlerini rahatsız etmiyor. Far teknolojisinin kattığı bir de estetik özellik bulunuyor; aracın arkasındaki Volkswagen logosu kırmızı renkte aydınlatılırken, logodan iki fara ışık şeridi uzanıyor. 

Üçüncü nesil Touareg’in bagaj kısmındaki Volkswagen logosu, kırmızı renkte aydınlatılıyor.
Üçüncü nesil Touareg’in bagaj kısmındaki Volkswagen logosu, kırmızı renkte aydınlatılıyor.

Sürücünün konforu ön planda

Üçüncü nesil Touareg’in iç mekan tasarımında sürücüleri teknolojik yenilikler, yüksek kaliteli malzemeler ve konforlu bir aydınlatma bekliyor. Touareg; koyu renk alüminyum ve ahşap iç mekan dekorasyonu, daha da büyüyen panoramik açılır cam tavanı, aralık kalan kapıların otomatik kapanması sağlayan güç mandalı sistemi, 730 watt'lık yüksek kapasiteli amfisiyle 14 hoparlörü ve 7,1 Dolby Surround ses sistemi ile büyülüyor. Gösterge paneli ve kapı boyunca uzanan iç mekan aydınlatmasının rengi, Merkezi Bilgi ve Eğlence Sistemi ekranından 30 farklı renk seçeneği arasından seçilebiliyor.

Modelin bir diğer önemli özelliği ise Innovision Cockpit, yani Dijital Kokpit. SUV’da bulunan 12,3 inç dijital gösterge paneli, Digital Cockpit Pro ve Discover Pro Max navigasyon sistemini birlikte sunarken sistem; dokunma, jest veya ses kontrolü ile yönetilebiliyor. Dijital Kokpit’in ana ekranı, favoriler ve kısayollar kişiselleştirilebiliyor; seçilen ekranlar büyütülebiliyor. 

Üçüncü nesil Touareg’deki Head Up Display (Renkli Ek Bilgilendirme Ekranı).
Üçüncü nesil Touareg’deki Head Up Display (Renkli Ek Bilgilendirme Ekranı).

15 inç genişliğinde olan Discover Pro Max navigasyon sistemi ise yine dokunma, jest veya ses ile kontrolü ile yönetilebilirken; kablosuz mobil bağlantı, yüksek hızlı USB-C, Bluetooth, Lane-level navigasyonu ve HD harita görünümü özellikleriyle göz dolduruyor.

Ön camın bir bölümüne yansıtılan Head Up Display (Renkli Ek Bilgilendirme Ekranı), sürüş sırasında dikkati dağıtmadan önemli yönlendirmeler sunuyor. Hızı, sürücü destek sistemi mesajlarını, navigasyon yönlendirmesini gösteren ekran, isteğe göre kapatılabiliyor.

Gelişmiş teknoloji ve sürüş güvenliği

Touareg’in yeni modeli, sürüş performansı ve güvenliğiyle de alkışları topluyor. SUV’un Off-Road Paketi; kum ve çakıl zemine özel sürüş modları, 90 litreye kadar yakıt kapasitesiyle daha fazla menzil; radyatör, akü vb. sistemler için daha yüksek koruma sunuyor. Çekiş gücünü optimize eden ve farklı sürüş koşullarında üstün performans sağlayan 4MOTION sistemi, sürüş moduna göre değiştirilebilen havalı süspansiyonu, direksiyon çevikliği ve manevralarda konfor sunan Dört Tekerlekten Yönlendirme (AWS) sistemi; Touareg’in en dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor.

Yeni nesil Touareg’deki Adaptif Hız Sabitleyici (ACC) işlevi ise akıcı olmayan trafikte konforu ve güvenliği gözetiyor. Önde duran araca yaklaşıldığında hızı otomatik düşürüyor ve gerektiğinde aracı durduruyor. Zor kavşaklardan kaynaklanan riskleri ortadan kaldıran Front Cross Traffic Assist (Kavşak Asistanı) ve araç dışındaki dört kamera ile çalışan Area View (Çevresel Görüş Sistemi) özellerini de barındıran üst sınıf SUV’daki Intelligent Park Assist (Akıllı Park Asistanı), park alanının araç için uygun boyutta olup olmadığını analiz ediyor ve aracı otomatik park edebiliyor. 

Üçüncü nesil Volkswagen Touareg’in tavsiye edilen başlangıç fiyatı,7.201.800,000 TL.
Üçüncü nesil Volkswagen Touareg’in tavsiye edilen başlangıç fiyatı,7.201.800,000 TL.

R-Line’daki ek özellikler

Üçüncü nesil Volkswagen Touareg’in R-Line donanım seviyesinde sunulan Black Style Paketi’nde; 20 inç Nevada alüminyum alaşımlı jantlar, koyu kırmızı LED arka far grubu, bagaj kapağı üzerinde parlak siyah Touareg amblemi, parlak siyah çıtalı ön radyatör ızgarası, yüzde 90 oranında karartılmış arka ve arka yan camlar, parlak siyah yan aynalar, parlak siyah yan cam çerçeveleri ve parlak siyah tavan taşıma rayı bulunuyor.

Fotoğraflar ve kaynak:

https://binekarac.vw.com.tr/